Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 4., szombat

7.176 - Kéri Edit 56-os elítélt: Polt Péterrel együtt - ill. átellenben, szemben vele - ültem egy TV1 műsor egyenes adásában/...

* www.nemzetihirhalo.hu *************
POLT PÉTER ÉS AZ IGAZSÁGTÉTEL

Polt Péterrel együtt - ill. átellenben, szemben vele - ültem egy TV1 műsor egyenes adásában 1992. október 21-én, a Baló György vezette Krétakör című vitaesten.

Téma: legyen-e igazságtétel!?

Nyolcan ültünk és érveltünk, akik ezt
akartuk:
Dr. Bruhács János nemzetközi jogász,
Dr. Gáspár Miklós (KDNP),
Dr. Jobbágyi Gábor (KDNP),
Kéri Edit,
Dr. Morvay Krisztina,
Obersovszky Gyula,
Schmidt Mária (illetve ő az adás napján lemondta) és
Dr. Zétényi Zsolt (MDF)

Nem akartak igazságtételi törvényt az elkövetett ávh-s és vérbírói, vérügyészi bűnök számonkérése folytán:
Bakács Tibor szerkesztő
Dr. Bragyova András jogász,
Dr. Dornbach Alajos (SZDSZ),
Dr. Kardos Gábor jogász,
Karig Sára volt gulágos (!),
Dr. Máté-Tóth András teológus,
Mansfeld László (Péter öccse!) és
Dr. POLT PÉTER jogász!!!

Mielőtt Poltra rátérnék, megjegyzem, hogy Bragyova Andrásnak az Állam- és Jogtudomány 35. évf. 3-4. számában megjelent Igazságtétel és nemzetközi jog című tanulmányáról azt írta Dr. Róth Miklós ügyvéd, a Deport'56 jogásza a Budapesti Katonai Ügyészség sortűzper elutasító határozata elleni, 1999. május 10-i panaszában: "Bragyova... tanulmányában meghamisította a genfi jogot... megtévesztően hivatkozott más szerzőkre. Bragyova jogirodalmi leleplezése a mai napig várat magára... Ilyen méretű tudományos csalás miatt máshol a tudományos társadalom kiközösíti az elkövetőt. Itt egyelőre azt történt, hogy a bíróságok átvették a >tantételt<, és az októberi sortüzekkel kapcsolatos bírósági eljárásokat megszüntették."

Bragyova karrierje ment előre és a Gyurcsány-kormány alatt (Apró Piroska "főhercegasszony" ajánlására?) alkotmánybíró lett belőle! Bravó!

Polt Péter, aki akkor lányos mosollyal hárította el az igazságtétel szükségességét - az "első Orbán-kormány" alatt is gondoskodott róla, hogy a velünk, 56-os börtönviselt emberekkel együtt (!) 1998. január 1-én megkapott "Helytállás a hazáért" nevű, Horn Gyula által alapított nyugdíjkiegészítést kapják nyíltan a nyugdíjintézettől pl. az FM tetejéről lövő partizánok, az ártatlanokat akasztató Gadó Béla, ügyvédből átvedlett katonai bíró, a férfi nemi szerveket bottal verő Pető László, vagy a körmöket letépő Bauer Miklós is. Ők melyik hazáért álltak helyt?

Polt Pétertől Orbán Viktor is átvette a jelszót, és 2000. nyarán ezt mondta a Gellért Szállóban tartott vitán, melyet a Kossuth Rádió közvetített - az igazságtételről: "Az ma már késő."

Ha megint Polt Pétert ajánlotta miniszterelnökünk, akkor "folytatja a tantételt". Pedig ez helytelen. Budai Gyula típusú, kemény ember kellene erre a nagyon fontos, férfiasságot, zsarolhatatlanságot és népét szerető igaz magyarságot kívánó - immár 9 évre bebetonozott - posztra.

FIDESZ képviselők, nehogy megbánjátok az egységes igen gombnyomásotokat - AZ IGAZSÁGTÉTELT NEM AKARÓ POLT PÉTER mellett. Kilenc évig nem lesz szigorú számonkérés az biztos.

Budapest, 2010. december 3.
Kéri Edit
56-os elítélt