Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 15., szerda

7.353 - Nem lesz mészárszék - ezt ígérte a Magyar Rádió vezérigazgatója a ma délben megtartott értekezleten, amelyről hangfelvétel készült,/...

www.nemzetihirhalo.hu *************
"Nem lesz mészárszék" a Magyar Rádiónál
2010. december 13., hétfő 14:47 InfoRádió

Nem lesz mészárszék - ezt ígérte a Magyar Rádió vezérigazgatója a ma délben megtartott értekezleten, amelyről hangfelvétel készült, és az felkerült az internetre is. Az MTV-ben, a Duna Tv-ben és az MTI-nél is délben tartottak állománygyűlést. A vezetők mindenhol azt mondták, hogy lényegében semmi nem fog változni.

Nem lesznek tömeges létszámleépítések - ezt mondta a Magyar Televízió és a Magyar Rádió vezérigazgatója is. A dolgozók többségének munkáltatója január elsejétől a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő alap lesz.

Korábban a Népszabadság írt arról, a közmédiumok 3000 dolgozója átkerül a műsorszolgáltatási alaphoz, és 1000 embert kell elbocsátani. Jónás István, az MR vezérigazgatója az értekezleten azt mondta, a négy közmédium önálló intézmény lesz, önálló arculattal.

Az MTV-ben a dolgozóknak azt mondták, hogy szeptemberre alakul ki az új műsorstruktúra. Az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat alapján január elsejétől közös hírgyártás jön létre - a közszolgálati híradókat és a Krónikát az MTI gyártja majd.

Az MTI vezérigazgatója, Belénessy Csaba korábban bejelentette: a hírcentrum igazgatója Élő Gábor, az MTV jelenlegi hírigazgatója lesz. Belénessy Csaba egy interjúban arról beszélt, hogy minden napszakban lesz egy turnusvezető, aki eldönti, melyik hír hol jelenjen meg. AZ MTI vezérigazgatója az InfoRádiónak januárra ígért interjút.

Jónás István megismételte: a cél az, hogy egy közös internetes oldallal jelenjen meg a négy közmédium.

A Népszabadság pár napja arról is írt, hogy a közszolgálati televízióknál és a Rádiónál kevesebb, mint 50 dolgozó maradna a vezérigazgatóval együtt, akik lényegében megrendelik a műsorokat a műsorszolgáltatási alaptól. Az MTI-nél maradna több ember, 100-150.

Ilyen számok a mai értekezleten - legalábbis a rádióban nem hangzottak el. Jónás István vezérigazgató értekezlet előtt küldött leveléből kiderült: a jogutódlás miatt nem változnak a munkaszerződések, a juttatások és a munkakörülmények sem. Az értekezleten nem zárta ki, hogy idővel a közszolgálati médiumok egy helyre költözzenek, de ez még nincs napirenden.

Jónás István említette még a kiszámítható gazdálkodást és azt, hogy szerinte ez a minőségi ugrás lehetősége.
Windisch Judit

Kapcsolódó cikkek:
    * Rogán Antal: meg kell szüntetni a párhuzamosságokat a közmédiában
    * Medveczky: Lesz pénz nívós műsorokra
    * Szalai Annamária: "Eljött a lehetőség, hogy újraszabjuk a médiavilágot"
    * Balogh László: A közmédia méltó versenytársa lesz a kereskedelmi csatornáknak
    * Ókovács Szilveszter: A Duna tévé legyen a Kárpát-medence televíziója!
    * Ismerje meg a négy közmédium vezetőjét!
    * Rogán: Nem akarjuk korlátozni a sajtószabadságot