Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 15., szerda

7.352 - A kormányfő Facebook-oldalán "A Miniszterelnök válaszol" címmel sorozat indult, melynek keretében

www.nemzetihirhalo.hu *************
Orbán: A gazdaság érdeke a nyugdíjrendszer átalakítása
2010. december 12. 16:41 Gondola

A kormányfő Facebook-oldalán "A Miniszterelnök válaszol" címmel sorozat indult, melynek keretében az emberek kérdéseire videóüzenetben felel Orbán Viktor. Az első videón a nyugdíjak és az országot ellehetetlenítő államadósság összefüggéseiről beszélt.

A nyugdíjrendszer átalakításának egyetlen, világos és érthető oka van: az államadósság - húzta alá a kormányfő. Az a kísérlet, amellyel átalakították a magyar nyugdíjrendszert azt eredményezte, hogy az ország a feje búbjáig eladósodott. Óriási összegeket kellett átutalni a magánnyugdíjpénztárakba, a gazdaság nem termelt ezzel arányos bevételt, ebből kifolyólag a mindenkori vezetés óriási hiteleket vett fel. Ez a hitel pedig adóssághegy formájában nyomaszt minket, és szinte lehetetlenné teszi az életünket - fejtette ki a politikus. A kormányfő felhívta a figyelmet, ha ez így menet volna tovább, akkor maga alá temette volna az egész gazdaságot, gyerekeink jövőjét, a mi jelenünket, és a már nyugdíjban levők nyugdíját is. Be kellett avatkozni, meg kellett ezt akadályozni - jegyezte meg Orbán Viktor.

A kormányfő beszélt az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépésről is. Elmondta: aki visszalép a magánnyugdíjpénztári rendszerből és eddig vesztesége volt, ezt a veszteséget az állam kompenzálja. Akiknek hozamuk van - sajnos ők vannak kevesebben - ők, ha január 31-ig visszalépnek, akkor ezt a hozamot adómentesen kivehetik - tette hozzá. Megerősítette: aki visszalép az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, és nyomon követhetőek a befizetések - fogalmazott a Orbán Viktor.

A miniszterelnök megerősítette azt is, hogy nem lesz semmiféle nyugdíjadó, illetve folyó kiadásokat nyugdíjbefizetésekből a jövőben sem finanszíroz a kormány.

"A nyugdíjasok hozzájutnak a nyugdíjukhoz, a nyugdíj előtt állók számíthatnak a nyugdíjrendszerre, és a fiatalok előtt pedig kiszámítható, világos pálya áll majd, időskoruk biztonsága garantálva lesz. Bízzanak a kormányban, bízzanak a Parlament döntésében! Ennek a gazdaságpolitikának eredményeképpen Magyarország le tudja rúgni magáról az államadósságot, és mindannyian könnyebben lélegzünk, könnyebben élünk majd" - zárta videóüzenetét Orbán Viktor.
fidesz.hu nyomán