Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 21., kedd

7.485 - 2010.12.21 09:03 OrientPress > Felfüggesztette a parlament kedd éjszaka Novák Előd jobbikos képviselő mentelmi jogát;

Felfüggesztették Novák mentelmi jogát
2010.12.21 09:03 OrientPress

Felfüggesztette a parlament kedd éjszaka Novák Előd jobbikos képviselő mentelmi jogát; a politikust egy rendőrtiszt jelentette fel becsületsértésért, mivel Novák ávósnak nevezte a férfit. A politikus támogatja a döntést, a Jobbik ugyanis eltörölné ezt a jogi lehetőséget.

285 igen, 5 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett az Országgyűlés felfüggesztette Novák Előd mentelmi jogát, s a döntést a Jobbik tagjai is támogatták. A státusz időleges visszavonására az Országgyűlés mentelmi bizottsága is javaslatot tett - Novák esetében ugyanis közvádas ügyben folyik büntetőeljárás. A jobbikos képviselő maga számolt be az eset hátteréről: elmondása szerint ávósnak nevezett egy rendőrtisztet a 2006-os rendőri fellépések miatt - az pedig becsületsértésért feljelentette a politikust. Novák Előd egyébként támogatja mentelmi jogának felfüggesztését, mivel pártja alapvetően eltörölné ezt a lehetőséget.

Forrás: OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum