Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 23., csütörtök

7.571 - Lipusz Zsolt: Budaházy rács mögött, a Gyurcsány-féle bűnözők a törvényhozásban?

From: Apu Lengyel

Date: 2010. december 23.
Subject:  Budaházy
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Lipusz Zsolt: Budaházy rács mögött, a Gyurcsány-féle bűnözők a törvényhozásban?

Igen, 2010-ben ez is lehetséges és megtörténhet ebben a teljesen feje tetejére állított országban. Sajnos mindinkább az az érzésem, hogy nem változott itt lényegileg semmi ebben az évben sem. Ahol a jog a jogtalanság védőbástyája, a jogtalanság pedig a törvényesség bohócdíszleteiben tetszeleg.

Azok a bűnözők, akik tönkretettek egy nemzetet, embereket kergettek halálba vagy azok halálát idézték elő, vagy a parlamentben ücsörögnek (Gyurcsány) vagy szabadlábon járnak-kelnek, mint Bajnai, illetve az előbb említett országgyűlési gazfickó cimborája, Bakonyi, aki szerint a lúgos vörösiszap-fürdő kiválóan alkalmas egy kis wellness-kúrára.
Ellenben Budaházy, akinek terhére semmiféle kézzelfogható gyanút vagy bizonyítékot nem tudtak eddig előkotorni, esetleg hamisítani, a börtönben ül. No, nem azért, mintha azok a gazemberek, akik ellen állítólagosan merényletet tervezett, nem érdemelnének hét halált.

Ma pedig "rettenetes" dolog történt: azt a "szegény" ügyészt, aki Budaházy további fogva tartása mellett kardoskodott, a bíróság folyosóján kicsit meglökdösték. Uram bocsá' leköpték. Na és? Rászolgált? Mi az hogy, nagyon is! - hogy nagy klasszikusunkat idézzük, akinek hasonló fürdőkúrában már volt része, s aki persze nem jogerős fegyházbüntetését tölti, hanem újabban egyre arcátlanabbul vigyorog ismét a képünkbe.

Megteheti. A nagy áprilisi forradalom garantált szabadságot biztosít ennek a privilegizált gazembernek, s esetleg újra miniszterelnök lehet, amikor Budaházy még mindig fogolyként fog valamely börtönben ülni. Ennyit mozaikként a nagy tavaszi rendszerváltásról... Ha ez a nép eltűrte-eltűri, meg is érdemli. Mert Goethével: "A történelem egyetlen tanulsága, hogy a népek és a kormányok soha semmit nem tanultak belőle".

Lipusz Zsolt - Kuruc.info