Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 11., szerda

9.523 - Kié lesz a magyar föld? > barikad.hu 2011, május 9 - 20:23

www.nemzetihirhalo.hu *************
Kié lesz a magyar föld?
barikad.hu 2011, május 9 - 20:23

Újabb bizonyíték a magyar földek meg- és felvásárlási szándékára. Bizonyos Johann Gschier a helyi földtulajdonosoknak címzett levelében 850 ezer forintos hektáronkénti áron tesz ajánlatot földjeik megvásárlására.

Hétvégén számoltunk be arról, hogy Magyar Zoltán és Bana Tibor országgyűlési képviselők földvédelmi razziát tartottak Vas megyében, az Őrségben. A helyszínen végzett felmérés is igazolta, hogy Nyugat-Dunántúl, több mint fele van jelenleg külföldek vagy spekulánsok kezében. Elsősorban osztrákok, de hollandok, szlovének és olaszok is tömegesen vásároltak fel területeket hazánk nyugati részén. Hazánk termőföldjeinek - riasztó adat - harmada külföldi kézen van. A földek nagy része zsebszerződésekkel és egyéb spekulációkkal került külföldi kézre. A Jobbik politikusok feljelentéseket terveznek a zsebszerződések ügyében.

A felvásárlási szándékra bizonyítékul szolgál az a dokumentum, amely nemrégen jutott szerkesztőségünkbe. Ebben bizonyos Johann Gschier a helyi földtulajdonosoknak címzett levelében 850 ezer forintos hektáronkénti áron tesz ajánlatot földjeik megvásárlására.