Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 18., szerda

9.604 - Mónus Áron: Figyelmeztetem Eva Maria Barki Asszonyt két dologra.

Vagyon-megkaparintás FIDESZ-módra

Figyelmeztetem Eva Maria Barki Asszonyt két dologra. Az első az, hogy Hódmezővásárhely Önkormányzata az 1990. év óta megszakítás nélkül és kizárólagosan a FIDESZ Párt vezetése alatt áll. Következésképpen nem Gyurcsány Ferenc tette Hódmezővásárhelyt Magyarország legeladósodottabb városává, hanem a FIDESZ Párt és az általa jelölt jelenlegi polgármester, aki a 2002. szeptember 28-i hivatalos adatok szerint elődjétől 297 228 082 Ft adósságot örökölt a város terhére; Kósa Lajos debreceni polgármester szerint Hódmezővásárhely adóssága 2008. november 21-én 29 907 463 950 Ft volt. A másik tény pedig az, hogy a FIDESZ Párt magatartása a sajtószabadság tekintetében a legkomolyabb aggodalmat kelti, amint azt az alábbiak is bizonyítják.

Küldök Önnek linkeket lentebb. Ezek a linkek arról szólnak, hogy Hódmezővásárhely polgármestere megkísérelte megkaparintani a vagyonomat gondnokság alá helyezésem útján: ő ezt úgy indokolta meg, hogy a vagyonom védelemre szorul. Ezt az intézkedést azért látta megalapozottnak, mert nem tetszenek neki a könyveim. Igaz, hogy ennek az alaknak nincs ízlése, sem átlagosnál magasabb műveltsége, még jogi szakvizsgája sincs. Irodalmi téren állásfoglalása arra szűkül, hogy olyan történelmi könyvet, amely nem őt és a FIDESZ Pártot dicsőíti, nem az ő és a FIDESZ Párt érdekeit szolgálja, ki kell vonni a forgalomból a könyv szerzőjével együtt.

Az egyik vagyontárgyam az általam írt vagy fordított könyvekhez fűződő szerzői jogom. A szerzői jogomnak cionisták kezére játszásával, ha sikerült volna engem gondnokság alá helyezni, a polgármester véglegesen kivonta volna a könyveimet a forgalomból.

A másik vagyontárgyam a hódmezővásárhelyi házam.

A harmadik vagyontárgyam a Hódmezővásárhelytől 7 km-re fekvő 72 ha birtokom. A birtok egy tagban van, amelyből 5 ha erdő, 1 ha gyümölcsös (minden, csak nem diófa), 3 ha diófaültetvény, 2 ha tanyatelek rajta villamosított új tanyával, 61 ha juhtenyésztésre alkalmas terület (34 ha legelő, 27 ha szántó). Az egész terület a Tiszából öntözhető, vízjoggal rendelkezem.

Vagyontárgyaim negyedik csoportját a különféle ingóságok, többnyire mezőgazdasági gépek képezik.

2006. március 31-én Hódmezővásárhely polgármestere személyes, névre szóló levelet küldött a körzetében lakó minden választópolgárnak, így nekem is. Ebben "Kedves Barátom!" megszólítást használt. Azonban én nem vagyok a barátja, vannak emberek, akiket szívesebben tartok számon ellenségként mint barátként. E levélben azzal dicsekszik, hogy segítséget nyújtott a hozzá forduló közel 600 családnak az Aranyági Termelőszövetkezet használatában lévő földek tulajdonviszonyainak rendezéséhez. Mintegy 650 hektár termőföldről volt szó. A jogosultakat meghívta egy közös beszélgetésre: rábírta őket arra, hogy eladják a földjeiket aranykoronánként 4000 Ft összegért, és a helyszínen aláírták az előre elkészített, meglepetésszerűen elébük terjesztett adásvételi szerződést, a polgármester azzal érvelt, hogy ha nem fogadják el a vételi ajánlatot, akkor nem fognak kapni semmit, sem földet, sem pénzt. Eddig senkivel sem találkoztam, aki ez ügyben segítséget kért volna a polgármestertől. Olyan FIDESZ közeli spekulánst viszont ismerek, aki így jutott száz hektárnál több földhöz, úgy tudni, hogy aranykoronánként 32 000 forintért. Ez tehát a rövid története annak, hogy néhány FIDESZ közeli spekuláns hogyan kaparintotta meg a föld műveléséből élő parasztok földjét. Amikor a fenti földek megkaparintásába a polgármester hívatlanul bekapcsolódott, akkor már a FIDESZ közeli spekulánsok nem találtak ötvenhektáros vagy nagyobb terjedelmű eladó földterületeket Hódmezővásárhely környékén. A "vagyonvédelmet" a FIDESZ emberei esetemben úgy valósították volna meg hívatlanul, ha sikerült volna nekik engem gondnokság alá helyezni, hogy a Gyámhivatal hozzájárulásával megvásárolták volna a teljes vagyonomat potom áron, a pénzt pedig letétbe helyezték volna egy bankszámlán.

Az a tény, hogy Hódmezővásárhely polgármesterének nem sikerült megkaparintani a vagyonomat mutatja, hogy Magyarországon élnek tisztességes emberek is, akik megakadályozták a polgármestert tervének kivitelezésében. Ezek a tisztességes emberek se nem tagjai, se nem szimpatizánsai a Fidesz Pártnak, amely párt bizonyos, irodalommal kapcsolatos kérdésekben hasonlóan jár el, mint hajdan Rákosi Mátyás pártja, a Magyar Dolgozók Pártja.

Felkérem Morvai Krisztina és Szegedi Csanád Európa Parlamenti Képviselőket, hogy szíveskedjenek e levelemet a csatolmányokkal együtt ismertetni az Európa Parlamenttel. Ez az eset az egész FIDESZ Pártot jellemzi a sajtószabadságra vonatkozó álláspontját illetően, minthogy a FIDESZ Párt képviselői egyhangúan ellenezték Hódmezővásárhely polgármestere mentelmi jogának felfüggesztését, amikor bíróság előtt felelősségre akartam vonni a fenti visszaélések miatt.

http://www.monusaron.com/gyam.html
http://www.monusaron.com/gyamtalansag.html - ÚJ
ÚJ - http://www.monusaron.com/vagyonkaparas.html

Hódmezővásárhely, 2011. május 16.
Üdvözlettel:
Mónus Áron, 6800 Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 27., Hungary
Tél.: (36)(62) 242 270; Mobil: (36)(30) 963 01 85
www.monusaron.com; monusaron@monusaron.com