Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 10., szombat

10.522 - Dr. Somogyfoki György: Megdöbbentő Mindszenty-levél: "én vagyok Magyarország egyedüli alkotmányos képviselője"

From: Dr. Somogyfoki György

Date: 2011. szeptember 10.
Subject: "... soha be nem vallotta, meg nem gyónta, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé és bűnbocsánatért pedig főleg nem esdekelt. Így aztán nem is kap soha föloldozást a magyarságtól."
To: Kutasi József Antal

Főkegyúri jog

A magyar királyt illeti a püspökök kinevezési joga: főkegyúri jog. Magyarország Mária országa, nem lehet Szt. Péter utódának a hűbérese. Magyarországon nemcsak a közjogi (állami) berendezkedés törvénytelen, hanem az egyházjogi is. A világon egyedül a Magyar Apostoli Királyságnak van joga katolikus főpapokat kinevezni.  A Történelmi Alkotmány helyreállításával (Szent Korona Tan) egyidejűleg a katolikus Egyház törvényességét is vissza kell állítani a Magyar Apostoli Királyság területén. Grünwald (Erdő) Péter és zsidó-szabadkőműves bűntársai mehetnek Izraelbe.
http://kuruc.info/r/6/49475/
http://szentkoronaradio.com/taxonomy/term/4891

Megdöbbentő Mindszenty-levél: "én vagyok Magyarország egyedüli alkotmányos képviselője"

Az esztergomi érseki szék megüresedését VI. Pál pápa 1974. február 5-én hirdette ki. Így a bécsi Pázmáneumban tartózkodó Mindszenty bíboros megszűnt esztergomi érseknek lenni. Ugyanakkor Mindszenty bíboros úgy tartotta, hogy a pápai döntést követően továbbra is ő maradt Magyarország Prímása (1).
Angol nyelvű levelet készíttetett VI. Pál pápa számára, amelyet címeres levélpapírján letisztáztatott, alá is írt, de nem küldte el, megőrizte személyes levéltárában. Ez az angol nyelvű levél idáig nem jelent meg magyar fordításban (2). Erre a következőkben teszünk javaslatot:
74. 03. 04.(3)

Szentséges Atya!

Nem célom az, hogy választ adjak február 5-én kelt levelére, de kötelességemnek érzem, hogy felhívjam figyelmét arra, hogy alig negyedszázaddal kevesebb mint ezer esztendőn át az esztergomi érsek – a király után – az egész Magyar Egyház és az ország főtisztviselőinek első alkotmányos képviselője volt – nem zárva ki a nádori és a miniszterelnöki hivatalt. A szuverén uralkodó még a miniszterelnökjelölt személyére vonatkozóan is kikérte a prímás tanácsát.
A rabszolgává tett nemzet soraiban ma én vagyok Magyarország egyedüli alkotmányos képviselője. Az alkotmányos eljárás szerint az én feladatom lenne az új kormány kinevezése, a Nemzetgyűlés összehívása és feloszlatása. Mint alkotmányos képviselő, nem mondhatok le, annak tudatában, hogy így – ha Isten irgalmas hozzánk – legalább egyvalaki megmarad, aki alkotmányos alapon új életet kezdhet a nemzet számára a jelenleg fennálló üresedést követően.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából     

A főkegyúri jog tartalma

A magyar királyt apostoli minősége, évszázados hagyományok és a pápa hozzájárulása alapján az egyház és a felekezetek feletti legfőbb felügyeleti jog, új püspökségek, káptalanok, apátságok, más egyházi szervezetek és méltóságok alapításának joga illette meg. Ezeket átszervezhette, megszüntethette, egyesíthette. Kinevezhette és áthelyezhette az érseket, püspököket, apátokat, prépostokat, és kanonokokat. Magánkegyuraságokat és egyházi alapítványokat engedélyezhetett, és azok felett a felügyeletet gyakorolta; rendezhette az egyházi javadalmakat, élvezte azok intercalaris (a betöltetlenség idejére eső) jövedelmeit, engedélyet adott az egyházi javak elidegenítésére és megterhelésére, jóváhagyta a vallás- és tanulmányi alap költségvetését és zárszámadását stb.
Az első világháború után a kormányzó az 1920: I. tc. 13. §-a értelmében a főkegyúri jogot nem gyakorolhatta, ez azonban az 1937: XIX. tc. 6. §-a szerint nem érinti a magyar király főkegyúri jogát.

http://lexikon.katolikus.hu/F/f%C5%91kegy%C3%BAri%20jog.html

Főkegyúri jog
továbbított ÜZENET  (részletek)

A rózsafüzér eredete 
A katolikus egyházban egyik közkedvelt Mária tiszteleti forma a rózsafüzér imádság, melynek eredete történészek szerint a IX. században gyökerezik. Ebben az időben a szerzetesek legfőbb imádsága a 150 zsoltár volt, melyet órákon keresztül imádkoztak, s amit a közönséges halandó ember írástudatlansága miatt nem gyakorolhatott.