Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 4., kedd

10.648 - Gyurcsányt börtönbe... 2011 október 3. 11:19 > Egyenlítő TV

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Gyurcsányt börtönbe...
2011 okt. 3. 11:19 Egyenlítő TV

... vetni nem kell félnetek jó lesz.

Ilyen, vagy ehhez hasonló tartalmú üzenetet kaphattak a Nemzeti Együttműködés jegyében ügyészek, fideszes mentelmi bizottsági tagok, jobbikos politikusok, kormánypárti újságírók pár hete, miután a Vezénylő Tábornok megtudta, hogy tényleg sikerült Matolcsynak közel 1100 milliárdos lyukat ütnie a 2012-es költségvetésbe. "Ez még a szociknál is hülyébb" - mormolta, oszt intézkedett is, hogy itt az ideje kiosztani egy látványos sallert és kokit az egész nyáron jegelt Gyurcsánynak.


Kell a cirkusz, ha már kenyér nincs. Rómának is bejött egy ideig ez a filozófia. Éljen!

A bökkenő csupán annyi, hogy hivatali visszaéléssel meg sem lehetne gyanúsítani Gyurcsányt. Nyomozni persze lehet, és lehet erről ezerszer is tudósítani a kormánypárti sajtóban. Ha azonban a nyomozás nem tárja fel, hogy Gyurcsány szándékosan és célzattal élt vissza hatalmával, akkor les ez az egész. Eltolhatja a bringát a béna, de annál elfogultabb ügyészség.

A Fidesz volt országgyűlési képviselőjelöltje, aki most éppen legfőbb ügyészként tolja a kormány szekerét, talán olvasta egyetemi oktató kollégája, Bócz Endre két dolgozatát (ezt és ezt). A volt fővárosi főügyész óvatos alapossággal hívja fel Polt Péter figyelmét arra, hogy tán még buktatna is Polt harmadéves joghallgatókat a Pázmányon, ha azok nem lennének tisztában azzal, hogy csak egyenes szándékkal lehet elkövetni a hivatali visszaélés bűntettét. Ráadásul e szándéknak arra kell irányulnia, hogy valaki jogtalan előnyt, vagy jogtalan hátrányt szenvedjen.

Az már csak hab a tortán, hogy a nyomozás felügyeletét a Legfőbb Ügyészség kiemelt ügyek főosztálya látja el, és pont ezen szervezet főosztályvezetője írta a Pázmány Péter Egyetemen rendszeresített büntetőjogi tankönyv azon fejezetét, amely a hivatali visszaélést taglalja. És hát mi más is szerepelne ebben a tankönyvben, ha nem az, hogy csak egyenes szándékkal lehet hivatali visszaélni. Csokireszelék a habon továbbá, hogy a Pázmány büntetőjogi tanszékének vezetője pedig nem más, mint Polt helyettese.

Nos, ennek a két lelkes ügyésznek (a helyettesnek és a főosztályvezetőnek), valamint főnöküknek rendkívül könnyű lenne a dolga: lapozzák fel az általuk írt/rendszeresített/lektorált tankönyvet. Ha elakadnának, küldünk majd oldalszámot.

Ha ezek után is lesz a pofájukon bőr, hogy gyanúsítsanak, majd vádat is emeljenek, bízzunk benne, hogy a bíróság legalább a Btk-t elolvassa az ítélethozatal előtt. Mivel már ilyen is megesett, még felmentő ítélet is születhet.

Visszatérve Gyurcsány tettére, pontosabban a legfőbb ügyész, valamint a mentelmi bizottság elnöke által körülírt cselekményre - ami miatt a Parlament volt oly szíves, és felfüggesztette a mentelmi jogát - maximum az állapítható meg, hogy Gyurcsány gondatlan volt. Ugyanis, ha teljesen körültekintően jár el, rájöhetett volna, hogy egyrészt Tátrai egy személyben nem intézkedhet, továbbá a telekcserés megoldás hátrányt okozhat azoknak, akik bár pályáznának az állami telkekre, ám pályázati kiírás hiányában mégsem tudnak pályázni. Azonban az, hogy nem járt el körültekintően - no, az a gondatlanság. Persze, egy megrendelésre dolgozó ügyész kihozhat ebből még egy esetleges szándékot, de ahhoz, hogy ez alapján elmarasztaló ítélet szülessen, még bírót is kell találniuk.

Apropó, bíróság. A napokban a szokásos ügyeletes idiótát játszó Jobbik elképedt azon, hogy Gyurcsány még mindig szabadlábon van. Most arra nem térek ki, hogyan adhatott az MTI nyilván elfogult újságírója olyan címet a tudósításnak, hogy a"Jobbik Gyurcsány előzetes letartóztatását kezdeményezi". Annyit ugyanis illene tudnia, hogy ezt szerencsére még mindig csak az ügyészség kezdeményezheti - egy parlamenti pártnak erre nincs jogosítványa.

Persze, ha a Vezénylő Tábornok végleg ki akar iratkozni a klubból, akkor minden további nélkül őrizetbe vetetheti Gyurcsányt 72 órára (kérdés persze, hogy ez a lépés milyen reakciókat szülne...), de kötve hiszem, hogy talál olyan nyomozási bírót, aki elrendelné az előzetes letartóztatást. Gyurcsány nem szökött meg, nem indult ellene újabb, szándékos bűncselekmény elkövetése miatt eljárás. Egy sokgyerekes, az életét nyilvánosság előtt élő családapáról ne feltételezzük, hogy elrejtőzik. Attól sem tarthat senki, hogy újabb bűncselekményt követ el.

Amit a Jobbik pedzeget, hogy Gyurcsány majd jól megsemmisíti a bizonyítékokat, és szépen befolyásolja a tanúkat, mennyire hihető félelem annak tudatában, hogy több, mint két éve folyik nyomozás az ügyben. Kihallgattak, meggyanúsítottak már mindenkit, akit csak lehetett, és ennyi idő alatt a nyomozóhatóság bizonyára begyűjtött mindent, amire szüksége volt.

Milyen nyomozás az, ami ennyi idő alatt nem tárt fel mindent?! Vagy a Jobbik jeles képviselője azt gondolja, hogy Gyurcsány csak akkor kapott észbe, amikor felfüggesztették mentelmi jogát?

"Jesszusmária, Klára, törölted a vinyóról közel-keleti barátainkkal folytatott levelezésemet?" ... no, persze.

Szerintem, az ügyészség ki fog menekülni az ügyből. A "hogyan"-t még lehet, ők maguk sem tudják, de bízzunk kreativitásukban!

Ha pedig bekövetkezik, amire Gyurcsány annyiszor utalt, hogy pár hatásos fénykép kedvéért letartóztatják, várni fogom, mikor hangzik el az újabb üzenet: "Vágjátok ki a magas fákat!"

Darkrider