Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 6., csütörtök

10.669 - Tolna megyében megkezdődött az önkormányzati rendszer felszámolása > 2011, október 5 - 20:38 MTI nyomán - barikad.hu

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Tolna megyében megkezdődött az önkormányzati rendszer felszámolása
2011, október 5 - 20:38 MTI nyomán - barikad.hu

Megszavazta a Tolna megyei közgyűlés kormánypárti többsége szerdán, zárt ülésen azt a megállapodást, amely alapján a megyei önkormányzat intézményeit átadják az államnak - közölte Puskás Imre (Fidesz-KDNP), a testület elnöke az ülés után.

A közgyűlés kilenc igen szavazattal, öt nem ellenében hozta meg a döntést - tájékoztatott az elnök. A megállapodásról Puskás Imre azt mondta: azt tartalmazza, milyen lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a 12 megyei intézmény 2012. január 1-től minél zökkenőmentesebben kerüljön állami fenntartásba.

Puskás Imre előző nap azt közölte, hogy az állam a megyében 12 intézményt vesz át. Ezek között van a Balassa János megyei kórház és több integrált intézmény, amelyek 12 szociális otthont, 7 szakképző és 5 gyógypedagógiai iskolát foglalnak magukba. Az intézményekben mintegy 3500 közalkalmazott dolgozik. A megye és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata társulása által működtetett Magyarországi Német Színház jövőjéről tárgyalások folynak - tette hozzá. Beszámolt arról: az állam a megye szeptember 1-jén fennállt teljes, 6,4 milliárd forintos adósságállományát átveszi. Ez némi bizonytalanságot is rejt magában, mert az ezt követő négy hónapban az adósságállomány nőni fog - jegyezte meg a közgyűlés elnöke.

Kapcsolódó:
   Puskás Imre: mindent bevetünk a Tolna megyei emberek védelmében (puskasimre.com)