Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 11., kedd

10.721 - PANASZ BEJELENTÉS A TESCO http://tesco.hu/biztonsagi-eszrevetelek OLDALÁN

Feladó: B. Juhász Levente

Dátum: 2011. október 9. 22:45
Tárgy: TE!SCO áruházban történt
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu
>

PANASZ BEJELENTÉS A TESCO http://tesco.hu/biztonsagi-eszrevetelek OLDALÁN:

========================================================

Juhász Levente

1055 Budapest, Bajcsy-Zs. út 74.

TESCO Budapest, Váci út Hipermarket

ecclesia.invisibilis@lajt.hu

2011-10-09

19:40


A mai nap a pénztárnál fizetéskor szólt az őr, hogy csörög a pénztárnál elhelyezett áruvédelmi kapu. Többszöri ki-be sétáltatáskor nem jelez, amikor a könyököm emelem, akkor megint jelez. Újra át meg át, oda-vissza, nem jelez. Fizetek, kérik, hogy egy másik, hasonló kapun is menjek keresztül. Oda-vissza, semmi. De még erőlködnek, hogy menjek vissza. Már a parkolóban vagyok, oda ketten jönnek. A bank épületét elhagyva, a Volán busz megállója előtt ketten elém állnak. Az egyik lökdösődik. Rendőrrel fenyegetőznek.


Nem akarva nagyobb botrányt, visszamegyek velük. Bekísérnek a kamerázott helyiségbe, kipakoltatják a tárcámat, igazolványomat. Az őr detektorral, végig vizsgál, még én kérem, hogy körbe nézzen meg, semmi. Két rendőr jön, elkérik a személyimet. A rendőr a piros sávval határolt részre teszi vissza az igazolványomat, ahol tudva levő, a felette levő kamera mindent lefotóz. Az igazolványomat, lakcímkártyámat is. A két rendőr is tudomásul veszi, hogy vakriasztás.


Én kérem, hogy vegyen fel jegyzőkönyvet, vizsgáltassa meg az áruvédelmi kaput, kérjen bocsánatot, az őr azt mondja, hogy erre neki nincs joga. Ha a gyanúsításhoz van joga, akkor a bocsánatkéréshez is van joga! Az személyi igazolványom és a lakcímkártyám kamerával való lefényképezése - esemény nélkül - az én jogaimat sérti. Az üzletszabályzatban nem találtam az ilyen esetekben alkalmazható eljárási mód rögzítését. Az üzletszabályzat csak a beszállítókkal kapcsolatos intézkedésekről tesz említést. Panaszomat a sajtónak is tovább kívánom adni.