Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 9., péntek

11.238 - A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség olyan Magyarországot akar, ahol senkit nem fenyeget a szegénység réme!


 

Napi tartalomjegyzék
<< December 2011 >>
HKSzCsP SzV



1 23 4
5 67 89 1011
12 1314 15 1617 18
19 2021 22 2324 25
26 2728 29 3031
A lista az előző nap dél óta publikált cikkeket mutatja, a sorrend nem tartalmi szempontok alapján áll össze.
A naptár a 2006-tól mostanáig publikált cikkeket mutatja, az ennél régebbiekre kereshetsz vagy böngészheted a régi lapszámokat.
A napi hírlevél itt olvasható.
Ha azonnal szeretnél értesülni a honlapon történt frissítésekről, használd valamelyik RSS-feedünket.

2011. december 9., péntek
Közélet
A válság olyan, mint egy kígyó
Orbán Viktor marseillei kongresszusi beszéde szerint a válság olyan, mint egy kígyó: megbénít bennünket, ám nekünk ellen kell állnunk, nem szabad megfeledkeznünk az egyesült Európáról, és folytatni kell a bővítést is. A miniszterelnök kijelentette azt is, hogy vége a nem munkából származó jövedelmek korszakának.
Az MHL tíz éve
Elnöki megnyitó
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség olyan Magyarországot akar, ahol senkit nem fenyeget a szegénység réme. Ennek érdekében a kormány már eddig is többet tett, mint elődjei, de folytatni kell az igazságos bérpolitikát, az álláshelyek számának növelését, a minimálbér emelését. Az állásban lévő anyák kapjanak meg minden szükséges támogatást a kettős feladataikhoz (anyai és munkahelyi), s az unokák ellátásához legyen a GYES-nek megfelelő segítség a nagyszülőknek is.
Kultúra rovat
Felnőtt egy gyermek!
"Itt ül előttem egy lány, tizenegyedik osztályba jár, azaz csak járt, mert bejelentette, hogy férjhez készül, és tovább nem hajlandó iskolába menni." - Böjte Csaba testvér gondolatai
Közélet
Nem kívánja meghosszabbítani alelnöki mandátumát Tőkés László
"A folyamatban lévő szolgálati ciklus felezőidejének közeledtén, amikor is általános tisztújításra fog sor kerülni az Európai Parlamentben, Tőkés László alelnök levélben fordult Szájer József képviselőhöz, az Európai Néppárti Frakció alelnökéhez, valamint Gyürk András képviselőhöz, a Magyarországi Néppárti Küldöttség vezetőjéhez, tudomásukra hozva, hogy a parlamenti ciklus második felére nem kívánja meghosszabbíttatni alelnöki mandátumát, s ennek megfelelően a 2012 januárjában sorra kerülő választásokon nem vállalja a jelöltséget erre a tisztségre."
Közélet
Kell egy ember
Kell egy ember, aki – hogy ott folytassam, és mégis máshol – visszalát (és nem csak néz) az elmúlt évtizedekre. Aki tudja, hogy mekkora utat is tettünk meg, s mekkora vargabetűkre kényszerített bennünket olykor az a világ, amelynek végső döntését ma is kicsit tehetetlenül szemléljük.
Régi bötűk nyomában
Régi "bötűk" nyomában - Zathureczky Gyula: Erdély - amióta másképp hívják
"A balázsfalvi kis gimnazisták ma éppen olyan értetlenül és idegenül bámulnak kolozsvári és enyedi társaik árnyékba borult arcába, mint annak idején azok apái az ő apáikéba. Számukra nincsenek talányok és választalanul maradt miértek és széles ellenzőjű sapkáikat vígan lengetik a tovarobogó vonatok felé, amelyek beljebb viszik az idegent az országba... az ő országába"
Közélet
Merre tartasz Európa?
Rómában egy nap alatt elzavarta a népharag a papírból készített méregdrága karácsonyfát. Marseille lakosai nem ilyen harcosak.
Közélet
Az Európai Néppárt XX. Kongresszusa Marseilleben
Marseilleben tanácskozik az Európai Parlament néppárti frakciója. Szorosabban egyeztetett gazdaságpolitikát sürgetnek, de egy lényegi szerződésmódosításnak nincs sok támogatása.
Legdrágább kincsünk
Legdrágább kincsünk a gyermek - 255
A gyermekeket különösen szeressétek, mert ők is ártatlanok, akár az angyalok, és mintegy útmutatásul élnek, hogy megtisztuljon a szívünk. Jaj annak, aki megbántja a gyermekeket! (Dosztojevszkij).

Ajánlók, meghívók
Meghívó mesekönyv bemutatóra
A Magyar Napló karácsonyi mesekönyveinek bemutatója 2011. december 12-én, hétfőn 18 órakor lesz a Magyar Írószövetség klubjában!
Rövid hírek
A magyar vetőmag nemzeti kincs
Fazekas Sándor a Kiskun Kereskedelmi és Nemesítő Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a vetőmag előállítás jelenleg a mezőgazdaság egyik legsikeresebb profilja hazánkban. E termékből exportunk a világon a 9., míg az Európai Unióban a 3. helyen áll. A magyar vetőmag azonban nem csupán egy nemzetközileg is elismert árucikke, de egyúttal nemzeti kincse Magyarországnak, melynek népszerűsítését a szakminisztérium a most induló sajtókampánnyal is igyekszik elősegíteni.
Rövid hírek
A "gyónási titok vértanújára" emlékeznek a sopronkőhidai börtönben
Kiss Szaléz ferences vértanúra emlékeznek a sopronkőhidai börtönben december 11-én, ahol 65 évvel ezelőtt a szovjet hadbíróság koholt vádjai alapján kivégezték.
Rövid hírek
A Dunára csábítja a villamosozókat a BKV
Több új dunai kikötőt épít, illetve újít fel a BKV. A cég jobban kihasználná a folyó adta lehetőségeket. A tervek szerint Újpestről Lágymányosig vízi úton is el lehet majd jutni.
Versnyi hazám
Csángú országba
Csángú országba be van temetve
A legszebb mogyar kyncsek a világon,
De nincsenek senkitül megkeresve,
Ritka ékszerek, öröksig ágon.
Nyitóképek
2011. december 9.

 

Napi szentírási idézetek:


1. Zsoltár
Iz 48,17-19
Mt 11,16-19


Lelkiismeret vizsgálat ...

 Vannak-e szenvedélyeid?


Igyekezz ma kordában tartani őket!