Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 12., hétfő

11.278 - Remény a feltámadásra > 2011.12.12, 08:26 Nemzeti Hírháló

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Remény a feltámadásra
2011.12.12, 08:26 Nemzeti Hírháló

A történelmet a győztesek írják. Ezt halljuk, de nem hisszük el. Kevés az a történelemtanár, aki fel meri vállalni, hogy a diákoknak elmondja, ami a tankönyvben le van írva, nem mindenben fedi a valóságot. És sok mindent nem tartalmaz.

Az elmúlt 30-40 év történelmét még erősen homály fedi, de érezhetően nem szeretnék bizonyos körök, hogy a valóságot széles körben megismerjék. Pedig azok, akik az eseményekben ott lehettek, még élnek és néha meg is szólalnak. Előadják, hogy az ő szemszögükből nézve milyen is volt az a "rendszerváltás".

Hallgassuk meg őket, és vessük össze a hivatalos történelemmel: ezután már képet tudunk alkotni arról, mi is történhetett valójában, és mi vezethetett napjaink eseményeinek bekövetkezéséhez. Mert senkinek ne legyen kétsége: a ma eseményeit, mint okot, a múlt történései, mink okozat képezték. Ma élvezzük azoknak az eseményeknek a következményeit, amik akkor történtek. Nem feltétlenül a felelősök keresése kell, hogy a fő cél legyen, hanem a valóság megismerése.
A múltunkat nem tudják úgysem eltörölni, hiába erőlködnek...

Bogár László közgazdász, egyetemi oktató, publicista november 19-i előadása a Rákoskertben a krízisben lévő világunk állapotáról. Magyarország jövőjével kapcsolatos alapvető kérdésekről alkotott véleményét itt tekintheti meg.

http://www.youtube.com/watch?v=GQed35u8LdE&feature=player_embedded#!

Az MSZMP által megtervezett magyar "rendszerváltás" közel 30! éves története.
Dr. Kőrösi Imre, volt MDF-es országgyűlési képviselő visszaemlékezése a magyar manipulált rendszerváltás időszakától a "világválságig". Politikai kulisszatitkok, háttéralkuk...a mai rendszer működésének gazdasági, politikai alapjai, okai. A teljes riport 16 részből áll, ide kattintva a teljes riport megtekinthető.

http://ingyentv.hu/index.php/video/ingyenfilmek/faabf69b2bdb13f8ff9de6c2149081fd

Forrás: www.tizenhetedik.hu

http://komlomedia.wordpress.com/2011/12/11/remeny-a-feltamadasra/