Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 16., péntek

11.311 - Viktor, ég a ház? > 2011.12.12. 04:47 varanus.blog

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Viktor, ég a ház?
2011.12.12. 04:47 varanus.blog

Ég a ház! - mondta ez a mi Viktorunk - mert Gyurcit hagytuk egykulcsos molotov koktéllal játszani a spejzban, és amilyen kis szeles lángra kapott a viaszos vászon a stelázsin. Most meg már fröcsög a forró zsír a mestergerendára lógatott mangalica szalonnából, és a házi lepárló átizzása után félő, hogy felrobban a francba az egész. Amúgy a válságkígyó a hibás, mert az ugyan igyekezett Gyurcit nézésével megbénítani és hipnotizálni, de nem volt felkészülve a kétirányú, nem ortodox tekintetre. Csoda, hogy nem sikerült?

Orbán Viktornak hosszúra és dolgosra sikerült ez a csütörtök óta tartó hétvége. Kár, hogy az egyetlen kézzelfogható eredménye, hogy sikerült a nagy előd elhíresült mondatát - hazudtunk reggel, éjjel meg este - magára szabni, ami péntek óta így hangzik:
- Hazudtunk reggel, délelőtt és délben, kora délután, este és éjjel.

Nem hittük, hogy ez bárkinek is menni fog, ezért őszintén gratulálunk, Viktor! De végülis nem csodálkozunk, ahol néhány óra alatt nemből nemigen-talán lesz ott bármi megeshet, még ez is. A hétről hétre változó meggyőződések körbeértek, a kör bezárult. Unortodixiának egy választása maradt: végigmenni a kényszer kijelölte úton. Az események alakulását látva a megfejendő pénzeszsákok egyértelmű állást foglaltak: külön út nincs, ha lóvé kell, egy a jelszó, tartós béke, állj közénk és harcolj érte.

Lehet játszani a színházat a nekem erre nincs felhatalmazásom dumával, csak felesleges. Annyiban mindenképpen, hogy a lóláb kilóg így is, úgy is: a kétharmados szavazógépektől nyugodtan be lehetett volna vállalni ott a helyszínen bármit, megszavazták volna visszamenőleg, ahogy minden mást is. Az ellenzék bevonása a döntésbe - ha nemmel szavaz országrontó, ha igennel akkor ti is megszavaztátok, mit dumáltok - és ezzel a felelősség megosztása átlátszó kifogás lesz 2014-ben mindenképpen. Azon már régen túl vagyunk, hogy az orbánahibás megosztható és megúszható legyen. Úgyhogy kedves Viktor pont ott vagyunk, ahol a part szakad, képzavaraiddal élve 2012-ben belerugaszkodunk a viharkabátba, és a túlélésre játszunk mi is, és te is.

De örömmel tölt el, hogy szerinted nagyobb baj nincsen, hisz van forgatókönyv. Ennek nem tudom vajon melyik fejezete lehet, hogy az ide látogató német pénzügyminisztert kioktatja a kusza szemű, és erre mindjárt utat is jelölnek nektek, forgatókönyvtől némileg eltérőt:

"A tanácskozás résztvevői - köztük a Valutaalap stábjának a tagjai - azonban egyértelműen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy csakis készenléti hitelt szabad nyújtani Magyarországnak. A vita során a többi között a német küldött ezt elsősorban azzal indokolta, hogy kiszámíthatatlanok az Orbán-kormány lépései. Egy készenléti hitelprogram keretében pedig sokkal komolyabb feltételeket lehet szabni, s azokat betartatni, mint egy elővigyázatossági program keretében."

Innen ahol én ülök úgy látszik, ez a forgatókönyv a jövőévi költségvetéstől is többször lesz átírva, pedig azzal is pályázhatnátok a Guiness Rekordok könyvébe. Tudjuk, Magyarország meg fog állni a lábán, a probléma egyrészt az, hogy a billegést gátló söralátétre is hitelt vennétek fel, másrészt nem tudjuk pontosan mennyit. A kezdeti 4-5 milliárd dollárból két nap alatt lett 10-15 milliárd eurós csomag, és bár meglehetős szarban vagyunk, ilyen gyorsan még ti sem tudjátok rontani az ország helyzetét. Vagy Viktor nemigen-talánja már előre beárazott veszteség volt?

Kedves Viktor! Ez most az a pillanat mikor még lehet segíteni a dolgon anélkül, hogy a saját kezeddel kéne szétmarcangolnod a magadról magadban kialakított eszményképet, ahogy Berlusconi barátodnak is kellett. Itt az ideje eldönteni mit akarsz: kihúzni valahogy a ciklus végéig, vagy ránk borítani a szemétdombot amit sikerült a másfél év alatt felhalmozni. Előbbihez némi hitelesség nem ártana, kezdhetnéd azzal, hogy nyugdíjazod az embert, akiről a gazdasági anomália mértékegységét elnevezték idén, és sokkal több szerénységgel végigviszed amit az általatok generált helyzet megkíván. Szerintem szégyen, hogy az ország jelentős része kénytelen abban bízni, hogy a "karvalytőke" rátok kényszerít némi költségvetési realitást, és legalább azt meggátolja, hogy jövőre ettől is nagyobb bajban legyünk.

Ha ez nem sikerül akkor mi az Unortodoxiát elborító szeméthalom tetején végignézzük, milyen gyorsan tudod kirámolni a személyes holmidat a Nándorfehérvári teremből.