Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 31., szombat

17.663 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Elutasította a chicagói bíróság az MNB és a MÁV elleni kártérítési kereseteket

Ez egy HTML üzenet. Olvasásához kérjük állítsa be levelezőjében a HTML levelek fogadását!



Feladó:
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dátum: 2013. augusztus 30. 12:35
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-08-30
Országos bányásznap Gyöngyösön

Az ipari termelés és a bányászat fontosságáról beszélt a nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön Gyöngyösön, a 63. országos bányásznap központi ünnepségén.

A KÖZOP-os uniós forrás 20 százaléka vár elköltésre

A jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) 2175 milliárd forintos támogatásából 450 milliárd költhető még el az év végéig - közölte Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megkezdődtek a vejti kompátkelő-beruházás előkészületei

Megkezdődtek a tervezett, Vejti és Podravska Moslavina közötti drávai kompátkelő beruházásának előkészületei - mondta Baranya útügyi miniszteri biztosa kedden Drávaszabolcson sajtótájékoztatón.

Befejeződtek a Pécs-Vajszló összekötő út felújítási munkálatai

Kevesebb mint öt hónapja adta át a munkaterületet a kivitelezőnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Pécs-Vajszló összekötő út 14,6 kilométeres szakaszának felújítása kapcsán. Baranya megye idei egyik legnagyobb és legfontosabb mellékútfelújítási projektjének műszaki átadása már 2013. augusztus 28-án megkezdődött. A beruházás az Új Széchenyi Terv támogatásával, összesen 1,417 milliárd forintból valósult meg.

Elutasította a chicagói bíróság az MNB és a MÁV elleni kártérítési kereseteket

A chicagói körzeti szövetségi bíróság megszüntette a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) és Magyar Államvasutakkal (MÁV) szemben különböző, holokauszttal kapcsolatos jogcímen indított eljárásokat 2013. augusztus 20-án. A testület feltétel nélkül elutasította a kártérítést igénylő kereseteket. A bírósági értékelés szerint a felperesek nem tudták bizonyítani azt, hogy Magyarországon nem állnak rendelkezésre megfelelő jogorvoslati lehetőségek.