Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 31., szombat

17.664 - Magyarország Külügyminisztériuma a szíriai válságról


Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2013. augusztus 30. 14:30
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Külügyminisztérium heti hírlevele 2013-08-30
Magyarország Külügyminisztériuma a szíriai válságról

Magyarország megvárja, hogy az ENSZ vegyifegyver-szakértői milyen eredményre jutnak szíriai vizsgálódásuk után, valamint folyamatosan egyeztet a szövetségeseivel, és ezek függvényében alakítja ki álláspontját egy esetleges katonai akcióról - mondta Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője 2013. augusztus 28-án az MTI-nek.

Magyarország újranyitja a Santiago de Chile-i nagykövetségét

Martonyi János külügyminiszter javaslatára a Kormány 2013. augusztus 28-i ülésén döntést hozott a 2009-ben bezárt Santiago de Chile-i nagykövetségünk újranyitásáról.

Martonyi János és Boris Tadić találkozója

Martonyi János miniszter 2013. augusztus 27-én fogadta Boris Tadić volt szerb köztársasági elnököt, aki a Szent László Akadémiáért Alapítvány szervezésében látogatott Magyarországra.

A Külügyminisztérium elítéli a szíriai vegyifegyver-támadást

Magyarország mélységesen elítéli a Szíriában 2013. augusztus 21-én végrehajtott, nagyszámú civil áldozattal is járó vegyifegyver-támadást. Közlemény.

Martonyi János válasza a Jobbik felvetésére

Martonyi János miniszter az Országgyűlés 2013. augusztus 26-i ülésnapján Szávay István (Jobbik) képviselő Vona Gábor Erdélyi Magyar Ifjak táborában adott nyilatkozata kapcsán feltett kérdésére válaszolt.

Győri Enikő: szeptemberben tárgyalnak újra a befagyasztott uniós pénzekről

Szeptember elején tárgyal újra Brüsszelben Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetését is ellátja kormánybiztosként és Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos - válaszolta Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára újságírói kérdésre a visegrádi négyek uniós ügyekért felelős államtitkáraival folytatott egyeztetés utáni sajtótájékoztatón 2013. augusztus 26-án Balatonfüreden.

Prőhle Gergely: bővíteni kell a Magyarországról szóló ismereteket külföldön

Prőhle Gergely szerint mindent el kell követni annak érdekében, hogy bővüljenek külföldön a Magyarországról szóló ismeretek, és minél jobban megismerje a külvilág, ami ebben az országban történik.

Martonyi János: az energiabiztonság ma az egyik legnagyobb kihívás

Az energiához való biztonságos hozzáférés megteremtése az egyik legnagyobb kihívás, amellyel ma az országoknak szembe kell nézniük – mondta Martonyi János külügyminiszter egy az energiabiztonságról és a diplomáciáról szóló nemzetközi konferencián 2013. augusztus 26-án Budapesten.

A Külügyminisztérium megkülönböztetett figyelemmel kíséri Tóásó Előd helyzetét

Magyarország Külügyminisztériuma megkülönböztetett figyelemmel kíséri a Bolíviában már több mint négy éve jogellenesen fogvatartott Tóásó Előd helyzetét, és szorgalmazza az eljárás politikai befolyástól mentes gyors és korrekt lezárását, Tóásó Előd bolíviai törvényeknek megfelelő szabadlábra helyezését.

Tóásó-ügy - A magyar kormány a nyilvánosság erejében bízik

Mostanra olyan nemzetközi "láthatósága" lett a Bolíviában már több mint négy éve jogellenesen fogva tartott Tóásó Előd ügyének, az úgynevezett terrorista pernek, hogy a bolíviaiak már nem tehetnek meg bármit - mondta a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.