Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 1., szerda

21.843 - Magyar Békekör Vlagyimir Putyin budapesti látogatásáról > 2017. február 1.


Feladó: Békekör Magyar
Dátum: 2017. február 1. 8:34
Tárgy: Magyar Békekör Vlagyimir Putyin budapesti látogatásáról
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Magyar Békekör Vlagyimir Putyin budapesti látogatásáról


Budapest, 2017. február 1. szerda (MSZF)


     A Magyar Békekör szerdán üdvözölte Vlagyimir Putyin budapesti látogatását. A jól alakuló magyar-orosz viszony elismerését látja benne, és nagyon fontosnak tartja a hídépítés szempontjából Kelet és Nyugat között.

    Orbán Viktor személyében Putyin elnök olyan politikussal tárgyal, aki Romániától, Lengyelországtól és a balti államoktól eltérően nem engedett az oroszellenességnek, csak szerény mértékben veszi ki részét a NATO Oroszország ellen irányuló felvonulásából, és üdvözölte Trump kapcsolatépítését az oroszokkal, különösen a nemzetközi terrorizmus elleni harcban, és a kereskedelem terén.

    Orbán Viktor jól látja, hogy ha Magyarország az Európai Unió és a NATO túsza marad a konfrontációs politikában, és a migráció kérdésében, különös tekintettel a népvándorlás okainak meg nem szüntetésére, nem csak az ország gazdasági boldogulása kerülhet veszélybe, hanem a léte is – írja a Békekör.

     A Békekör egyetértően idézte Szijjártó Péter külügyminiszter szavait: „Egy potenciális konfliktus Oroszország és az EU között rendkívül súlyos következményekkel járna Magyarországra nézve. A világtörténelemben Közép-Európa mindig a legrosszabb helyzetben volt, ezért számunkra különösen fontos, hogy a Nyugat és a Kelet pozitívan együttműködjön, kulturáltan és pragmatikusan".

     A Magyar Békekör azt szeretné, ha a magyar diplomácia helyes felismerését konkrét tettek követnék: szeretné, ha Magyarország nem szavazná meg többé az oroszellenes szankciókat, nem hajtana fejet az EU-nak, és állna el megannyi előnyös keleti beruházási, köztük energetikai, és kereskedelmi lehetőség kihasználásától. Szeretné, ha nem vennének részt a NATO keleti terjeszkedésében. Ezt a fellépést most elősegítheti az új amerikai politika. Az, hogy Trump „idejétmúltnak" nevezte a NATO-t és javítani kívánja Washington viszonyát Moszkvával.    

     „Oroszország egyenjogúságon, kölcsönös tiszteleten és előnyökön alapuló együttműködést akar. A Békekör igazat ad neki, mi is ezt akarjuk! El kell indulni afelé, hogy keleti-nyugati összefogással létrejöjjön egy közös gazdasági és biztonsági rendszer.

     Hazánk legszebb hagyományaihoz méltóan cselekedne, ha aktívan kivenné részét egy ilyen új világrend megteremtéséből – áll a Magyar Békekör állásfoglalásában Vlagyimir Putyin budapesti látogatásáról.+++


Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

https://www.facebook.com/bekekor/