Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. február 1., szerda

21.844 - Magyar Idők: EGYRE SZAPORODNAK A KORMÁNYVÁLTÁSRA KÉSZÜLŐ PÁRTOK

A SZCIENTOLÓGUS EXELNÖK IS A PARLAMENTBE KÉSZÜL


EGYRE SZAPORODNAK A KORMÁNYVÁLTÁSRA KÉSZÜLŐ PÁRTOK
Visszatért a közéletbe a szcientológusok exelnöke, Weith Katalin, aki az általa alapított Magunkért Mozgalommal készül a 2018-as választásokra. A tavaly ősszel bejegyzett szervezet kedden tartotta második „közéleti klubját" Debrecenben, de két ízben volt rendezvényük Budapesten is. Weithnek nagy tapasztalata van a hálózatszervezésben, amelyet vállalkozói és „egyházi" tevékenységének köszönhet. Emellett jó kapcsolatai lehetnek a 2010 előtti balliberális elit egyes tagjaival, hiszen 1996-ban a Fővárosi Millecentenáriumi Fesztivál PR-főnöke volt, s ekként, mint egy interjúban fogalmazott, Demszky Gábor és Horn Gyula között kellett „kríziskommunikációt" folytatnia.
Aztán felkérték, hogy külső szakértőként segítsen a következő országgyűlési választási kampányban. 2001-ben pedig Medgyessy Péter mellett tűnt fel, s a gyurcsányi fordulat után, 2004 körül hagyta ott a szocia­listákat. Ebben az időben kezdte meg a Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány felfuttatását, amely egy a szcientológusokhoz kötődő számos egészségügyi, szociális és oktatási szervezet közül. Az alapítvány célja az „egyház" belső ügyeit ismerők szerint ugyanaz, mint a Drogmentes maratoné: az, hogy az L. Ron Hubbard alapította „bizniszszekta" irányába terelje a megvezethető embereket, vagy rájuk sózza termékeiket.Forrás: MTI
A szcientológusok bevételének jelentős része üzleti tanácsadásból származik. Ez a fő tevékenysége Weith Katalin 1993-ban alapított Branding Kft.-jének is, amely a honlapja szerint a szociálliberális éra idején olyan vállalatoknak dolgozott, mint a Duna Televízió, az Elmű-ÉMÁSZ, a Fővárosi Gázművek Rt. vagy a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Érdemes felidézni továbbá, hogy a szcientológusoknak hagyományosan rossz a viszonya a nemzeti-konzervatív oldallal. 1993-ban az Országgyűlés destruktív szektának minősítette őket. A minősítést két évvel később, a Horn-kormány idején oldották fel. Egyházi státusukat és az abból fakadó kedvezményeket pedig 2010 után az új egyházi törvény szüntette meg.
A jogszabály ellen Weith Katalin is hangosan tiltakozott, majd a következő évben eltűnt az „egyház" éléről. Most – azt állítja – függetlenként tért vissza, hogy tovább színesítse a kormányellenes tábort.

ADATVÉDELMI VIZSGÁLAT

Továbbra is folyamatban van a szcientológusok adatkezelése miatt indult eljárás a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének tájékoztatása szerint. Péterfalvi Attila lapunk kérdésére elmondta: a vizsgálatot még nem zárták le, részleteket ezért nem árulhat el. Mint megírtuk, egy korábbi hívő azzal fordult a hatósághoz, hogy a belépéskor olyan személyes információk megosztására kötelezte az „egyház", amelyekkel alkalmasint zsarolni tudják. A közelmúltban ugyanebből az okból mondta ki egy német bíróság, hogy a szcientológustagság nemzetbiztonsági kockázatot jelent.