Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. február 21., szerda

22.830 - SZILÁGYI GYÖRGY, (Jobbik):​Bűnszövetségben a miniszterelnök és családja és nincs következmény? > ​2018. február 21. 15:03


Feladó: mandinka.bt
Dátum:
​​
2018. február 21. 15:03
Tárgy: Tények, vádak és remények
Címzett: 


Tények, vádak és remények

Mit védünk a kerítéssel? 
Változás kell Magyarországon! 
​​
Bűnszövetségben a miniszterelnök és családja és nincs következmény? 
Nincs két Magyarország! 
Aktuális ügyeink.

MOTTÓ: Híven a hagyományokhoz, látványos napirend előtti ütközetekkel „köszöntik" egymást. Népszerűséget, hangulatot, irigységet és sanda utálatot egyaránt jeleznek. Kormánypárti és ellenzéki szónoklók ugyanazt egészen másként látják. Kampányszabály: nem elég, ígérni, látványossá is kell is tenni!A mentelmi jog birtokában szabad keserűen igazat mondani, valóságot leleplezni, és szabad tévedni,  hazudni, sértegetni, vádaskodni.

Szenvedélyes mondataikat - a hagyományokhoz híven - e héten is hangos  „észrevételek" kísérték.  Szerényen stilizálva,  egy-egy alkalommal  a "szolidabb" zajokat, „beszólásokat" is jelezve, közvetítjük „szózataikat".

 Mit védünk a kerítéssel?

HOFFMANN RÓZSA, (KDNP): - Tisztelt Országgyűlés! 2018 minden bizonnyal olyan év lesz, amelyben intenzitásában erősödik és megmarad az a jelenség, amelyet migrációnak, bevándorlásnak vagy éppenséggel legújabb kori népvándorlásnak nevezünk, és amely a magyar emberek nagy többségének véleménye szerint, így a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz szerint is nem jó, hanem rossz dolog. Ellenkezik az ember alapvető természetével! Az ember már csak olyan, hogy miközben tiszteletben tartja társait, elfogadja, hogy sokan sokfélék vagyunk, komfortérzete azt kívánja, hogy olyanokkal éljen, olyanokkal lakjon együtt, akik hasonló mentalitásúak, mint ő maga. És ha erre nincsen lehetősége, akkor védekezni fog fallal vagy kerítéssel!

- A kerítés az elmúlt időszak PC beszédének az átok-, szitokszava lett, a mi meggyőződésünk szerint pedig védelmet jelent az értékeinknek. Arról szeretnék most szólni, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt szerint és a keresztény emberek szerint mit védünk a kerítéssel ebben a migrációs időszakban. Először is biztonságunkat, az európai és a magyar emberek biztonságát, mégpedig az integrációra képtelen tömegekkel szemben. Igenis védjük a magyar és az európai emberek életét is, és hogy erre milyen nagy szükség van, azt az elmúlt időszak terrorcselekményei sajnos fájdalmasan megmutatták! Védjük tehát az életünket azok ellen, akik szerint „igaz hitre" kellene téríteni bennünket, és ennek az igaz hitre térítésnek az érdekében akár az életünk kioltása sem bűn. Védjük az asszonyainkat, lányainkat; az asszonyainkat, akiknek a keresztény hit szerint az oltár előtt a férfi azt fogadja, hogy szeretlek és tisztelni foglak mindaddig, amíg a halál el nem választ. Azok, akik most elárasztják Európát, nem így gondolkodnak! Védjük a családeszményünket is, azt a családot, amely egy férfi és egy nő szerelméből született gyermekekkel együtt alkot közösséget, és nem azt a családot, ahol több asszonnyal él egy férfi.

- Arról beszélek, amiket a keresztény értékek körébe sorolunk, amellyel a magyar lakosság 78 százaléka azonosul, még akkor is, ha ő maga esetleg nem vallását gyakorló, hívő keresztény ember. Nézzünk néhányat ezekből! Védenünk kell azokat az erkölcsi értékeket, amelyeket nagyrészt a tízparancsolat is magában foglal, hogy ne ölj, embertársadat tisztelt, apádat és anyádat! Mondj igazat, akkor is, ha sajnálatos módon itt a magyar Országházban naponta vagy hetente találkozunk olyan jelenséggel, hogy felkent képviselők nem mondanak igazat. Az adott szónak a szentségét védjük, valamint a tulajdonunkat, hogy ne vedd el a másét,  - bizony ez is védelemre szorul! Ne alázd meg a másikat, hallgasd végig türelmesen, ne vágj a szavába! Mindez a kultúránknak, keresztény értékeinknek része, akárcsak a viselkedési, étkezési szabályaink. Igen, szeretjük a disznóhúst, meg is esszük, és nem szeretnénk olyan körülményeket, hogy ennek az élvezetnek akár az életünk is áldozatul eshet! Védjük az egyenlő jogokat, a munka becsületét, és a pénz nem mindenek felett való tiszteletét vagy imádatát!

- És akkor nézzük azokat a keresztény értékeket, amelyek a hívő emberek számára különösen fontosak: templomaink védelme, úgy is, mint műemlékek, úgy is, mint szakrális helyek; a kereszt falra helyezése azokon a helyeken, ahol ez illik; festészetünk, szobrainkat, amely ábrázolja szentjeinket, Bachnak, Händelnek és a többieknek a zenéje, amely teljessé teszi az életünket;  a könyvek, az irodalom, elsősorban a Biblia, amely nélkül az életünk egész más volna. Mindazt védjük tehát, amelyet Európa felhalmozott a kereszténység kétezer éve alatt, és a magyarság megőrzött, ápolt és az utolsó nyolc évben sikerre vitt.

- Választás lesz, sorskérdés lesz, sorsfordulat, nemcsak a magyaroknak, hanem Európa számára is, ezért nagyon fontos, hogy ezeket világosan lássuk! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

***

SOLTÉSZ MIKLÓS, (Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára): - Tisztelt Képviselő Asszony! Valóban, a kereszténydemokraták is azt szolgálták, segítették az elmúlt években, amit könyörögve kértek közel-keleti egyházi vezetők, közel-keleti karitatív vezetők, azaz a helyben maradás segítségét, a helyben segítést, és mindannak, amit a háború elpusztított, a helyreállításában való segítséget. Ezzel a kéréssel egyébként a magyar emberek több mint 80 százaléka teljes mértékben egyetért, és tulajdonképpen ezzel a kéréssel, a Közel-Keleten szenvedő keresztény embereknek a kérésével megy szembe, a magyar emberek nagy többségének, több mint négyötödének a kérésével megy szembe az ellenzék, amely teljesen más húrokat penget, amely egyértelmű, hogy egyrészt Soros György kottájából játszik, másrészt pedig a brüsszeli bürokraták parancsát akarja Magyarországon végrehajtani.

- Érdemes ezért megnézni, hogy mik azok a pontok, amelyekből néhányat kiemelnék, amiket támogattak. Támogatják azt, ami a Soros-tervben benne van, hogy évi egymillió ember jöjjön Európába, és ezt kötelezően osszák szét, tehát így Magyarországra is sok-sok tízezer, százezer ember érkezzen évtizedek alatt, állandó, kötelező jelleggel. Támogatják azt is, hogy két éven keresztül 15 ezer eurót fizessenek a bevándorlók után, azaz minden egyes migráns után 9 millió forintot. Támogatják azt is, hogy politikai támadást kell indítani azokkal az országokkal szemben, akik mindezt nem fogadják el. Kimondható tehát, hogy mind szavakkal, mind pedig tettekkel a mostani ellenzék, legyen az parlamenti vagy parlamenten kívüli, nagyrészt támogatja Soros György tervét.

- De érdemes azt is megnézni mindezt miként támasztja alá Karácsony Gergely, aki csődgondnoknak jelentkezett az MSZP-nél. A következőt mondta: „semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére". Szél Bernadett Soros-aktivista a következőt mondta: „ha elkezdünk arról beszélni, hogy lezárjuk a határokat, azzal semmire nem fogunk menni". De Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, aki már egyszer tönkretette az országot, ő is azt mondta: „teljesen értelmetlen hermetikusan lezárni a határt". (Zaj  a Jobbik soraiban. Gyüre Csaba: Nálatok ülnek Soros-aktivisták! )

- Képviselőtársaim! Azok a Jobbikos képviselők, akik most kiabálnak (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Igen?) sokáig a keresztény értékek mellett álltak ki állítólag, az önök pártelnöke, miniszterelnök-jelöltje nemcsak azt mondta, hogy a kerítés helyett neki sokkal olcsóbb és hatékonyabb megoldása van, hanem tettekkel is az iszlámot támogatta, hiszen egy olyan terrorszervezethez látogatott el, ünnepeltette ott magát, a Szürke Farkasokhoz, amely terrorszervezet annak idején Ali Agcával együtt a II. János Pál elleni merényletet hajtotta végre. (Moraj, közbeszólások a Jobbik soraiból.)Önökről csak ennyit érdemes beszélni! Mindazok, akik ezt a tervet támogatják, egyértelmű, hogy Soros Györgyöt támogatják, a bevándorlást támogatják, a migrációt támogatják 80 százaléknyi magyar emberrel szemben! (Moraj a Jobbik soraiból.)                                                                                                                            

- Tisztelt Képviselő Asszony! Először is személy szerint önnek szeretném megköszönni azt a 12 éves küzdelmet, amelyben állta az ellenzéknek sokszor gyűlölettel teli vádaskodó hangnemét, állta azt a küzdelmet, amellyel felvette nemcsak ebben a témában, hanem sok más témában is a küzdelmet, a harcot az elmúlt közel másfél évtizedben. (Taps a kormánypárti padsorokban.) Szeretném megköszönni mindazoknak a kormánypárti képviselőknek is, akik ezzel a gonosz tervvel szemben állnak. Szeretném megköszönni annak a 80 százaléknyi magyar embernek a támogatását is, akik felismerték, hogy Sorossal és Brüsszellel szorgalmazott migráció elleni jogszabályokkal és kerítéssel is kell védekezzünk. Látható, hogy az ellenzék mindennek pont a fordítottját teszi, folytatásként is ezt akarják és ha kormányra kerülnek, akkor pedig, jól tudjuk, hogy lebontják a kerítést! (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Változás kell Magyarországon!

TÓTH BERTALAN, (MSZP): - Képviselőtársaim! Ezen a napon kezdődik el az ajánló aláírások gyűjtése az április 8-ai választásokra. Nyilván nem véletlen, hogy a Fidesz miniszterelnök-jelöltje nem ezért nem jött ma be a parlamentbe, hiszen azért mégiscsak kellett volna válaszolnia néhány kérdésre az elmúlt napok, hetek eseményei okán. Bár én nagyon kedvelem Dömötör Csaba felszólalásait, végighallgatom azokat a lózungokat, amiket mond, de azért az elmúlt évek legnagyobb korrupciós botránya tört ki, hiszen kiderült az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentéséből, hogy egy szervezett bűnözői csoport európai uniós pénzeket nyúlt le különböző települések közvilágítás-korszerűsítése során. Tehát még egyszer mondom: szervezett bűnözői csoport, és ebben a miniszterelnök családja érintett, hiszen ‑ bár a közmédia nem nagyon szereti leírni a nevét ‑ Tiborcz István érintett ebben az ügyben.

- Képviselőtársaim! Nem ez az első alkalom, amikor nem tudunk kérdést feltenni a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének, hiszen néhány héttel ezelőtt, amikor kiderült, hogy a menekültellenes kampányuk is ordas hazugságokra épül, akkor sem jött be a parlament üléstermébe, és nem válaszolt a kérdésekre. Nem, mert a Fidesz az adófizetők pénzéből több tíz milliárd forintot költött el, amiből azért részesedett a Fidesz-holdudvar, a szomszédok és a Habony-kommandó is. Kiderült, hogy ez a kampány hazugságsorozatra épül, mert 1300 menekültnek önök menedékstátust adtak, több mint 20 ezer külföldi állampolgárnak pedig letelepedési lehetőséget, miközben a letelepedésikötvény bizniszében az önök barátai több száz milliárd forintot kerestek. Kiderült, hogy orosz bűnözőket engedtek rá a magyar emberekre, és az is kiderült, hogy különböző üzletemberekkel, Naffákkal és Pharaonokkal üzleteltek az elmúlt időszakban. De a múlt héten az is kiderült, hogy a nagy 2014 előtti kampányszlogenük, az úgynevezett rezsicsökkentés is egy blöff volt, hiszen a 2013-14. évben a gázpiacon jelentős áresés valósult meg, nagyobb, mint amennyit önök a lakossági fogyasztásban érvényesítettek. És az is kiderült, hogy a 2015-ös olajár bedőlése óta nem csökkentették a gáz árát, az energiahordozók árát, ezért összességében mintegy 70 ezer forintot húztak ki a magyar családok zsebéből.

- Tehát ez a blöff is lelepleződött, és kiderült, hogy önök nem mondtak igazat. Hiába mondják azt, hogy a magyar egészségügy remek állapotban van, miközben sorra halljuk, hogy hány hónapot, évet kell várni egy-egy műtétre, hány háziorvosi körzet nem került betöltésre, és a sürgősségi ellátás során hányan halnak meg vagy hány embernek kell órákat vagy napokat várni a kezelésre. És azt is láthatjuk, hogy sorra nyílnak meg a magán-rendelőintézetek, ahol jó pénzű emberek, például az önök oligarchái tudják kezeltetni magukat, a magyar embereknek pedig várakozás és kórházi fertőzés jut. Ezért mondjuk: változás kell, igazságot kell tenni! Igazságot kell tenni, a szervezett bűnözést fel kell számolni, a felelősöket számon kell kérni, még akkor is, ha a miniszterelnök vejéről van szó! Igazságot kell tenni a nyugdíjak terén is, hiszen ma a nyugdíjasok fele 100 ezer forint alatti nyugellátásban részesül! Szegénységben élnek, az ő nyugdíjukat fel kell zárkóztatni! Igazságot kell tenni a devizahitelesek terén is, hiszen ma is több százezer család szenved attól a tehertől, amit önök nem hajlandók megoldani! Igazságot kell tenni az egészségügyben is, hiszen minden magyarnak jár a megfelelő ellátás!

- Ezért van szükség változásra! A Változás Szövetsége létrejött Karácsony Gergelyvezetésével: április 8-án eljön az igazság pillanata, közös jövőnkért, Magyarországért!

***

DÖMÖTÖR CSABA, (Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára): - Frakcióvezető Úr! Sokadik napirend előtti felszólalásukat hallgatjuk végig. Ahány nap, annyifélét javasolnak, majd másnap annak az ellenkezőjét. Nem lehet eldönteni azt sem, hogy amit hallunk, az egyéni javaslat, a párté, a frakcióvezetőé vagy éppen a miniszterelnök-jelöltjüké. Ebben így nem lehet rendet vágni. Tucatszor emelték az energia árát,  erre most energiaár-csökkentést javasolnak. Az egészségügyre hivatkozik, miközben jól tudjuk, hogy önök tették volna fizetőssé. A devizahitelesekre hivatkozik, és ha van párt, amely felelős azért, hogy a devizahitelek ennyire teret nyertek korábban Magyarországon, akkor az épp a Magyar Szocialista Párt az. Önök szántottak fel egy jól működő otthonteremtési rendszert is.

- Frakcióvezető Úr! Ennek az összevisszaságnak oka van! Mégpedig az, hogy az MSZP az elmúlt éveket mindvégig marakodással töltötte: a pozíciókért, a koncért, a listás helyekért marakodtak, marakodnak, ahelyett, hogy az ország ügyeivel foglalkoznának. Annyit tudunk önökről, hogy nem kedvelik a kormányt, nem kedvelik a Fideszt, támogatták Brüsszelben a kvótákat, és egyébként lebontanák a határzárat!

- Frakcióvezető Úr! Messziről látni, hogy ebben a helyzetben nem nagy segítség az önök számára az új miniszterelnök-jelöltjük: egy rakás pártot megjárt, sok helyre benézett, az SZDSZ-től az LMP-n át a Párbeszédig. Olyan jelöltet választottak, aki a köpönyegforgatás feketeöves mestere! Pár éve még azt mondta, hogy jobban utálja a „szocikat" ‑  így mondta -, mint a Fideszt. Majd nem sokkal később megállapodott önökkel, még ha pár felest be is kellett hozzá kapni. Korábban zöldpolitikusként állította be magát, most a Szocialista Párt csődgondnoka lett, mégpedig, ahogy elnézzük, teljes állásban. Nem kevés fordulat ez, na! Önökről egyébként ‑ ha már a közpénzekről van szó ‑ azt is mondta: végtelenül sajnálja, hogy a baloldali politikusok nem voltak elég tisztességesek. Ez a véleménye az önök miniszterelnök-jelöltjének önökről!

- Frakcióvezető Úr! Könnyen mondhatnánk, hogy ez az egész a baloldal belügye. Ez részben igaz is, de nem teljesen. Azért nem, mert olyan időszakot élünk, amikor az ország biztonságát sok irányból fenyegeti veszély és ilyen körülmények között egyáltalán nem mindegy, hogy az ellenzéki pártok, így például az MSZP, milyen álláspontot képviselnek. A tények úgy néznek ki, hogy önök egy olyan miniszterelnök-jelöltet találtak, aki nyakig bevándorláspárti, de igazából a feje búbjáig! Karácsony Gergely pártja korábban markáns terveket tett közzé a bevándorlási válság megoldására. Kezdődött az egész ott, hogy felszólították a kormányt: azonnal hagyja abba a határvédelmi kerítés építését, mert az értelmetlen! Azt is leírta Karácsony pártja, hogy megnyitná a laktanyákat a bevándorlók előtt! Figyelembe véve, hogy Zuglóban volt is egy hasonló kezdeményezés, ez így már eléggé ijesztő kép!  Ilyen előzmények után már azon sem igazán csodálkozhatunk, hogy Karácsony Gergely pártja tizennégyszer szavazta meg a betelepítéseket Brüsszelben. Tizennégyszer! Ennyiszer mentek szembe az ország érdekeivel és a magyarok akaratával! Jellemző módon ezt az önök miniszterelnök-jelöltje egy múlt heti sajtótájékoztatón egy az egyben letagadta; azt is, hogy mindvégig támogatták a kvótát, és azt is, hogy támadták a határzárat! Ha lett volna a helyszínen röntgenkészülék, akkor ott rögtön kimutatja a sárga kerítésvágót Karácsony Gergely zsebében! (Derültség a kormánypárti oldalon.)

- Tisztelt Ház! Mindezekből világosan következik, hogy Magyarország nem engedhet meg magának egy újabb baloldali kormányzást! Nemcsak azért, mert önöknek csak a konc számít, nemcsak azért, mert továbbra is a megszorítás a mániájuk, hanem mindenekelőtt azért, mert egy rendkívül kritikus helyzetben az ország biztonságát veszélyeztetnék! Ha lehetőséget kapnának, azonnal behódolnának, és minden bevándorlást támogató tervet azonnal végrehajtanának!

- Frakcióvezető Úr! Ön azt a címet adta a felszólalásának, hogy „változás kell Magyarországon". Ezzel egy szempontból egyet is értünk: jó lenne már egy olyan ellenzék, amely legalább az alapvető ügyekben képes kiállni Magyarországért! Ha ez megvalósulna, na, az lenne az igazi változás! (Taps a kormánypártok soraiban.)

A miniszterelnök és családja bűnszövetségben elkövetett korrupciós csalás-sorozat gyanújába keveredett és nincs következmény?

SZILÁGYI GYÖRGY, (Jobbik): - Képviselőtársaim! Magyarország az elmúlt 28 év egyik legsúlyosabb politikai válságát éli meg, hiszen a miniszterelnök és közvetlenül a családja egy nagyon súlyos, bűnszövetségben elkövetett korrupciós csalássorozat gyanújába keveredett. Ez a csalássorozat nemzetközi botrányt váltott ki, mert annak ellenére, hogy a közszolgálati televízió vagy az MTI nem hajlandó foglalkozni ezzel az üggyel, azok a vezető napilapok, mint a New York Times vagy a Guardian, foglalkoznak vele, és folyamatosan erről írnak, hiszen ők látják, hogy milyen súlyos probléma lehet ez.

- Képviselőtársaim! Súlyos következményei lesznek ennek az ügynek mindenféleképpen! Súlyos következményei a nemzetközi megítélésünk szempontjából, hiszen azok a demokratikus országok, azok a jogállamok, amelyek látják ezt az ügyet, nem értik, hogy mi történik ma Magyarországon! Nem értik, hogy a miniszterelnök miért teheti meg azt, hogy gyáván bujdokol a kérdések elől mióta kiderült ez az ügy? Nem értik, miként történhet meg egy demokratikus országban, hogy a média megpróbálja elhallgatni ezt az ügyet? Nem értik, hogy az ügyészség miért teheti meg, hogy nem nyomoz normálisan ebben az ügyben? Nem értik, hogy önök, akik képviselőtársai, miért falazhatnak folyamatosan Orbán Viktornak? Súlyos következménye pedig az lesz, hogy 13 000 millió forintot kell majd visszafizetniük a magyar embereknek az Európai Uniónak, hiszen az OLAF azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy ezt állapítsa meg.

- Képviselőtársaim! Minden valószínűség szerint Orbán Viktor utasítására a csalássorozatban részt vettek fideszes önkormányzatok, polgármesterek, a kormány tagjai, miniszterek, államtitkárok. Ez még súlyosbítja ezt az esetet, hiszen itt már akár maffiakormányról is beszélhetünk! (Zaj. Az elnök csenget.) És ha ezen fölhördülnek, akkor hadd emlékeztessem önöket Lázár János szavaira. Nem én találtam ki, ő mondta, hogy 2009-ben ő és Tiborcz István közösen találták ki ezt a bizniszt. Lázár János volt az, aki közösen találta ki Tiborcz Istvánnal azt a sémát, amivel súlyos milliárdokat loptak el a magyar adófizetőktől! Lázár János, aki azért lenne felelős, hogy az európai unós pénzeket felügyelje, találta ki  e „lenyúlást" Tiborcz Istvánnal közösen.

- Képviselőtársaim! 2012-re kialakult az elkövetői kör: cégekkel, biztos, állandó emberekkel, akik ugyanarra a sémára dolgoztak. Minisztériumi és önkormányzati belső információk segítséggel készítették elő a projekteket, írták a szakértői véleményeket, írták a pályázatokat, szervezték az úgynevezett versenytársakat, magyarul: az illegális tevékenységüket próbálták legálisnak feltüntetni. Súlyosbítja a helyzetet, hogy ezzel az üggyel egyértelműen bebizonyosodott az is, hogy a magyar ügyészség nem az ország, hanem a Fidesz érdekében, a Fidesz irányítása alatt működik! Bebizonyosodott, hiszen a magyar ügyészség szinte ugyanabban az időintervallumban ugyanazokat az ügyeket vizsgálta, mint az Európai Csalás Elleni Hivatal. A magyar ügyészség azonban azt mondta, hogy itt minden rendben van, hiszen Tiborcz Istvánról van szó, Orbán Viktor vejéről, semmi törvénytelenség nem történt! Az Európai Csalás Elleni Hivatal viszont megállapította: súlyos szabálytalanságok történtek, bűnszövetségben és előre megfontoltan kialakított ugyanazzal az elkövetői körrel végezték ezeket a dolgokat. A következményeket természetesen majd a magyar adófizetők viselik! Addig, amíg azok, akik ellopták ezeket a pénzeket, nyugodtan luxuséletet élhetnek! Orbán Viktor és környezete nyugodtan élheti a luxuséletét luxusingatlanokban, luxusautóval, luxusutazással, luxusjachtokkal, magángépekkel és minden egyéb mással, míg a lopásért kapott büntetést pedig a magyar embereknek kell kifizetniük!

- Képviselőtársaim! Ez teljes mértékben felháborító! Más országokban, demokratikus országokban, még kimondani is furcsa, például Dél-Afrikában sem így működnek a dolgok. Ha megnézik, akkor Dél-Afrikában a saját párttársai kényszerítették rá a miniszterelnököt, hogy mondjon le, amikor korrupciós ügybe keveredett, és letartóztatták a hozzá kapcsolható egyik legnagyobb oligarchacsaládot. Önöknek is lehetőségük lett volna rákényszeríteni Orbán Viktort arra, hogy mondjon le, de önök elmulasztották ezt a lehetőséget! Kérem, vessék a figyelmüket Dél-Koreára! No nem azért, hogy téli olimpiát rendezzenek, hanem azért, mert ott a korábbi dél-koreai elnök strómanját éppen most ítélték el húsz évre! Higgyék el: le fogjuk váltani önöket! Kormányra kerülünk és itt is elszámoltatás lesz, és lehet, hogy a strómanok itt is majd ugyanilyen hosszú időre vonulnak majd börtönbe! (Taps a Jobbik soraiban.)

***

FÓNAGY JÁNOS, (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára): - Képviselő Úr! Ön ugyan azt várta tőlünk, hogy felhördüljünk, de nem hördülünk fel! (Zaj az ellenzéki oldalon.) Megszoktuk az önök stílusát, és megszoktuk az önök témaválasztását. Önök egypár évvel ezelőtt ugyanilyen elánnal engem gyaláztak a származásom miatt, most pedig a miniszterelnököt gyalázzák a pozíciója miatt. (Taps a kormánypártok soraiban.)

- Képviselő Úr! Ön pontosan tisztában van azzal, hogy ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták. (Zaj a Jobbik soraiban. Az ülésvetető elnök csenget, újra csenget: Nyugalom, nyugalom! Nem mondom, hogy uraim, de nyugalom!)

 - Képviselő Úr! Én sokszor végighallgattam önöket a négy év alatt nagy türelemmel, arra kérem, hogy ezt az öt percet adják meg nekem! Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, s önök ezt pontosan tudják. Pontosan tudják, hogy megkezdődött a kampány, pontosan tudták, hogy az OLAF most csak megismétli azt, amit évekkel ezelőtt már megkezdett, amit évekkel ezelőtt egyszer már kivizsgáltak. Vizsgálatakor azt az eredményt hozta, amit hozott, s ezzel önök nem értenek egyet, ‑ szívük joga. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett, hogy az OLAF ezt az újrakezdést, ezt az új vizsgálatot éppen a választási kampány kezdetén hozta megint elő. Meggyőződésünk és meggyőződésem, hogy az OLAF-nak ez a kezdeményezése nem más, mint egy brüsszeli kampányakció! Nem más, mint egy brüsszeli kampányjelentés! Egyébként ez a lejárató hadjárat célt is tévesztett, hiszen az idézett OLAF-jelentés a 2009-2014 közötti időre vonatkozik, és ha önök addig nem tudták, az azóta eltelt időben, ha máshonnan nem, a sajtóból is megtudhatták, hogy ebben az időben az önök által felemlegetett cég fő tulajdonosa nem a miniszterelnök veje, hanem Simicska Lajos cége volt! (Gyöngyösi Márton: De akkor veletek volt a Simicska!)

 - Képviselő Úr! Ha már itt tartunk, és a pénzügyi kérdésekben önök ennyire elmerültek, hadd emlékeztessem arra, hogy a Jobbiknak az elmúlt 30 év legsúlyosabb pártfinanszírozási botrányára kellene végre választ adni. A kérdés az, hogy egy ilyen nagyon kemény, esetenként ordas hangokat megütő pártot hogyan lehetett tokkal-vonóval, cakpakk felvásárolni? Márpedig önöket néhány plakáthellyel felvásárolták! Ez az igazság! Tudom, hogy ez rosszulesik, látom hogy nem szívesen hallgatják, tudom, hogy sok minden az eszükbe jut, de erre választ kellene adni! Ezt az erre illetékes hatóságok kimondták: önök jogsértő módon, áron alul kaptak sok ezer plakáthelyet az előbb említett vállalkozótól. Önök azt állítják, hogy ez üzleti titok, nem árulhatják el, hogy mennyibe kerültek ezek. Ez mutatja egyébként azt is, hogy a politikát mennyire üzletnek, és ami még rosszabb, napi üzletnek, piaci üzletnek tekintik!

 - Képviselő Úr! Nem ez az egyetlen eset! Nem tisztázták, mi a szerepe a frakcióvezetőjüknek egy kiterjedt áfacsalási ügyben. Nem szívesen hallgatják, és nem szívesen beszélnek róla, hogy a nepotizmus ügyében erős dolgok derültek ki! A Jobbik korábbi nyolctagú elnökségéből legalább hét tag közeli rokonának jutott pénz vagy valamilyen pozíció a pártban, vagy egy hozzá köthető szervezetben! Nem először hallják, de a jövőben is az egyik legnagyobb tanulság lesz: önök, egy radikálisnak indult párt,  a pénzért és hatalomért mindenre képesek! (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Nincs két Magyarország!

SZÉL BERNADETT, (LMP): - A ciklus egyik utolsó ülésén vagyunk, és a helyzet az, hogy ilyenkor érdemes egy lépéssel távolabbról szemlélni a dolgokat. Ha egy bűnszövetségben elkövetett, szervezett korrupciós esetről van szó, amelyben érintett egy miniszter, érintett egy vő, nem is akárkinek a veje, tehát a miniszterelnökig mutatnak a különböző vektorok, akkor, azt gondolom, ki kell mondani: fordulópont következett be Magyarországon! Sokat konzultáltam arról, hogy mennyi lehet az a pénz, amit önök kormányzó korrupcióval elvittek ebből az országból? Nagyon konzervatív becslésünk az volt, hogy 500-600 milliárd forint, és ebben nincs benne az off-shore-ozás, nincs benne az áfacsalás, egy csomó minden nincs még benne.

- Tudják, azért fájó ez a rengeteg pénz a választópolgároknak, mert amikor a rohadó kórházakba bemegyünk, ahol Kossuth Zsuzsának a napja van ma, akinek emlékét akkor tisztelte volna meg a Fidesz-KDNP, ha megszavazza az LMP-nek azt a javaslatát, amely az egészségügyi szakdolgozók bérét rendezte volna és megfelelő körülményeket teremtett volna a kórházakban, ahhoz, hogy a betegek meggyógyuljanak. Önök az elmúlt nyolc évben ezt nem tették meg. És azért nem tették meg, mert itt beszélgetünk most Tiborcz Istvánról, Mészáros Lőrincről és az összes többi emberről, akiknek a zsebét önök teletömték pénzzel. És mi lesz a választópolgárokkal? Amikor a miniszterelnök úr még itt volt, most, ugye, nincs, mert valahová elutazott hirtelen nagy sürgősséggel, akkor azt mondta, amikor megkérdeztem tőle, hogy mit szól ahhoz, hogy az ő kormányzása alatt duplájára nőtt a kórházi fertőzésben meghalt emberek száma ebben az országban, az volt a válasza, hogy Soros! És amikor arról beszélünk, hogy nincs kréta az iskolákban, mert olyan oktatásireform-dühvel alakították át a rendszert, hogy már a legalapvetőbb dolgokra sem futja csak azt tudom mondani, hogy önök az elmúlt nyolc évet csak rosszra használták. Szinte csak rosszra!

- Nagyon szomorú volt tegnap hallgatni a kormányfőnek azt a beszédét, amely szerint gyakorlatilag mindenki, az ellenzéki pártoktól a civil szervezeteken át, egy nagy összeesküvés részei, amely összeesküvés keretében, most egy új emberfaj kifejlesztése a cél. Legalábbis erről beszélt. Kérdezem én önöktől: mire vállalkozott Orbán Viktor? Science fiction, tudományos-fantasztikus író akar lenni, vagy pedig Magyarország miniszterelnöke? Gyanítom, hogy április 8-a után inkább a tudományos-fantasztikus irodalom iránti rajongását kellene megélnie! Azt tudom ígérni az LMP-ből, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megbukjon, és inkább könyveket írjon, mint politizáljon, mert kezd nagyon sok kárt okozni Magyarországnak! És tudják, amikor arról beszélek, hogy két Magyarország van egymás mellett, akkor azokra a teljesen szánalmas kormányzati próbálkozásokra gondolok, amiben önök egy biztonságos teret, és safe place-t hoztak létre saját maguk számára. Ahol önök jól érzik magukat; ahol a Házbizottságban a Fidesz frakcióvezetője megengedheti magának azt a luxust, hogy amikor megkérdezem tőle, hogy miért nem támogatja a Fidesz-KDNP a gyermekes családok kilakoltatásának tilalmát, akkor azt mondja, hogy ő majd ezt megindokolja később. Tudják, ez így nem működik, nem mert nincs két Magyarország! Bérválság van és az egészségügy is összeomlott! Kérdezzék meg a saját szavazóikat is, hogy mi a legnagyobb probléma most Magyarországon, 2018-ban? Az egészségügy helyzete!

- A mi Magyarországunkban, ahol nem önök élnek, hanem mi, nem működik az oktatási rendszer sem. Szenved a tanár, szenved a diák, és szenved mindenki! Önök megosztottak minket, mert ez a kormány az elmúlt nyolc évben nem kormányzott!. Önök bedobták a gyeplőt a lovak közé, és a Putyin-tervet hajtották végre pontról pontra! Már nemcsak a jelenünket viszik el a hatalmas korrupciójukkal, hanem a jövőnket is! Erről szól a paksi bővítés, mint ennek a ciklusnak az egyik legnagyobb szégyene, és erről szól a Budapest-Belgrád soha meg nem térülő vasútvonal is. Gyakorlatilag én már nemcsak azért állok itt önök előtt, mert nem csak a saját életünkért harcolunk, hanem a gyermekeink, az unokáink és a dédunokáink életéért is harcolunk, mert önök annyi pénzt loptak el itt és most, hogy már nekik sem lesz pénzük! Adósrabszolgaság vár erre az országra, hanem sikerül végre önöket elhajtanunk ebből a kormányzati pozícióból! Szinte mindent rosszul csináltak.

- Mi még mindig a második gyermekért harcolunk. Meg fogjuk duplázni az egygyermekesek utáni családi adókedvezményt, és hatalmas szociális bérlakásprogramot indítunk. A nyugdíjakat megemeljük, a devizahiteleseket pedig végre kártalanítjuk. Ez a mi programunk. És mi az önök programja a következő időszakra? (Szórványos taps az LMP soraiban.)

***

DÖMÖTÖR CSABA, (Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára): - Frakcióvezető Asszony! A hét végén is tartott egy évértékelőt, ahol hasonló gondolatokat fogalmazott meg, és nem tudom megállni, hogy ne hozzak vissza ebből valamit. Ön használt egy jelzőt, egy minősítést, ami valószínűleg sokaknál verte ki a biztosítékot. Azt mondta, hogy Magyarország roncsövezet! Ez a minősítés megalázó, lenézése annak a teljesítménynek, amit Magyarország és sok millió magyar ember az elmúlt években felmutatott! Csak a politikailag megboldogult SZDSZ-től láttunk korábban hasonló minősítést. És mivel sokunk szemét böki az ilyen minősítés, az ilyen sértegetés, felsorolnék önnek konkrét tényeket, amelyek bizonyítják, hogy a hely, ahol élünk, nem egy roncsövezet, hanem egy fokozatosan gyarapodó ország.

- Kezdjük azzal, hogy a gazdasági növekedés tavaly rekordot döntött: 4 százalék volt, 2010-hez képest majd' az ötödével nőtt!  Amikor a baloldali szakértelem uralkodott, akkor előfordult, hogy egy év alatt 7 százalékkal csökkent a gazdaság. Az is tény, hogy soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most: 740 ezerrel több munkahely van. Amikor a baloldali szakértelem uralkodott, akkor megduplázódott a munkanélküliség. Azóta egyre jobban megéri dolgozni. Csak egy példa: a minimálbérek 88 százalékkal emelkedtek a baloldali kormányzáshoz képest. Ez nem kevés. Ezzel szemben mit tett a baloldal? Százezrektől vett el egyhavi bért! Sóval hintett be egy sor családtámogatási intézkedést, a jelenlegi kormány viszont bevezette a családi adózást, és új otthonteremtési programot indított el, amelynek az új lakásokra vonatkozó részét önök eltörölnék, nemrégiben jelentették be. Ez szégyen! Közben csökkentek munkaadói adók, egykulcsos a személyi jövedelemadó, amit önök egyébként drasztikusan megemelnének, van erre tervük is, ott virít a programjukban.

- Ez a kormány volt az, amelyik növelte a nemzeti vagyon nagyságát. És mit tett korábban a baloldal: bagóért elprivatizált egész ágazatokat. Ha tehetné, akkor most is ezt tenné.  Ma már a bankrendszer és a média több mint 50 százaléka van magyar tulajdonban, a nemzeti pozíciókat az energiaszektorban is növeltük, ez tette egyébként lehetővé a rezsicsökkentést.

- Mi azt vállaltuk, hogy megvédjük a nyugdíjak értékét, és ezt be is tartottuk! Idén januárban is volt nyugdíjemelés, nem is beszélve a nyugdíjprémiumról és a nyugdíj-kiegészítésről; ezzel szemben a baloldal egyhavi nyugdíjat simán elvett. Kormányunk viszont  azokról sem feledkezik el, akik szerényebb anyagi körülmények között élnek, ezért dupláztuk meg a gyermekétkeztetésre szánt összegeket, és ezért ingyenes a tankönyv!

- Csökkent az alapvető élelmiszerek áfája és már nincsenek devizahitelek sem. S mit tett a baloldal nyolc év alatt? Csupán segélyezést tudott számukra ajánlani. Jellemző adat, hogy a baloldali kormányzás utolsó évében félmillió ‑ azaz félmillió ‑ magyar ember jelentkezett be valamilyen segélyért.

- A kormány megerősítette a biztonságot és tovább erősíti! Nemcsak arról beszélek, hogy több rendőr teljesít szolgálatot az utcákon, hogy több ezer új rendőrségi jármű állt szolgálatba, hanem arról is, hogy határzárat épített, és minden eszközzel küzd az illegális bevándorlás ellen. (Szél Bernadett: Ez a programjuk, hogy mit csinált a Szocialista Párt?)

- Frakcióvezető Asszony! Önök ezeket az eredményeket veszélyeztetik! Azzal veszélyeztetik, hogy támogatnak minden bevándorláspárti tervet, és még a határzárat is lebontanák! (Szél Bernadett: Hazugság!) Hiába kiabál, ön is nagyon jól tudja, hogy itt, a Házban fogalmazott úgy, hogy a kerítés nem megoldás. Azon a helyen mondta, ahol most ül, akkor éppen állt!

- Frakcióvezető Asszony! A hibajegyzékkel együtt is elmondható, hogy ez az ország előrébb tart, mint 2010-ben, amit egyre több magyar család érezhet a saját életében. De ön is jól tudja, hogy biztonság nélkül nincsenek gazdasági eredmények. Ha Magyarország bevándorlóország lesz, akkor a gazdaság többletteljesítményét a jövőben nem tudjuk majd a magyar családokra fordítani. (Szél Bernadett: A Mészáros meg a Tiborcz családra!)

- Frakcióvezető Asszony! Van egy alapvető különbség köztünk… (Szél Bernadett: Több is van, államtitkár úr!) Önök szerint Magyarország roncsövezet. Mi viszont szeretjük ezt az országot, naponta meg kell küzdenünk az igazunkért, a jobb létért, de ez egy jó hely! (Szél Bernadett: Szegény Lőrinc! ‑ Soltész Miklós Szél Bernadett felé: Sss!) Az itt ülők nevében is mondhatom: a következő években is azért küzdünk majd, hogy még jobb hely legyen. (Szél Bernadett: Mi is ott leszünk! Ne aggódjon, államtitkár úr, ott leszünk!) Van mit megvédenünk, és meg is fogjuk védeni! (Taps a kormánypártok soraiban. Elnök:  Frakcióvezető Asszony! A magyar oktatási rendszerben az óvoda arra való, hogy felkészítse a gyermekeinket az iskola követelményeinek való megfelelésre…  Szél Bernadett: Azt hittem, arra, hogy a honvédelmi miniszter odamenjen! Elnök:  Első osztályos gyerek hatéves korában kénytelen 45 percet csöndben, koncentráltan végig figyelni, akkor iskolaérett. Ön 4,5 másodpercig sem képes erre, ezt tudom mondani. Szél Bernadett: Mi a következtetés?… Taps a Fidesz soraiban… Szél Bernadett: Köszönjük, házelnök úr!)

Aktuális ügyeink!

GULYÁS GERGELY, (Fidesz): - Az utolsó ülés hete kezdődött meg az Országgyűlésnek ebben a ciklusban, ezért aztán jó okunk van arra, hogy visszatekintsünk a mögöttünk hagyott négy és ‑ miután bizonyos értelemben ez a második egymást követő kormányzati ciklus ‑ a mögöttünk hagyott nyolc évre. Különösen azok után, ami itt az előző bő fél órában elhangzott, amely szerint minden rossz. Ha viszont belegondolunk abba, hogy a gazdaságpolitika területén például milyen eredményeket sikerült elérni, akkor azt mondhatjuk, és a szocialista frakció egyelőre még itt van a parlamentben, hogy nekik is volt nyolc évük a kormányzásra, az ő hetedik évüknél a gazdasági recesszió 7 százalék volt, a gazdasági teljesítmény csökkenése 7 százalékos volt, a munkanélküliség pedig 12 százalékos lett. Ehhez képest most a munkanélküliség 4 százalék alatt, a gazdasági növekedés pedig 4 százalék fölött van. A jegybanki alapkamat 1 százalék alatt van, a hitelkamatok soha ilyen kedvezőek nem voltak. Míg nyolc év alatt, 2002 és 2010 között sikerült a villamos energia árát kétszeresére, a gáz árát háromszorosára növelni, most nyolc év alatt 25 százalékkal csökkent. Ezek után rezsicsökkentéssel kapcsolatos ígéreteket a szocialistáktól hallani felettébb érdekes választási kampányt vetít elénk. Ha belegondolunk abba, hogy 1 millió új állampolgárral mit sikerült elérni a társadalompolitikában, és ezen belül különösen a családpolitikában, akkor úgy gondoljuk, hogy a mögöttünk hagyott négy és nyolc év között komoly eredmények állnak....

- Azt is tudjuk, és ezért kár is a miniszterelnök távolmaradását számon kérni, hogy ma a az Európai Unió éppen aktuális elnökségi feladatait ellátó állam miniszterelnökével, a bolgár miniszterelnökkel találkozik, és ott a migrációs politikában próbálja a magyar kormány akaratát érvényesíteni. Az Európai Unió júniusig döntésre akarja vinni a kötelező kvóták ügyét. Azt látjuk, hogy mindazok az eredmények, amelyeket az elmúlt nyolc évben sikerült elérni, csak akkor őrizhetők meg, ha Magyarország biztonságát ezt követően is garantálni tudjuk. (Szél Bernadett: Majd a Fidesz fog engem politikai korrektségre tanítani!)

- Ha már önök ehhez az elmúlt években nem járultak hozzá semmivel, akkor legalább azt ne kritizálják, hogy a miniszterelnök ‑ tekintet nélkül egyébként a választási kampányra, hiszen az európai és világpolitika sincs erre tekintettel ‑ a magyar nemzeti érdeket igyekszik képviselni, az ország biztonságát igyekszik szavatolni. Ezt tettük az elmúlt években is, ezért építettünk határvédelmi kerítést, ezért hoztuk létre a fizikai mellett a jogi határzárat, ezért utasítottuk el a felső határ nélküli betelepítési kvótákat, és ezért teszünk meg ma is mindent. Azt látjuk, hogy ma a biztonság szavatolására egyedül a kormányoldal pártjai képesek. Azt látjuk, hogy ma a felső korlát nélküli kötelező kvótákat mi utasítjuk el. Sajnos, az is egyértelművé vált, hogy az ellenzékre ezekben a kérdésekben, gondoljunk akár a Jobbikra is, például az alkotmánymódosítás kérdésére, nem számíthatunk. Akkor sem szavaztak önök meg az ország védelme szempontjából kulcsfontosságú döntéseket és intézkedéseket, amikor korábban az ezzel ellentétes magatartást önök minősítették hazaárulásnak. Ezért úgy gondolom, hogy ha valaki az ország eredményeinek a folytatását szeretné látni és az országban továbbra is biztonságot szeretne, akkor jó okkal szavazhat bizalmat a kormánypártoknak a következő négy évre. Erre kérünk mindenkit! (Taps a kormánypárti padsorokban.)

***

DÖMÖTÖR CSABA, (Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára): - Tisztelt Frakcióvezető Úr! A 2010 óta eltelt időszakot a szuverenitásért folytatott küzdelem jellemezte. Ez a kormány minden erejével azt akarta elérni, hogy Magyarország ne legyen zsarolható, és a saját maga ura legyen. 2010 óta az IMF-adósságot visszafizettük, az államadósságot csökkentettük, a bankok el lettek számoltatva. (Z. Kárpát Dániel: Hahaha!)Eközben nőtt a nemzeti vagyon, a bankszektorban és a médiában már újra 50 százalék fölött van a magyar tulajdonosi arány, és az energetikában is hídfőállásokat sikerült visszaszerezni. Tehát fontos lépéseket tettünk annak érdekében, hogy ez az ország ne legyen zsarolható. Ezt azért mondom el egyfajta előzményként, mert a nemzeti szuverenitást most egy, a korábbiaknál nagyobb veszély fenyegeti, ez pedig a bevándorlás!

- Van egy világnézet, amely szerint a bevándorlás jó lehetőség, és ennek a gondolatnak a képviselői most több irányból akarják Magyarországot megtörni. Mint azt már tudjuk, az ENSZ el akar fogadni egy olyan egyezményt, amely gyakorlatilag alapjogként határozná meg a letelepedést és a migrációt, ezért legális útvonalakat hozna létre. Ez a csomag sok sebből vérzik, sok más mellett azért veszélyes, mert hivatkozási alapként jelenhet meg a brüsszeli jogszabályokban is, és ilyen értelemben felgyorsíthatja a betelepítési programok végrehajtását.

- A kvótaprogram egyébként mind a mai napig ott van a tárgyalóasztalon, és nyártól felgyorsítanák a végrehajtását, ezt kottyintotta el a belga miniszterelnök. A kockázati tényezők számát gyarapítja az, hogy mind az ENSZ, mind Brüsszel vonatkozó tervei szerint komoly jogkörökkel ruháznák fel az egyébként teljesen átláthatatlan hátterű aktivista csoportokat, amelyek egyébként szervezik a migrációt. Ezt nem szabad hagynunk! A vita sarokpontja végső soron a határok védelme lesz. A sajtóhírekből tudjuk: az Európa Tanács főbiztosa szerint létre kell hozni a Soros-féle embertípust. Na, ennek az embertípusnak egyáltalán nem jelent semmit a határok védelme, mint ahogy a nemzetállamok és a nemzeti kultúra sem! Azért nem, mert a globális, nyílt társadalomért harcol. Az ilyen típusú veszélyes sci-finek több tíz millió, több száz millió ember esett áldozatul a történelem során. Ez ugyanolyan társadalmi mérnökösködés, mint a kommunizmus, már csak azért sem kérünk belőle! (Szél Bernadet: mi sem belőletek!) Hogyha képviselő asszony vitatná ezen tervnek a létezését, átadom önnek azt az írásos állásfoglalást, amiben ez szerepel, nyugodtan elviheti.

- Tisztelt Ház! Az elmúlt években végighallgathattuk az ellenzék nyilatkozatait, láttuk, hogyan szavaztak sorsdöntő pillanatokban, és ezek alapján az a helyzet, hogy elmondhatjuk: minden egyes ellenzéki párt támogatja a bevándorlást! (Demeter Márta: És a letelepedést?) Minden egyes ellenzéki párt! (Gyüre Csaba: Mégiscsak ti engedtétek be őket!) Ki azzal, hogy szavazatával nem támogatta az alkotmánymódosítást, ki azzal, hogy aláírásokat gyűjtött, mint Gyurcsány Ferenc pártja. Ezért mondhatjuk el azt, hogy ma minden ellenzéki képviselő zsebében ott lapul a sárga kerítésvágó, és ne áltassuk magunkat, hogyha lehetőségük lenne rá, akkor azonnal használnák is! (Zaj, közbeszólások az ellenzéki oldalon.  Gyüre Csaba: Csak ti engedtétek be őket!)

- Ilyen körülmények között, akinek számít az ország biztonsága, csak a kormányra és a Fidesz-KDNP-re számíthat! Ezért jó, ha összefoglaljuk a jövőbeni cselekvés irányait. Nem fogjuk hagyni, hogy az ENSZ ránk erőltessen egy olyan egyezményt, amely állandósítaná a migrációt! Nem fogjuk hagyni, hogy Brüsszel ránk erőltesse a kötelező betelepítést! Csak mi dönthetünk arról, hogy kivel élünk együtt. Nem fogjuk hagyni, hogy milliárdos összegekkel, pénzzel aktivista csoportok gyengítsék az ország védelmi képességeit és segítsék az illegális migrációt! Ragaszkodni fogunk az átláthatósághoz. És végezetül: nem fogunk engedni a határok védelméből, a kerítés ugyanis nemcsak fizikai akadály, hanem védelme mindannak, ami fontos! Nincs annyi külföldről pénzelt szervezet, nincs annyi ellenzéki támadás, nincs annyi brüsszeli zsarolás, nincs annyi külföldi lejárató sajtócikk, amely eltérítene minket attól a  célunktól, hogy megőrizzük Magyarországot magyar országnak! Kibekkeltük a homo szovjetikuszt, nem kértünk belőlük, és nem kérünk a Soros-féle embertípusból sem! Ez a magyarok országa, és mi a magyar embereket támogatjuk!

- Április 8-a éppen ezért több, mint egy szokásos választás. Egyetlen napon több évtizedről is dönthetünk. Hiába állt ki sok millió magyar ember az országért, konzultációkon, népszavazáson, nagygyűléseken, ha aznap nem állunk ki elegen. Nem hagyhatjuk, hogy Magyarország bevándorlóország legyen. Tudjuk, hogy ebben a küzdelemben nem vagyunk egyedül, ezért számítunk mindazok támogatására, akiknek fontos az ország biztonsága, családjaink jövője. Az élet más ügyeiben talán sok esetben sokfélét gondolunk, de egy dologban mégis egyet: azt, hogy minden körülmények között Magyarország az első! (Taps a kormánypártok soraiban.)

Bartha Szabó József