Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. február 24., szombat

22.836 - ​Nemzeti Hírhaló: [Lapszemle] ​Tudománytörténeti tévedés lehet a magyarság finnugor eredete >​2018. február 24.


​​
Feladó:
​​
Nemzeti 
Hírhaló 
Dátum:
​​
2018. február 24. 4:09
Tárgy: [Lapszemle] Budaházyék terroristának minősítése a Soros-terv része, ezért ennek is megálljt kell parancsolni!
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



2018 február 24.

Budaházyék terroristának minősítése a Soros-terv része, ezért ennek is megálljt kell parancsolni!

2018. február 22-én Kubinyi Tamással az Álmos Király TV élő világhálós adásában beszélgetett dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a végkifejlet felé tartó és baljós jelekkel kísért Budaházy-Hunnia büntetőperről. Tavalyelőtt nyár végén a terrorizmussal is vádolt 17 hazafit első fokon összesen 125 év fegyházra ítélték egy súlyosan törvénytelen és hatálytalan ítélettel. A másodfokú eljárás szakmai elemzése itt (https://goo.gl/jzqBCy) olvasható (szerző: dr. Gaudi-Nagy Tamás).

Kinek az érdeke az, hogy már több mint 9 éve igyekeznek minden követ megmozgatva terroristának minősíteni nemzeti érzelmű ellenállókat, akik a hazánk függetlenségéért és szabadságáért küzdöttek ? Miért akarják azt, hogy a terrorizmus ne a valódi terroristákkal (iszlám szélsőségesek - legújabban pl. nálunk Ahmed H., a gyurcsányi időszak 2006 őszi állami terrorizmusa rendőri segédlettel) legyen a társadalmi tudatban összekapcsolva, hanem nemzetükért áldozatokra is kész hazafiakkal ?
Milyen példátlan törvénytelenségek és milyen bűncselekmények megalapozott gyanúja lengi körül az elsőfokú ítéletet ? Hogy áll a másodfokú eljárás és mi várható ?

Ezekről a témákról is szól a beszélgetés.
(Ez a kérdés feszegeti dr. Morvai Krisztina nemzeti jogvédő európai parlamenti képviselő is minapi tv-interjújában: https://goo.gl/9DcRgx
George Soros emberei nem csak az Európai Unió vezető testületeiben, számos tagállam kormányában, és hazai nemzetellenes pártokban, álliberális-álcivil-áljogvédő szervezetekben vannak jelen, de a nemzeti jogvédők keserű tapasztalata szerint beszivárogtak a magyar államszervezet számos ágába, így az ügyészségbe és bíróságba is.
Így válik lehetővé az, hogy a nemzetállamok felszámolását célzó Soros terv végrehajtását szolgáló koncepciós perek zajlanak magyar bíróságokon a Soros terv ellen küzdő hazafiakkal szemben.
Céljuk az, hogy a tömeges bevándoroltatás eszközével is szolgált új, egyformásított, nemzetállamoktól mentes, nemzeti kultúráktól és hagyományoktól megfosztott, kevert népességű Európában teret nyerjen az új embertípus, a homo sorosiensis, amely már tökéletesen alkalmas a háttérhatalmak ördögi terveinek végrehajtására.
Céljuk az is, hogy álcázott jogi és politikai módszerekkel, a patrióta európaiakat is megtévesztve leszámoljanak azokkal, akik készek és képesek határozott és kemény ellenállásra a nemzeti függetlenség és nemzeti értékek megóvása érdekében.
Céljuk, hogy elvegyék a kedvét az ellenállástól azoknak, akik szeretett hazájukat a végveszélyből menteni szeretnék.
Ezért akarják Budaházyékat évtizedekre fegyházba csukni terroristának alaptalanul minősítve őket. És ezért mentegetik minden létező fórumon a 2015-ös röszkei, valódi terrorcselekmény iszlamista elkövetőjét.
A Budaházy-Hunnia koncepciós eljárás folytatása és a vádlottak terroristának minősítése és emiatt drákói megbüntetése nem nemzeti érdek, nem lehet a kormány érdeke sem.
Ezzel szemben kifejezetten Magyarország ellenségeinek érdeke, ezért annak megálljt kell parancsolni. STOP SOROS-ra van szükség tehát nem csak az Országgyűlés napirendjén szereplő, egyébként helyeselhető törvényjavaslatok keretei között, de elengedhetetlen, hogy STOP SOROS törvénycsomag része legyen a Soros terv ellen harcoló és meghurcolt Budaházyéknak biztosított közkegyelem és jóvátételük.
A BUDAHÁZY ÉS TÁRSAI SZABADSÁGÁÉRT INDÍTOTT PETÍCIÓ ITT (https://goo.gl/xYJ3ML ) ÍRHATÓ ALÁ.
A már csaknem egy évtizede törvénytelenül, Soros érdekeinek megfelelően meghurcolt Budaházy György és 16 társának ügye egész Magyarország ügye !

Budapest, 2018. február 23.
A NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT (www.njsz.hu) nevében is:
Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető
www.gaudinagytamas.hu
www.facebook/gaudinagytamas

Kapcsolódó:
Morvai: Budaházy-ügy, migráció, Soros-terv. Mi a közös?Morvai: Budaházy-ügy, migráció, Soros-terv. Mi a közös? (kuruc.info)
Ma Magyarországon, Európában és a világban két élesen különböző értékrend és világnézet feszül egymásnak. Az egyik lényege a nemzetek és a nemzeten alapuló államok feladása, a tömeges migráció/népvándorlás bátorítása és erőltetése, a hazafiasság gyűlölet-bűncselekménnyé nyilvánítása, az európai kultúra, a tradíciók és a kereszténység két lábbal tiprása. Ezzel szemben áll a nemzetek és a nemzeten alapuló államok melletti kiállás, a tömeges migráció visszautasítása, az európai kultúra és hagyományok, valamint a kereszténység értékeinek szenvedélyes és kitartó védelme.
Döntött a bíróság: a kormánynak ki kell adnia az OLAF jelentéseit
2018-02-21 atv.hu

Szakács László az MSZP frakcióvezető-helyettese perre ment, első fokon pedig úgy döntött a bíróság: ki kell adni a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a kért adatokat.
Az MSZP-s Szakács László közérdekű adatigénylés keretében próbálta megszerezni azokat az összefoglalókat, amelyeket az OLAF magyarországi koordinációs irodája 2007 és 2017 között készített az Elios Zrt. viselt ügyeiről - írja a Népszava.
Szakács azt akarta megtudni, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium milyen információkkal rendelkezett az ügyről, milyen Magyarországot érintő OLAF-vizsgálatok vannak folyamatban és milyen intézkedéseket tett a kormány az érintett ügyekben, ugyanis ennek a koordinációs irodának a kötelezettsége, hogy az EU pénzügyi érdekeit sértő szabálytalanságokról és az OLAF hazánkat érintő vizsgálatairól tájékoztassa a nemzetgazdasági minisztert.
MSZP: Hozzák nyilvánosságra az OLAF jelentéseit
A tárca megtagadta az összefoglalók kiadását, mondván: döntés-előkészítő adatok szerepelnek benne, de Szakács perre ment, és a bíróság első fokon úgy döntött, ki kell adni a minisztériumnak a kért adatokat. A tárca vélhetően fellebbezni fog.

Kapcsolódó:
Szórólapon gyalázzák a tanárt, a taxist és a zsidókat, mert támogatták Lázár Jánosék riválisátVásárhely: nyugalmak megzavarása érdekében szórólapozik a FIDESZ! (444.hu)
Pénteken egy csomó hódmezővásárhelyi levélszekrénybe ezt a szórólapot dobták be. A városban vasárnap tartanak polgármester-választást. Az összes ellenzéki párt, a Jobbiktól az MSZP-ig, a DK-tól az LMP-ig, az Együtt-től a Momentumig egy független jelöltet, Márki-Zay Pétert támogatja. Vele szemben két jelölt indul. A Fidesz Hegedűs Zoltán alpolgármestert indítja, illetve jelölt még Hernádi Gyula is, aki korábban MSZP-s volt, de a pártból kizárták, és most függetlenként próbálkozik, a helyi szocialisták szerint nyilvánvalóan a Fidesz biztatására, hogy megossza az ellenzéki szavazókat. Hegedűs mellett sokat kampányolt a város egykori polgármestere, Lázár János miniszter is.
Paks miatt reszketnek a németekPaks miatt reszketnek a németek (mno.hu)
Aggályosnak nevezte a magyar Országos Atomenergia Hivatal (OAH) jogkörét érintő törvényi változtatást Barbara Hendricks német szövetségi környezet- és természetvédelmi, építésügyi és nukleáris biztonsági miniszter. A politikus azt mondta, hogy "a legnagyobb mértékben aggályos" az OAH jogkörének megnyirbálása. Orbán atomtervei nyugtalanítják Berlint címmel közölt összeállításban hangsúlyozta: a nukleáris biztonsághoz elengedhetetlen, hogy az atomerőművek üzemeltetését ne politikai szempontok alapján ítéljék meg, hanem egy "független, cselekvőképes hatóság felügyelje". A magyar kormány az atomenergiáról szóló törvény december 6-ai módosításával felhatalmazást kapott arra, hogy rendeletben szabályozza "a hatósági engedélyektől való eltérés lehetséges módjait és feltételeit a létesítés alatt álló nukleáris létesítményben".
Hivatali visszaélés és költségvetési csalás: mi folyik Iregszemcsén?Hivatali visszaélés és költségvetési csalás: mi folyik Iregszemcsén? (privatkopo.hu)
"Az egyik közérdekű adatigénylésemre Süvegjártó Csaba fideszes polgármester válaszolt, amelyben közölte, hogy az általam megnevezett ügyvéddel az önkormányzat nem állt szerződéses jogviszonyban" - tájékoztatta a Privatkopo.hu bűnügyi portált Nagy Rudolf. "Ennek ellentmond az a négy, az interneten is elérhető határozat, amely egyértelműen bizonyítja, hogy dr. Turi Ákos ügyvéd éveken keresztül az iregszemcsei önkormányzat képviseletében járt el peres ügyekben. Nehezen hihető, hogy az önkormányzat nyilvántartásában nem találtak adatokat a közös munkára, valamint az azzal összefüggő munkadíj-kifizetésekre."
A Fidesz szerint a drága gáz az emberek érdekeit szolgáljaA Fidesz szerint a drága gáz az emberek érdekeit szolgálja (civilhetes.net)
Már a Nemzeti Sportközpontok is olcsóbban jut gázhoz, mint a lakosság - számolt be a Hír TV. A stadionokat is fenntartó állami cég szabadpiaci gázközbeszerzésén az állami Főgáz adta a legjobb ajánlatot, egy köbméter gázért 73,34 forintot fizet az NSK, ami öt forinttal kedvezőbb a legolcsóbb háztartási kategóriához képest. Amikor a kormány a "rezsicsökkentéssel" kampányolt, valójában fix lakossági gázárat vezetett be. Azóta az ország olcsóbban jut az energiahordozóhoz, de most is a korábbi szinten befagyasztott árat fizeti a lakosság. A Fidesz mégsem tartja indokoltnak az árcsökkentést - Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szerint a szabadpiaci árképzéshez képest.
Fél óra alatt 10 milliárdot keresett Mészáros LőrincFél óra alatt 10 milliárdot keresett Mészáros Lőrinc (helyivalasz.hu)
Mészáros Lőrinc tegnap 10 milliárdot keresett fél óra alatt azzal, hogy legfontosabb cégeit vagy azok egy részét átadta az Opus Nyrt-nek, ahol ezzel még nagyobb részesedést szerzett. Na és hol van itt a turpisság? Az Opus Nyrt. csütörtöki bejelentése szerint Mészáros Lőrinc 100 milliárd forint értékű részvénycsomaggal gazdagodik, mert megválik az állami támogatásokkal kitömött cégeitől. Annyira azért mégsem válik meg, de jó sok pénz üti a markát, hiszen az Opus Nyrt. már eleve egy Mészáros által is irányított társaság, aminek igazgatótanácsa most úgy döntött, hogy 611 forintos árfolyamon részvényeket bocsát ki, amik aztán Mészároshoz kerülnek legfontosabb cégeiért cserébe.
Elkészült a maffiatérkép: Ezekben a városokban csalták el Tiborczék a közvilágítási pályázatokatElkészült a maffiatérkép: Ezekben a városokban csalták el Tiborczék a közvilágítási pályázatokat (nyugatifeny.hu)
A neves tényfeltáró újságíró, Oroszi Babett térképre rakta azokat a városokat, ahol az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat talált a közbeszerzéseknél. A városok egy részénél az OLAF szerint maffiamódszerekkel csalták el a pályázatokat. Szinte nincs olyan régió, amely ne lenne érintett a történetben - írja posztjában az oknyomozó. Akit érdekel, hogy az ő városában is elcsalták-e Tiborczék a közbeszerzéseket, ezen a linken nézheti meg a térképet.
A NETANJAHU-ORBÁN-PAKTUMA NETANJAHU-ORBÁN-PAKTUM (tatabanyamiep)
Miközben a média a két ország miniszterelnökeinek csúcstalálkozójáról csupa olyan kölcsönösen előnyös tényeket közöl, melyet megnyugodva fogad a közvélemény, elhallgatják a titkos paktumot: milyen feltételek között enged Izrael egy újabb Orbán-ciklust Magyarországon? A Magyar Igazság és Élet Pártja birtokába jutott a titkos információknak, és azt Nagy Tibor pártelnök megosztotta a nyilvánossággal. A paktum lényege: Izrael engedi az újabb Orbán-kormányzatot 2018-ban, ha az ország kiürítése nagyobb ütemben folytatódik. A megélhetési körülmények felszámolása, a devizahitel-csalássorozat anyagi és pszichikai hatásai, az egészségügyi ellátás vákuumnövekedése, az oktatásliberalizáció és mindenek előtt a köznyomor a népességi adatok katasztrofális romlása szerint alkalmassá tette Magyarországot félmillió zsidó beköltözésére, ám a következő ciklusban növelni kell az elvándorlás-betelepülés ütemét....
Netanjahu: Magyarország kiáll az igazság mellettNetanjahu: Magyarország kiáll az igazság mellett (youtube.com)
Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette fogadta a Parlamentben Orbán Viktor Benjamin Netanjahu izraeli kormányfot. A zsidó állam vezetoje elsosorban a gazdasági együttmuködés élénkítése miatt érkezett, illetve azért, mert az ország kapcsolatai megromlottak Németországgal, amely kritikus a gázai és ciszjordániai telepek terjeszkedésével kapcsolatban. Izrael az uniós tagállamok közül a V4-ek felé keresi a kapcsolatot, és ebben Orbán Viktor jó partnere lehet. Izrael egyetért a visegrádiak állá...
CIA-vezető: az USA beavatkozhat a magyar országgyűlési választásokbaCIA-vezető: az USA beavatkozhat a magyar országgyűlési választásokba (hidfo.ru)
A CIA volt igazgatója egy interjú során azt mondta, az Egyesült Államok beavatkozhat más országokban az országgyűlési választásokba, a "jó ügy érdekében." Pénteken a CIA volt igazgatója a Fox Newsnak nyilatkozva arról beszélt, hogy az Amerikai Egyesült Államok beavatkozhat más országok választási folyamatába, ha ezzel a "jó ügyet és a demokráciát" szolgálja. A volt igazgató James Woolsey az újságíróknak arra a kérdésre, hogy az USA korábban beavatkozott-e más országok országgyűlési választásaiba, azt a választ adta, hogy "valószínűleg, de ezt a rendszer érdekében tette."
ÍGY állapítottunk meg szándékosan egészséges embereknél rákot és növeltük a rákos sejteket, hogy pénzt keressenek rajtuk!"ÍGY állapítottunk meg szándékosan egészséges embereknél rákot és növeltük a rákos sejteket, hogy pénzt keressenek rajtuk!" (budapest1873.net)
Több orvos is színt vallott, hogy a betegségek kezelése sokkal több pénzt hoz, mint a betegségek megelőzése. Sokkal több pénzt szánnak a világszervezetek a kemoterápiák támogatására, mint a betegségek megelőzésére szolgáló technikák kiépítésére, fejlesztésére, kiterjesztésére. Dr. Kovács Géza rákkutató orvos a bíróságon elismerte, hogy szándékosan és tévesen állapított meg egészséges embereket rákkal, profitszerzés céljából. Kovács doktor egyértelműen beismerte, hogy a kemoterápiás szereket nyereségszerzés céljából adta pácienseinek. - Ki gondolta volna, hogy egy orvos azért hamisít meg diagnózist, hogy vagyonát gyarapítsa?
Eddig több mint 340 ezer határon túli regisztráltOrbán választási csalása: Eddig több mint 340 ezer határon túli regisztrált (hungaryfirst.hu)
Meghaladta a 342 ezret azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akiket névjegyzékbe vettek az áprilisi országgyűlési választásra; a regisztrációra a levélben szavazáshoz van szükség - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombat reggeli adataiból. A valasztas.hu oldalon az olvasható tájékoztató nem azt tartja nyilván, hogy mely országokból érkezett a kérelem, hanem azt, hogy a kérelmező mely országba kéri az értesítést a névjegyzékbe vételéről. Székelyföldön nemzeti hősnek van Orbán beálitva!
Kornai János: Fegyveres erőszak lehet a vége, ha kitör a tömegindulat Orbánék ellenKornai János: Fegyveres erőszak lehet a vége, ha kitör a tömegindulat Orbánék ellen (hirorigo.net)
Tele van dühvel és elkeseredéssel - írja Kornai János Látlelet című könyvében. Habár a közgazdász már hatvan éve publikál, még soha nem fakadt ki olyan indulattal, mint a most megjelent műben. Kornai a hvg.hu-nak adott interjújában arról beszél, hogyan betonozta be magát a Fidesz, miért tűrjük Orbánék uralmát és milyen módon dönthetnénk meg azt. Hatalmi piramis épül ki, tetején a legfőbb vezető. Kornai már 8 évvel ezelőtt felvetette: a Fidesz átrajzolhatja a választási rendszert és szavazati jogot adhat a határon túli magyaroknak a hatalom megőrzése érdekében.
Ha a bolond Orbán marad, beledöglünk!Ha a bolond Orbán marad, beledöglünk! (hirarena.com)
(Kovalcsik Enikő, Müller Tihamér, Polgár Zoltán) Szónoklat: Szklenkáné Kovalcsik Enikő (minden magyar idők egyik leghírhedtebb kilakoltatásának áldozata, családanyából lett halhatatlan nemzeti hős) Müller Tihamér (a Dél-Alföldi Otthonvédők vezetője, a legismertebb jogvédők és otthonvédők egyike) Dr. Polgár Zoltán (Magyarország egyik legnépszerűbb jogásza, halhatatlanná vált nemzeti hős)
Mindenkitől mindent! (Szabadlábon őrjöng a világ legfőbb cigány uzsorása!)Mindenkitől mindent! (Szabadlábon őrjöng a világ legfőbb cigány uzsorása!) (youtube.com)
Szólnak: - Gancsov László Ferenc (az orbáni imperialista feudalisztikus burzsoá elnyomó rendszer orbáni gazdasági üldözöttje, dolgozó magyar, orbáni uzsoraáldozat, akitől a fizetését is vonják és ki is akarják lakoltatni, mert az orbán-maffiának kell minden pénz, kellenek a lakások, és pénzt és életet) - Molnár F. Árpád (ÉLI) - Szendáj Andrea

Merkelt migránsügyben megsértették (!) és kisöpörte magát a Bundestag terméből
Lovas István 2018. február 23. lovasistvan.hu

Angela Merkel tegnap elhagyta a német képviselőház nagytermét azt követően, hogy a jobboldali Alternatíva Németországért párt egyik alapítója, Alexander Gauland felszólalásában bírálta a kancellárt, amiért támogatni akarja az Európa Unió javasolt menekültelosztási rendszerét.

Gauland kijelentette: "Az egyes országok saját maguk akarnak dönteni arról, hogy kit fogadnak be. Nincs nemzeti kötelesség a multikulturalizmus tekintetében". A párt másik társelnöke, Alice Weidel pedig azt mondta, hogy Merkel durván büntetni akarja Nagy-Britanniát, amiért népe úgy döntött, kilép az unióból.
Brüsszel példát akar statuálni azzal, ahogyan bánik az Egyesült Királysággal, ugyanis a kilátásba helyezett büntetés mértéke túl megy minden gazdasági és politikai racionalistáson. Egy uniós partnerrel nem így bánnak. Egyértelmű, mondta, hogy Brüsszel, Párizs és Berlin retteg, nehogy más országok ugyanezt tegyék és az EU-ból kilépve visszavegyék szuverenitásukat, jelenti az orosz Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

Kapcsolódó:
Dél-Afrika vadonatúj elnöke programja részévé tette a farmok elkobzását a fehér gazdáktólDél-Afrika vadonatúj elnöke programja részévé tette a farmok elkobzását a fehér gazdáktól (lovasistvan.hu)
A botrányok, hatalmi visszaélések nyomán a múlt héten elnöki székéből távozni kényszerült a velejéig korrupt Jacob Zuma dél-afrikai elnök. Igen sokan remélték, hogy az új elnök, Cyril Ramaphosa pozitív, új fejezetet fog nyitni. Tegnap Ramaphosa szólt a parlamenthez Fokvárosban és egyértelművé tette, hogy "meggyógyítja" az 1600-as években az európai gyarmatosítók miatt felszakadt sebeket és véget vet az igazságtalanságoknak. Az akkor történteket az "eredeti bűnöknek" tekinti, mondta, és "vissza kívánom adni a földet azoknak, akiké az volt".
Rossz hír a neokon tetveknek: Kurz Moszkvába utazik Putyinnal tárgyalniRossz hír a neokon tetveknek: Kurz Moszkvába utazik Putyinnal tárgyalni (lovasistvan.hu)
Alig három héttel az orosz elnökválasztás előtt Sebastian Kurz osztrák szövetségi kancellár jövő kedden Moszkába utazik, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és ott három órán át tárgyaljanak. Tárgyalnak turizmusról, energiáról, Szíriáról és Ukrajnáról is. A vezető osztrák lap az erről ma 17 óra 22 perckor kitett híranyagában a találkozót annak időpontja miatt "meghökkentőnek" nevezte.
Breaking: Russian warplanes carry out relay bombings over east DamascusKét SU-57-es lopakodó ment Oroszországból Szíriába (almasdarnews.com)
Először vetik be őket az oroszok Szíriában. Kelet Ghoutába bezárt terroristák bombázása a többi géppel intenzíven tart órák óta. Éjjeli felderítés után a teljesen körbezárt terroristák írtása teljes gőzzel folyik.
Kitört a háború a Földközi-tengeren! Civilek támadják a migránsokat Európába szállító szervezetek hajóitKitört a háború a Földközi-tengeren! Civilek támadják a migránsokat Európába szállító szervezetek hajóit (hungaryexpres.com)
Toroczkai László Facebook bejegyzése: Na végre! Vannak még Nyugat-Európában is hazafiak, akik ébredeznek. Hiába védjük mi itt a magyar-szerb szárazföldi határt, ha közben tízezrével özönlenek a migránsok a Földközi-tengeren át továbbra is az Európai Unióba. Az igazán vérlázító azonban, hogy a tengeren az embercsempészekkel jól együttműködve úgynevezett "civil szervezetek" szállítják hajóikkal Európa partjaira a migránsok tízezreit. Ezeket a "civil szervezeteket" természetesen folyamatosan tömik pénzzel a Soros-féle szörnyetegek, így nem okoz gondot nekik a szállítás finanszírozása. Most nyugat-európai hazafiak szánták el végre magukat arra, hogy a tengeren indítsanak akciót az Európa sírját ásó "civilek" ellen.
Jövőnk? Castel Volturno a lebénult olasz város a nigériai maffia kézbenJövőnk? Castel Volturno a lebénult olasz város a nigériai maffia kézben (lovasistvan.hu)
A Nápolytól 35 km távolságra fekvő Castel Volturno olasz kisvárosban olyan dolgok történtek, amelyek még azok lélegzetét is elállíthatják, akik sok mindent átéltek és hallottak kontinensünkön arról, milyen következményei lettek annak a "Willkommenskulturnak", amelyet Európa fő és súlyosan agresszív tönkretevője, Angela Merkel szabadított ránk. Ha van érv, akkor az a negyvenezer lakosú Castel Volturno sorsa, ami önmagában is elegendő lenne ahhoz, hogy legalább egy napra megállítsa Európában a normál életmenetet, és elgondolkoztassa mindazokat, akik eddig nem szavaztak olyan pártokra és képviselőkre, akik az Európába irányuló és irányított, feltartóztathatatlannak tűnő migránsáradatnak végre gátat akarnak szabni.
Netanjahu egyik legközelebbi embere vádalkut kötött, vallomást tesz a miniszterelnök ügyébenNetanjahu egyik legközelebbi embere vádalkut kötött, vallomást tesz a miniszterelnök ügyében (444.hu)
Vádalkut kötött az izraeli hatóságokkal a Bezeq telekommunikációs vállalat és a médiaügyi minisztérium összefonódásának korrupciós ügyében Slomó Filber, a minisztérium volt igazgatója, Benjámin Netanjahu miniszterelnök jobbkeze. Slomó Filber vallomása a helyi média szerint nehéz helyzetbe hozza a kormányfőt, aki a médiaügyi tárcát is magánál tartotta a gyanús ügyletek idején, amikor Filber a gyanú szerint bizalmas belső iratokat adott át a Bezeqnek, és leállította a cég monopóliumát megtörő, korábban elindított kormányzati reformot.
Putyin a nyugati elitnek: Vége a játéknakPutyin a nyugati elitnek: Vége a játéknak (idokjelei.hu)
Joseph Candel: Sok ember szeretné tudni, hogy Putyin vajon tényleg az Új Világrend ellen dolgozik vagy ő is csak egyike a beavatott játékosoknak, és éppen úgy utasításra teszi a dolgát, mint kollégái, akiket a világkormány felállításán dolgozó elit céljai megvalósítása érdekében mozgat a globális sakktáblán. Tudjuk, hogy Oroszország fontos tagja a BRICS államoknak, amely immár saját valutaalappal és központi bankkal rendelkezik, és azon igyekszik, hogy elszakadjon a világ jelenlegi valutarendszerétől. De vajon tényleg ennyire függetlenül ténykednek


​​
Tudománytörténeti tévedés lehet a magyarság finnugor eredete

ELTER TAMÁS 2018.02.23. Origo

Legutóbb az Országos Onkológiai Intézet, Kásler Miklós professzor vezette nemzetközi kutatócsoportja erősítette meg kétséget kizáró genetikai bizonyítékokkal azt a tényt, hogy az Árpád-ház tagjai bizonyosan eurázsiai, nem pedig finnugor vérvonalból származnak.

A legfrissebb genetikai vizsgálatok kivétel nélkül arra mutatnak, hogy a 18. század végétől teret nyert, és a magyarság finnugor eredetét egyfajta tudományos dogmává emelt elmélettel szemben, a kora középkori krónikáknak a magyarok hun rokonságáról szóló hagyománya nem csak az a színes mese, mint aminek nyilvánították. Mindez természetesen a nyelvrokonság tényét nem érinti.
A genetika fénycsóvája bevilágítja a múlt homályát
A magyarság őstörténete, a honfoglaló magyarok eredetének kérdése már hosszú ideje parázs viták tárgya. Noha az őstörténet szorosabb értelemben vett fogalma a történelemtudományban kizárólag az írásbeliség előtti korokra vonatkozik, és a népvándorlás illetve a honfoglalás korszaka már a nagy ókori, illetve késő antik civilizációk korával esik egybe, a hazai szakirodalomban, illetve köznyelvben is a honfoglalás előtti időket magyar őstörténetként szokás említeni. 

A magyar őstörténet újkori és legújabb kori kutatása erőteljesen átideologizált, ingoványos terep, amelyet különösen a 18. század végétől a mindenkori korszak uralkodó elitjének ideológiai igénye és orientáltsága befolyásolt döntő módon. Az őstörténeti kutatások egészen a 20. század utolsó harmadáig legfőképp a meglehetősen hiányos írásos forrásokon, a régészeti leleteken, valamint az összehasonlító filológia, nyelvészet megállapításain alapultak. 
A magyarság eredettörténetében a 19. századtól a nyelvészet vette át a primátust, amelynek a finnugor eredetet hangsúlyozó tanai egyfajta megfellebbezhetetlen akadémia dogmává merevedtek, amit most a biológia egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága, az archeológiai kutatásokba is bevonult genetika látszik megtörni.

Nem tetszik a Habsburgoknak a magyar őstörténet
A régi magyar történelmi hagyomány III. Béla jegyzőjétől kezdve Káldi Márkig őstörténetünket a hunokkal, az európai historikusok, mint például az ókori illetve késő antik szerzők közül Josephus Flavius és Jordanes, a középkori krónikások közül pedig többek között Freisingi Ottó, Spalatói Tamás, valamint Regino prümi apát a szkítákkal kapcsolja össze. 
Ezeknél a szerzőknél a "szkíta" kifejezésnek azonban még nincs semmiféle antropológiai tartalma, hanem a "nagy, keletről jött ismeretlen népet" jelenti. A magyar őstörténet legrégebbi hagyománya szkíta-, illetve hun-magyar rokonságról ír. Anonymus és Kézai Simon korában a magyarokat még a szkítáktól, illetve a hunoktól származtatták.

Az eurázsiai-hun rokonság hagyománya egészen a 18. század végéig tekinthető töretlennek.
A 17. század végén és a 18. században a forrásokat már szorgalmasan összegyűjtő és rendszerező historikusaink, Hevesi Gábor, Bél Mátyás, és Timon Sámuel kivétel nélkül a hun - ázsiai rokonság hívei voltak. Ebben a közel hét évszázados töretlen hagyományban a 18. század végén következik be a nagy változás. 
A Habsburg-hatalom betiltja az oknyomozó őstörténet-kutatást, a Bécs által patronált történészek pedig elkezdik a szilaj sztyeppei lovas-nomád nép helyébe felépíteni a békésen kapálgató, halászgató, az észak-európai nyírfaligetekben halat szárító finnugor ősmagyarok képét.

Csak középkori krónikások tudálékos meséje

Először a híres 18. századi csillagász, Sajnovics János tett kísérletet az 1770-ben megjelent Demonstratio című munkájában a magyar nyelv finnugor nyelvcsaládba illesztésére, ezzel egyidejűleg Engel János pedig nyilvános támadást intézett a hun-magyar őstörténeti felfogás ellen.

Ezt az irányvonalat követve Hunfalvy Pál és Budenz József dolgozták ki később a magyarság gyűjtögető-földművelő, halászgató finnugor népekkel való rokonságának elméletét, ami a későbbi időkben az egyetlen hivatalos eredettörténeti felfogássá merevedett. 
Hunfalvy szerint a "hun hagyomány nem lehet a magyar nép ősi, keletről hozott hagyománya, a hun hagyomány a XIII. századi krónikások meséje."

A régi eredettörténetet Hunfalvy nyomán Budenz, illetve Riedl Frigyes, Szinnyei József, Marczali Henrik, és Király György is tudálékos mesének minősítette. A finnugor származási teória dogmájával szemben az 1940-ben Németh Gyula szerkesztésében megjelent Attila és hunjai című gyűjteményes kötet, illetve Szász Béla 1943-ban kiadott Attila nagykirály c. munkája próbált meg reálisabb képet kialakítani, mint ahogy Szász írja: 
"Nem lehetünk a Kelet ködlovagjai,de fel kell, hogy emeljük tiltó szavunkat a Dévényen át bejött új-magyarok germán-latin -keresztény címzésű történetírása ellen is." 1945 után a marxista történetírás -más előjellel, de ugyanolyan politikai okokból mint a Habsburgok- változtatás nélkül fenntartotta a magyarság finnugor származástörténeti elméletét.

A nyelvrokonság nem azonos az antropológiai rokonsággal
A filológiai iskola alapvető hibája, hogy csak és kizárólag a magyar nyelvben valóban előforduló finnugor eredetű szavakra és nyelvi fordulatokra alapozva következtetett a magyarság finnugor eredetére, márpedig kizárólag nyelvi alapon ez nem eldönthető kérdés.
A nyelvrokonság ugyanis nem feltétlenül jelent antropológiai-genetikai rokonságot, főleg nem a népvándorlás korában felgyorsult migráció, és az ezzel összefüggő kulturális-nyelvi hatások, az úgynevezett közlekedő nyelvek megjelenése miatt. Az eredettörténetben és a leszármazási kapcsolatokban a genetikai kutatások eredményeit kell perdöntőnek tekinteni, ezt egészíthetik ki az archeológiai és a filológia kutatások megállapításai. 

Az áttörést a genetika területén történt forradalom, az egyre pontosabb vizsgálati módszerek megjelenése hozta el, amelyek lehetővé tették a honfoglaláskori csontmaradványok nagy pontosságú DNS-analízisével a leszármazási kapcsolatok precíz feltérképezését.
A honfoglaló magyarok eurázsiai eredetét erősítik meg a legkorszerűbb technológiával elvégzett genetikai vizsgálatok. Ezek a vizsgálati eredmények szinte kivétel nélkül azt támasztják alá, hogy a honfoglaló magyarok eurázsiai leszármazási kapcsolata természettudományos alapokon nyugvó tény.
A genetikai kutatások megerősítik a kettős honfoglalás elméletét is A honfoglaláskori leletanyag genetikai kutatásában különösen a Szegedi Tudományegyetem végzett úttörő jellegű munkát.
A kutatók a csontokból kinyert jó minőségű mtDNS szekvenciákkal filogenetikai vizsgálatokat végeztek akként, hogy ezeket a szekvenciákat beillesztették az ismert filogenetikai törzsfákba, majd leolvasták a törzsfa azonos ágaira térképeződő földrajzi eredetet. 
Mivel igen nagy, régészetileg bizonyítottan a honfoglalás korából származó csontmintát vizsgáltak meg, ezek az eredmények - legalább is természettudományos alapokon - megkérdőjelezhetetlennek számítanak, és alapvetően ellentmondanak a finnugor származási teóriának.  
Az egyik friss, tavaly publikált vizsgálati eredmény szerint: " ... megállapítottuk, hogy a honfoglalók lehetséges őseinek 41,5 %-a xiongnu (ázsiai hun), 42,7 %-a skandináv-germán, 6,7 %-a kaukázusi (Közel-Keleti) , 2,2 %-a szláv és 6,7 %-a egyéb európai származású lehetett... Eredményeink támogatják a középkori krónikáink hitelét, melyek azt állítják, hogy a "honfoglalás" a magyarok második bejövetele, és a honfoglalók itt már magyar nyelvű népességet találtak. l
Adataink hihetővé teszik az elismerten eredetileg is magyar nyelvű székelyek hun hagyományát, és a honfoglalást megelőző jelenlétüket a Kárpát-medencében"-írja Nepráczki Endre, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusza. (Forrás: Nepráczki Endre:-A honfoglalók genetikai származásának és rokonsági viszonyainak vizsgálata archeogenetikai módszerekkel, PhD. értekezés, Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Genetikai Tanszék, 2017.)

Ez a kutatás nem csak a magyar-hun rokoni kapcsolatokra vonatkozó régi nemzeti hagyományt, hanem az úgynevezett kettős honfoglalás elméletét is megerősíti, méghozzá természettudományos, genetikai bizonyítékok alapján.

Kizárható a finnugor eredet, valószínűsíthető a hun rokonság
A genetikai kutatások más fontos kérdésre, így például a Kárpát-medencébe érkező magyarság lélekszámára is adnak támpontot: "A honfoglaló magyarokban 30-40% ázsiai eredetű összetevőt találtunk
​.​


Abból, hogy ma csupán 4% ez az arány, az a fontos következtetés adódik, hogy a vizsgált honfoglalók hozzávetőleg 10%-ban járultak hozzá a mai magyarság genetika arculatához.
Mivel a honfoglalást követően ismereteink szerint nem történt komoly méretű népességcsere a Kárpát-medencében, sőt további keleti eredetű csoportok - besenyők, kunok - is megjelentek, eredményeink azokat a korábbi régészeti, antropológiai adatokat erősítik, melyek szerint a honfoglalók kevesen lehettek"- írja Török Tibor, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Genetikai Tanszékének professzora.
A honfoglaláskori mintákat elemző genetikusok egybehangzó véleménye szerint lényegében kizárható a finnugor eredet, és valószínűsíthető a hun rokonság, mint ahogy Török Tibor nyilatkozott kutatási eredményeiről a Hvg-nek: "A finnugor származást lényegében ki tudtuk zárni, a többi csoportból pedig a hunok illenek leginkább a képbe, de a másik két csoport hozzájárulása sem zárható ki teljességgel. Ez a komponens a ma élő tuvaiak, burjátok, mongolok, mandzsúriaiak, kazahok, kirgizek, üzbégek, türkmének, őseitől származik."

Tátongó lék az elmélet hajóján
A fenti sorba tartozik az a minap publikált legfrissebb eredmény is, amely szerint az Árpád-ház férfitagjainál kizárható a finnugor eredet, ám ezzel szemben bizonyítható az eurázsiai származás. 

A közelmúltban az Országos Onkológiai Intézet, személy szerint Kásler Miklós professzor irányítása alatt nemzetközi hírű intézetek munkatársaiból álló kutatócsoport vizsgálta meg III. Béla és felesége, Châtillon Anna csontmaradványait. (Az 1848-ban feltárt királysírban talált leletek , különösen a halotti kereszt stílusjegyeinek elemzése alapján egyes kutatók, köztük Szabados György a maradványokat a 12. század elejére datálják, és sokkal valószínűbbnek tartják, hogy a csontok Könyves Kálmán és felesége földi maradványaival azonosak.A férficsontvázra viszont sokkal jobban illenek III. Béla testi jegyei, mint a kortársak által púposként leírt Könyves Kálmánra.) Erdő Péter bíboros, budapesti-esztergomi érsek még 2013-ban adott engedélyt arra, hogy a kutatók mintát vehessenek a 12. század végén uralkodott királyi pár Mátyás-templomban lévő sírjából. 
A vizsgálat elsődleges célja az Árpád-ház tagjaira jellemző DNS-szakasz meghatározása volt, de ugyanilyen fontosnak bizonyult a királynő maradványainak DNS-analízise is. Ennek segítségével más, a székesfehérvári királysírokból származó maradványról is megállapítható lesz, hogy az egykori koronás fők a felmenői, vagy pedig a leszármazottai lehettek-e III. Bélának. 
"A munka nemzetközi összefogással folyt, és az archeogenetika világszerte elismert szakértői is részt vettek benne a göttingeni egyetemről, így az eredmények megkérdőjelezhetetlenek" - hangsúlyozta Kásler Miklós, a Magyar Időknek adott nyilatkozatában.

Kásler professzor megerősítette, hogy a két királyi maradvány az úgynevezett R1a haplocsoportba tartozik, ami azt jelenti, hogy az Árpád-ház tagjai bizonyosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a közel két évszázados finnugor leszármazási elmélet hajója komoly léket kapott.

Kapcsolódó:
Beszélni kezdenek az évezredes bronzkori csontvázakBeszélni kezdenek az évezredes bronzkori csontvázak (origo.hu)
Kiss-Stefán Mónika, a tavaly számos díjat kiérdemelt Semmelweis arca című film rendezője újabb titkokat tár fel az antropológusok és régészek kutatásaiból, Bronzkori rejtélyek címmel. Az alkotó az archeológia világát olyan sajátos oldalról közelíti meg, hogy az képes legyen izgalmas történeteivel, szereplőivel, valamint a feldolgozásának egyediségével magával ragadni a tudomány és a rejtélyek szerelmeseit.
Azonosították az Árpád-háziak DNS-étAzonosították az Árpád-háziak DNS-ét (origo.hu)
Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport, s kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek - nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője a szerdai Magyar Időkben.