Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. február 23., péntek

22.834 - ​A Szociális Kerekasztal akcióegységre szólít fel a Hitelkárosultakért


Feladó:
​​
Szociális Fórum

Dátum: 2018. február 23. 7:53
Tárgy: Akcióegység a Hitelkárosultakért (teljes)
Címzett:



​​
A Szociális Kerekasztal akcióegységre szólít fel a Hitelkárosultakért

Budapest, 2018. február 23. péntek (MSZF)

     A Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal pénteken akcióegységre szólította fel a civil szervezeteket és a politikai pártokat a Hitelkárosultak helyzetének megoldásáért.

      Az MSZF-SZK véleménye szerint a kormány és a bankok közötti kiegyezés összességében a Hitelkárosultak terhére történt. A hitelfelvevő törlesztő képességének megállapítása egyértelműen a bank feladata és szakmai kötelessége lett volna, ezért a bankok nem terhelhetik a szakmai ismeretekkel nem rendelkező felhasználókra hiányos elvégzésének következményeit.

      Az akcióegységre felszólító dokumentum (lásd: http://mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1313:2018-02-22-18-46-33) Róna Péter közgazdász professzorra hivatkozva leszögezi: A Magyar Nemzeti Bank árfolyamnyereségének teljes összegét a devizahitel károsultak veszteségének enyhítésére kell fordítani. A teljes összeg 880 milliárd Forint.

     A Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal nyitva áll a pártokkal való akcióegység előtt is a Hitelkárosultak érdekében, de egyik párt kampányában sem vesz részt, sem pedig nevét nem adja hozzá. Az egyenrangúság, a cselekvés és az együtt gondolkodás iránti közös igény alapján hívja akcióegységre mindazokat, akik hozzá akarnak járulni az ellehetetlenült és jogérvényesítésüket kereső emberek, családok problémáinak megoldásához – áll a felhívásban, melynek kezdeményezője – a 25 szervezet és szaktekintély által aláírt 2011. évi határozatok szellemében - a Széchenyi Hitelszövetség, a Bankcsapda Érdekvédelmi Egyesület, a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szövetsége, a Koppány Otthonvédelmi Csoport és a Magyar Szociális Fórum.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu