Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 16., hétfő

3.905 - Magyar Nemzet: Idő előtt választana államfőt az MSZP? > Népszava Online 2009.11.16. | 06:25:12

 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Orbán:
Programunk garantálja hazánk energiafüggésének felszámolását

2009-11-16 11:22 hírTV

Az új kormány és a következő 20 év egyik fontos céljának nevezte Magyarország energiafüggőségének megszüntetését a Fidesz elnöke, mert szerinte az a szuverenitás egyik legfontosabb eleme. Az ellenzéki vezető azt mondta: pártja, ha kormányra kerül, olyan programot dolgoz ki, amelyik garantálja az energiafüggetlenséget.

Magyarországnak szüksége lesz energiastratégiára - mondta el Orbán Viktor a IV. Energia Fórum hétfői ülésén, Budapesten. Mint kormányzásra készülő politikai erő rendelkezünk efféle munkacsoportokkal, amelyek annak az útját keresik, úgy tűnik nem is eredménytelenül, hogy Magyarország 20 éven belül megszüntesse az energiafüggőségét - tette hozzá a polgári kormány miniszterelnöke. Ezt a nemzeti szuverenitás fontos alkotóelemének látom, egy leendő magyar kormány nem tűzhet ki maga elé ennél kisebb célt, el kell indítani azt a programot, ami 20 éven belül garantálja Magyarország energiafüggetlenségét - fejezte be gondolatát a politikus.

Orbán: A jelenlegi kormány már nem csinál semmit
A Fidesz olyan programot dolgoz ki, amely garantálja az energiafüggetlenséget
2009. november 16. 10:33 MNO - KN

Az új kormány célja nem lehet kevesebb, mint az, hogy 20 év alatt megteremtse Magyarország energiafüggetlenségét, mivel ez szuverenitásának egyik legfontosabb eleme - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfőn Budapesten a IV. Energia Fórumon.

A Constellation Energia Intézet és a varsói Keleti Intézet vasárnap kezdődött háromnapos rendezvényének nyitó előadásában Orbán Viktor elmondta, kormányzásra készülő erőként a Fidesz olyan programot dolgoz ki, amely garantálja az energiafüggetlenséget. Hozzátette: az ország köztes állapotban van, mert a jelenlegi kormány már nem csinál semmit.

A fórumon felolvasták Sólyom László köztársasági elnök levelét, aki egyben a konferencia védnöke is. Az elnök kifejtette: az energiaellátás biztonsága szempontjából a háztartások tudatos önkorlátozása mellett nagyon fontos az is, hogy minél nagyobb mértékben vonják be a megújuló energiaforrásokat a felhasználásba. A gazdasági válságot véleménye szerint a rövid távú gondolkodás idézte elő, ezért ideje távolabbra tekinteni. (MTI)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Magyar Nemzet: Idő előtt választana államfőt az MSZP?
Népszava Online 2009.11.16. | 06:25:12

Elképzelhető, hogy még a jelenlegi Országgyűlés megválasztja az új köztársasági elnököt - írja a Magyar Nemzet a hétfőn megjelent számában. A lap szerint több baloldali internetes fórum információi szerint Kovács László európai uniós volt adóügyi biztos lehetne a jelölt.

A Magyar Nemzet közlése szerint "az első látásra abszurd felvetés" az alkotmány alapján megvalósulhat. Az alaptörvény ugyanis hiányos. Csupán azt írja elő, hogy az új államfőt legkésőbb a leköszönő köztársasági elnök távozása előtt 30 napon belül meg kell választani. Sólyom László mandátuma 2010. augusztus 5-én jár le, utódjának személyéről tehát július 5-ig feltétlenül dönteni kell. Az új Országgyűlés várhatóan május 20-25. táján tarthatja meg alakuló ülését, amennyiben Sólyom László kiírja az általános választásokat. Logikus és jogszerű eljárás az volna, ha a köztársasági elnököt az új parlament választaná meg.

A lap emlékeztet arra, hogy a rendszerváltozás óta az államfő és az Országgyűlés mandátumának lejárta csak egy alkalommal esett egybe: 1990-ben. MTI
-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Tisztelt / Kedves %USERNAME%!

 

Üdvözlettel és szeretettel,

 

Kutasi József / Jóska bácsi / Jóska

 

image004

 

http://kutasi.blogspot.com  Cserkésztermékek katalógusa!

www.kutasi-jozsef.hirfutar.de.vu

www.jozsef-kutasi.de

www.kutasi.eu

 

antal@jozsef-kutasi.de

 

Mobil: 0036 70 589 98 83 > SMS

 

Ha tájékoztatásaimat nem kívánja, kérem, küldjön egy lemondó levelet.

 

%USEREMAIL%