Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 2., péntek

5.233 - Dr. Bene Gábor S. > GONDOLATOK HÚSVÉT VASÁRNAPJÁRA.

From: Bene Gabor
Date: 2010. április 02.
Subject: Re: KKKKKKK - 5.168 - Javítva! - Áldott Húsvéti Ünnepeket, és reményteljes szavazást (2010. április 11.)
To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>

Áldott, szép Húsvétot!
A keresztre feszítés utáni feltámadást!
Alkotmányos, szebb jövőt kívánok minden jóakaratú embernek, nem csak a Kárpát-medencében, hanem a nagy világon mindenütt!

Áldott Húsvétot és Alkotmányos, szebb jövőt kívánok!

www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=beneg#cikk
Olvasd el a húsvéti linket. Szeretettel: Bene Gábor S.
GONDOLATOK HÚSVÉT VASÁRNAPJÁRA.
2010.04.01, 22:32                    Tartalomjegyzékhez               Egyszerű

"fel kellene már támadnunk a földi rémálmainkból, amit mi magunknak csináltunk.."

Húsvét vasárnapjára.

A hihetetlen, húsvéti feltámadáshoz sokan viszonyulnak kétkedve, még a hívők között is, hát még az ateistává züllesztettek és fogyasztókká alázottak körében. A világ azonban változik, s nagy léptekkel halad egy új dimenzió felé, s ezen a vasárnapon az igazán hivő emberek - a látszólagosan materiális tapasztalattal szemben - azt mondják, hogy Jézus a halált éppen azzal győzte le, hogy nem akart megszabadulni tőle, hanem a teremtőben bízva elszenvedte. Aki bízik, az fel is támad ismét, az anyagi világ sekélyességét megszégyenítő módon. Húsvét tehát annak a feltámadásnak az ünnepe, ahol Jézus megmutatta a hitetleneknek, hogy létezik egy világ az anyagon és a szenvedéseken túl. Létezik, ha eléggé nagy és kitartó a hitünk. A sírban csak a lepel maradt. Az a gyolcs, amelyet ma torinói lepelként ismerünk. Ez őrizte meg a jézusi arc vonásait, a test alakját, egy szinte tökéletes negatív fotóként. Még az anyag is Jézus mellett tanúskodik tehát, s a materiális gondolkodók mégsem borulnak térdre, s nem fogadják el a tényt, amit pedig a kor szintjén senki sem hamisíthatott. Ám a materiális világ csak ebben tud gondolkodni: a hamisításban. Winston Churchill is csak abban a statisztikában tudott hinni, amit maga hamisított. Ez ma is „trendi” csak nézzünk magunk köré. S milyen szörnyű, hogy a honfitársaink nagy része farkasvakságában nem látja mindezt! Ilyen az anyagias világ, s ilyenné lett köröttünk minden, mert hagytuk!

Pár éve a Kossuth téren az erkölcsi forradalomról beszéltem, s arról, hogy nincs más lehetőségünk csak a társadalom felrázása a mély és materialista álomból, az egyház kiszabadítása az állam fogságából, az emberek belső tisztaságát felmutató összekapaszkodás és a hamis politikai színház lebontása. Sajnos a színház, azóta is működik. Most éppen a „Megtévesztő Választások” című darabot adja elő, nagyon gyenge színészekkel, de tökéletes színfalakkal és világítással. A letompított nézők közül pedig, egyre többen teszik fel a kérdést: kire szavazzak?

A húsvéti válasz egyértelmű: a feltámadásra és az életre, a hamissággal szemben az igazságra! A tiszta igazságra, amely csak egy úton - a jézusi úton - közelíthető meg. Arra kell tehát szavaznunk, aki világosan kimondta, hogy: „Én vagyok az út, az igazság és az élet” A feltámadás hite nem legenda, hanem az élet teljessége. Kiszabadít az önzés és a test rabságából, visszavisz minket az eredeti állapotunkba, s ha akarjuk, ha nem, megtalál bennünket az Isten.

Örök társak lehetünk ismét a teremtésben: az országvédő harcunkban, a közjogi igazságkeresésünkben, de a hétköznapi tevékenységünkben is. Ez tehát az őszinte hit az üdvösségben, amit csak akkor szerezhetünk meg, ha valóban társaivá válunk a szenvedésben, de a feltámadó megújhodásban is.

Szeged, 2010-03-31 Dr. Bene Gábor S.

Honfiúi szeretettel: Dr. Bene Gábor S.