Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 6., kedd

5.308 - .../a főzési lehetőségeket is veszélyezteti.

From: Nemzeti Hirhalo
Date: 2010. áprlis 06.
Subject:  Letöri a közműárakat a Jobbik
To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Letöri a közműárakat a Jobbik

Kormányra kerülése esetén a Jobbik azonnal hozzálát az emberek megélhetési költségeit indokolatlanul megnövelő közüzemi díjak csökkentéséhez. Véleményünk szerint ugyanis sem üzleti, sem egyéb jogos alapja nem lehet annak, hogy évről évre irreális mértékben növekednek ezek a költségek, sok helyen pl. a víz és csatorna díja együtt köbméterenként már eléri az 1200 Ft-ot is. Abszurd árképzésre és a fogyasztóvédelem teljes hiányára utal, hogy nálunk akkor is nő az áram díja, amikor máshol a világban csökken.

A lakosság napi gondjává vált a magas díjak mellett az is, hogy egyre kisebb a gáz fűtőértéke, ami sok helyen egyszerűen a főzési lehetőségeket is veszélyezteti.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kimondottan csökkenteni szeretné a közműdíjakat, és ennek érdekében be kíván avatkozni a közművek napi munkájába is. Akár ezen cégek visszaállamosítása árán, akár állami aranyrészvény biztosításával, de jogot formálunk arra, hog y meghatározhassuk a jövőben úgy az árakat, mint a szolgáltatások minőségét, beleértve a háztartásokba bekerülő gáz hőértékét.

A Jobbik szerint egy ország közműellátottsága, beleértve a szolgáltatások árát és minőségét is, nem a tőke szabad áramlása és a vállalkozások szabad versenyének kategóriájába tartozik, hanem az állam kompetenciájába sorolandó, alapvető nemzetbiztonsági kérés.

Szabó György
a Jobbik Energetikai Kabinetjének elnöke