Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 7., szerda

5.333 - Jobbik: a fideszes önkormányzatokban is korrupció zajlik!

From: Nemzeti Hirhalo <hirhalo@fw.hu>
Date: 2010. április 07.
Subject: Jobbik: a fideszes önkormányzatokban is korrupció zajlik
To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>

www.nemzetihirhalo.hu *************
Jobbik: a fideszes önkormányzatokban is korrupció zajlik
2010.04.07. 12:33 STOP

A Jobbik szerint nemcsak a kormányzatban, hanem a többségében fideszes politikusok által vezetett önkormányzatok szintjén is korrupció zajlott az elmúlt nyolc évben.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a fideszes Pokorni Zoltán által vezetett fővárosi XII. kerületi önkormányzat több százmilliós vagyonvesztést szenvedetett el a hegyvidéki bevásárlóközpont területének 2008-as korrupciógyanús értékesítése során.

A Jobbik szerint a politikai felelősség világosan látható az ügyben, jogi megfontolásokból kedden mégis ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - fűzte hozzá.

Martinez Gábor, a Jobbik XII. kerületi elnöke szerint lakossági bejelentés alapján jutottak arra a következtetésre, hogy komoly szabálytalanságok történtek a hegyvidéki bevásárlóközpont értékesítésénél.

Grundtner András, a Jobbik XII. kerületi elnökségi tagja kifejtette: Pokorni Zoltán polgármesterként értékbecslés nélkül tett előterjesztést a terület nyilvános árverésen való értékesítésére, így nem tudható, mi alapján határozta meg a bruttó 540 millió forintos kikiáltási árat. A kerületi képviselő-testület később többek között a területen álló épület romló állagára hivatkozva fogadta el ezt a hiányos előterjesztést - mutatott rá a jogász végzettségű politikus.

Kiemelte: a rendkívül rövid pályáztatás után, 2008. május 9-én a WPR Nonus Kft., egy a Wallis-csoporthoz tartozó társaság vásárolta meg az ingatlant 550 millió forintért, még ugyanezen a napon megkötötték az adás-vételi szerződést, amelyben az önkormányzat ígéretet tett a terület beépíthetőségének növelésére.

Grundtner András szerint a kerület, ezzel a hűtlen kezelés gyanúját felvető eljárással, több százmillió forintos vagyonvesztést szenvedett el, ráadásul versenyhátrányba hozta a többi potenciális versenyjelöltet, akiknek csak a kisebb beépíthetőségi arányokról volt tudomása.

Hozzátette: a feljelentéssel egyebek mellett arra szeretnének választ kapni, hogy Pokorni Zoltán mi alapján határozta meg a vételárat, illetve azt miért nem rendelte a feltételezhetően már korábban is tervezett nagyobb beépíthetőséghez, továbbá hogy az építési szabályok változtatásának szándékát miért nem közölték a többi lehetséges vevővel is. Forrás: MTI