Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 12., vasárnap

7.307 - Dr. Somogyfoki György: Valóságos kincset érnek az általad megosztott adatok, de "nem baj", használjátok csak.

From: Dr. Somogyfoki György

Date: 2010. december 11.
Subject:
To: jozsef@kutasi.eu

Amit hiába mondunk: a titkosszolgálatok a Facebookon lógnak és figyelnek
Valóságos kincset érnek az általad megosztott adatok, de "nem baj", használjátok csak...
hubatka, Fri, 2010/12/10

Valóságos kincset érnek az általad megosztott adatok, nyilatkozta egy volt titkosszolgálati főnök, de nem baj, használjátok csak...

A közösségi portálokra gyakran látogatnak a hírszerzés és az elhárítás szakemberei, hiszen a felhasználók által önként feltöltött adatok a titkosszolgálatok számára valóságos kincset érnek - írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

A titkosszolgálatok munkatársai könnyedén akár otthonról, egy kényelmes fotelből is végezhetik munkájukat - mondta Földi László. A polgári titkosszolgálatok korábbi műveleti igazgatója szerint egy szolgálat elsősorban a kapcsolati rendszereket szeretné tisztán látni, amihez a közösségi oldalak igen nagy segítséget nyújtanak.

Ezt mi már régen mondjuk (lásd kapcsolódó linkek), és alá is tudjuk támasztani, ugyanis az újságíróknak is kedvenc terepe a közösségi adatmegosztás. Egy-egy embert bárki feltérképezhet, lenyomozhat. Ezért érdemes fent lenni minden közösségi oldalon, csak éppen álnéven. De "nem baj", hiába mondjuk, aztán csodálkozik mindenki.

(MTI nyomán http://www.szentkoronaradio.com/ittechtudomany/2010_12_10_amit-hiaba-mondunk-a-titkosszolgalatok-a-facebookon-lognak-es-figyelnek)

Related Links