Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 15., vasárnap

9.587 - Csanádi Gábor Ferenc: Talán szólni kéne Navracsicsnak, olvassa el előre a beszédeit?

www.nemzetihirhalo.hu *************
Navracsics nem ismeri saját kormánya koncepcióját?

barikad.hu 2011, május 14 - 13:53

A megyék életében is fontos fordulópont lehet az idei év, ismét megerősödnek, intézményeket kapnak, s megerősödnek hatáskörök szempontjából is - mondta Navracsics Tibor szombaton Fehérvárcsurgón, a Fejér megyei megyenap keretében tartott ünnepi közgyűlésen.

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a megyék szerepével kapcsolatban kifejtette: a kormány célja, hogy rehabilitálja a megyéket, oda helyezze vissza az intézményeket, ahol azokat a polgárok nyilvántartják, ahol a polgári közösség identitásának egy szelete megtalálható.


Döbbenetes kijelentések ezek. Mintha Navracsics Tibor nem is Magyarországon élne. Az a legfőbb probléma, hogy ilyen hangzatos ígéretekkel már egy éve tele van a padlás, ám a gyakorlatban mindeddig semmi sem valósult meg. Ráadásul az önkormányzatokról szóló törvény koncepciója éppen azt sejteti, hogy egyes megyei feladatokat a megyei kormányhivatalokhoz rendelnének, tovább csökkentve a megyék politikai súlyát és gyakorlati szerepüket.


Ráadásul alaposan tudjuk már, mit jelent, amikor az Orbán-kormány konszolidációba fog, hiszen ezt tette két hónappal ezelőtt is. Az eredménye: Pest megyében már nem csak a közétkeztetés omlott össze, hanem több középiskolában kikapcsolták a gázt és a megye adósságállománya azóta elérte a 10 milliárd forintot.


Talán szólni kéne Navracsicsnak, olvassa el előre a beszédeit?


Csanádi Gábor Ferenc - barikad.hu