Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 15., vasárnap

9.588 - Ötpontos mentőcsomagot dolgozott ki a kormány és a Magyar Bankszövetség a lakossági hitelezést érintő aktuális gondok kezelésére.

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Ötpontos mentőcsomag a devizahiteleseknek
2011. május 14., 11:12 hirado.hu-fidesz.hu

A frankalapú jelzáloghitelek mellett az euróban és jenben felvett kölcsönökre is törlesztési árfolyam-korlátozás lépne életbe 2015. június 30-ig, a kormány és a Bankszövetség a Magyar Hírlap birtokába került megállapodása szerint. A Nemzeti Eszközkezelő forgalmi értéken vásárolná meg az ingatlanokat. Budapesten és a megyei jogú városokban a forgalmi érték 55 százalékáért, városokban ötven, községekben pedig 35 százalékáért - ismerteti a napilap a kormány és a Magyar Bankszövetség között alakuló megállapodás tervezetét.

Ötpontos mentőcsomagot dolgozott ki a kormány és a Magyar Bankszövetség a lakossági hitelezést érintő aktuális gondok kezelésére.

A Magyar Hírlap birtokába jutott együttműködési megállapodás tervezete szerint lehetőség nyílik majd a devizahitelesek számára, hogy a törlesztési árfolyamot korlátozzák az elképzelések szerint harmincmilliós értékhatárig - természetes személyek esetében.

Az árfolyam védett időtartama 2015. június 30-ig tartana: 190 forintos árfolyamon fagyasztaná be a kormány a svájci frankot az ingatlanra felvett hitellel rendelkezőknek, míg az árfolyam euróalapon számolva 265 forint lenne. Újdonság, hogy a japán- jen-alapú kölcsönök - amelyeket gyakorlatilag csak az OTP Bank folyósított - is bekerültek a mentőcsomagba: száz japán jen 199 forintot érne a hitelek esetében.

A megállapodás második pontja a Nemzeti Eszközkezelő Társaság működését részletezi: ez az alap a jelzáloggal terhelt ingatlant Budapesten és a megyei jogú városokban a forgalmi érték 55 százalékáért, városokban ötven százalékáért, községekben és nagyközségekben pedig 35 százalékáért vásárolná meg.

További részletek a Magyar Hírlap szombati számában.

kapcsolódó
   Cséfalvay: Kiszámítható és fizethető lesz a lakástörlesztés!
   A lakáshitelesek megsegítése lesz a középpontban