Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 15., vasárnap

9.589 - Orbán: Senki nem kerül utcára!

www.nemzetihirhalo.hu *************
Orbán: Senki nem kerül utcára
2010-12-22 18:22:00 Blikk-információ

Budapest - Ki menti meg a hiteleseket?

A 90 napot meghaladó késedelmes visszafizetések aránya az idén márciusban még csak 8,1 százalék volt, ez a szám mostanra elérte a 10,5 százalékot - mondta Bunna Gyula, a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég igazgatója, azaz több mint százezer bedőlt hiteles van. A miniszterelnök azonban nem fél, Orbán Viktor az Este című műsorban kijelentette: "Kilakoltatás nem lesz Magyarországon, senki nem találhatja magát a szabad ég alatt azért, mert nem tudja törleszteni a lakáshitelét."



A kilakoltatási moratórium azonban, amelyet a kormány kihirdetett, áprilisban lejár. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője l ezzel kapcsolatban azt mondta: még egy kis idő kell ahhoz, hogy megtalálják a meghosszabbítás jogi formáját.

Az igazi segítség azonban a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállítása lenne, ezt viszont már szeptemberre ígérték. Azóta nem történt semmi. Ez az állami pénzből fenntartott társaság megvenné a bedőlt hitelesek lakását, a tulajdonosok pedig "nyomott áron" visszabérelhetnék, így nem kellene az utcára menniük.

A kormányfő erről azt mondta: akkor jön létre a társaság, amint "a hitelességünk tovább javul az év első negyedében".

Kapcsolódó cikkek
   Kilakoltatások: ketyeg a bomba!
   Eddig napi 770 millióba került a kormány késlekedése hitelügyben!
   Áprilisban indul a kilakoltatási dömping
   Kilakoltatás közérdekből