Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 20., hétfő

9.955 - Prof. Dr. Bokor Imre.> INGYEN REKLÁM A HÍR-TÉVÉN?

From: Péteri Attila Árpád
Date: 2011. június 19.
Subject: MJB Levelesláda! - HÍRTV az MSZP-ért? :-(
To: Kutasi József Antal

clip_image002

   A MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG  LEVELESLÁDÁJA

INGYEN REKLÁM A HÍR-TÉVÉN?

                 Nem hallgatható el, hogy immáron  hónapok óta,  a HÍR-TV rendszeres ingyen reklámot szolgáltat az MSZP  egykori és jelenlegi főguruinak. Szinte nem múlik el egy olyan nap, hogy  Gyurcsány, Mesterházy, Szanyi  vagy más MSZP-s “nagyságok” ne jelenjenek meg a HÍR-TV-ben (esetenként  minden órában),-   illetve az sem ritkaság, hogy “hasznos” eszmecserét folytatnak egyes szerkesztőkkel.
               Úgy  látszik, hogy a  HÍR-TV illetékesei nincsenek tisztában  azzal, miszerint a témától függetlenül,  a kevésbé tájékozott  nézők  előtt növelik az ellenzék  prominens személyeinek a tekintélyét (hírnevét, ismeretségi  indexét, stb.,), még akkor is, ha az adott témakörben negatív szerepet játszanak.
               Az esetek többségében úgy tűnik, mintha az ellenzéknek lenne 2/3-os többsége,  folyamatosan dobálják a  meghökkentő és valótlanságokat tartalmazó “gumicsontszerű” témákat a közvélemény felé, miközben a FIDESZ-KDNP “ráharap”  a vádaskodó, hazug, tizedrangú vagy  semmitmondó nyilatkozatokra és nem kevés energiát fordítanak  a magyarázkodásra vagy cáfolatokra. Kifejezetten  - permanens – defenzív állapotban  vannak.
               Szemléltető például szolgáljon  a hetek óta boncolgatott “öszödi” beszéd  nyilvánosságra hozatalának a kérdése körüli talányok tálalása,   holott  ebben az ominózus történetben nem az a  lényeg, hogy ki hozta nyilvánosságra Gyurcsány öszödi szövegelését, hanem az, hogy (a helyszínen) több százan hallgatták, de senki sem csapott Gyurcsány szájára, amikor “leqrvázta” az  országot,   elismerte, hogy “hazudtak reggel, este és éjjel”, valamint másfél-két évig nem  “csináltak” semmit!
             Senki sem állt fel, amikor a jelenlévőket is megalázta és/vagy megfélemlítette a jogtalanul kapott járandóságuk esetleges elvesztésének veszélyére... Senki sem jelentkezett, hogy a semmittevés  miatt visszaszolgáltassa a kirabolt adófizetőktől elügyeskedett milliókat, Szili Katalinnak  is csak mostanság jutott eszébe, hogy  szót emeljen az MSZP  politikája ellen, de  ő sem törte magát a több tízmilliós forintbankók visszafizetésére.
              A legújabb Gyurcsány-féle  “gumicsont” annak a  felvetése, hogy a példátlanul megnövekedett államadósságért minden párt felelős, beleértve a FIDESZT is!  Gyurcsány  szűkre szabott memóriájából kiesett, hogy az államadósság katasztrofális növekedése   (elődpártjuk) az MSZMP  uralkodása alatt  jött létre, Kádár és Fekete    (Jánosok) tudatos támogatásával,  ezzel biztosították a bevörösödött szimpatizánsaik  legvidámabb barakkjának fenntartását,  a május elsejei ingyenes virsli és  serital osztogatását,  a fejlett szocialista társadalom alapjainak lerakosgatását, az erről szóló brosúrák tömeggyártását, a belügyi apparátus és besúgóhálózat finanszírozását,  a munkásőrség fenntartását,  a két-három évre előjegyezhető  Trabantok,  Dáciák, Moszkvicsok (Ladák) esetleges beszerezhetőségét, a selejtes árúk  tömeg-gyártását,  a hiánycikkek  protekciós vonalon történő beszerzését,  a pártüdülők és vadásztanyák  hálózatának kiépítését, valamint a túlórázásokkal és GMK-zásokkal  némi többlet-jövedelemre szert tehető rétegek szimpátiájának elnyerését.
              Az adósságlavina beindulásáért, valamint növekedéséért  (tehát) egyértelműen az MSZMP és az MSZP felelős, bár az SZDSZ  “csendestársi szerepét” sem lehet lebecsülni.  Ezt az adósságot “nyögi”  most az ország,  azok  a ”megvezetettek” is, akik  vörösre tapsolták a tenyerüket Kádár, Grósz,  Horn,  Medgyessy, Gyurcsány,  Bajnai  hazugságait hallgatva, eltűrve és támogatva.              
            A “bohóctüntetés”-ben részvevőknek eszükbe sem jutott, hogy az előző mondatban megnevezett vezérürük uralkodása alatt vajon  hányszor és hányan merészkedtek ki “csörgősipkában” a parlament elé, vajon hányan vonultak fel Trabantokkal vagy Daciákkal a jól kihízott (táplált) szakszervezetis vezetők  Kádártól vagy Gyurcsánytól követelve magasabb béreket a tagságuk számára? A tüntetésről készült felvételekből kitűnik, hogy a nyomorgókat képviselő autós felvonulók a legkorszerűbb nyugati márkákból öltögették a nyelvüket a kormányra.  Vajon Cser Ágnes  az OEP élén tiltakozott-e, hogy ne  építsenek fürdőszobát az irodája  mellé,  ne engedélyezzék a heti pezsgős vacsorákat  számára és a továbbképzéseket ne a  vidéki többcsillagos szállodákban tartsák? 
              Vagyis: a Hír-TV-ben  nem a  korrupt és hazug   főmuftikat kellene meghívni, és  diszkrét kérdésekkel (akarva – akaratlanul)  népszerűsíteni őket, hanem  azokat akik  ismerik a szennyes dolgaikat, és  rámutatnak arra, hogy a jelenlegi  nehéz  helyzetünkért kiket terhel a felelősség, és  kiket kell elszámoltatni. Mert a FIDESZ-KDNP arra kapott felhatalmazást (és azt ígérték  a választási kampányban), hogy elszámoltatják  az erkölcsi és gazdasági csődért felelősöket. A felelősségre vonás  késlekedéséért felelős a  jelenlegi kormányzat, mert  üres  (kirabolt)  “kincstárból” nem emelheti a nehéz sorban lévő (alul fizetett)  rétegek bérét,  de az elherdált és ellopott vagyonok egy részét  régen vissza lehetett volna szerezni, nem beszélve a büntetőjogi felelősségre vonásról, mert például: miért kell  Biszku  vizsgálni (?), ki volt a belügyminiszter a megtorlás időszakában,  félezer ember akasztásáért, gödörbekaparásáért,  hozzátartozók  értesítésének elmaradásáért és üldözéséért, a bebörtönzésekért vajon ki a főfelelős?  Ha nem tudott ezekről a dolgokról, akkor  elmegyógyintézetben a helye és az akkor felvett fizetését (kamatos kamattal) vissza kell venni tőle! Gyurcsány vizsgálatánál sem a telekügyletekkel  kell(ene) foglalkozni, hanem  tisztázni, hogy ki volt a miniszterelnök amikor az államadósság exponenciálisan megnövekedet, hová tűntek el a tíz és száz milliárdok,  ki volt a miniszterelnök 2006-ban a tömegek szétverésekor, a nemzeti zászlók megtaposásakor,  a kordonok kiépítésekor, Kóka  dübörgő gazdaságának  közhírré tételekor, a vidéki postafiókok, iskolák, óvodák vasútvonalak felszámolásakor, stb., stb.   A mindenkori miniszterelnök felelős a miniszterei döntéseiért, a rendőrség  tevékenységéért, valamint az ország erkölcsi és gazdasági helyzetét befolyásoló (különféle) hatósági intézkedésékért, illetve azok elmaradásáért.   Radikálisan szakítani kell a bíróságok időhúzási taktikájával, a tizedrangú kérdések   időt rabló vizsgálatával,  és a felesleges  (bürokratikus)  szervezetek (bizottságok, funkciók,  törvények, stb.) létrehozásával. Ide tartozik  például az Alkotmány Bíróság  létszámának növelése,  amelyre olyan nagy szükség van, mint  eszkimóknak a  hűtőszekrényre. A világ mintegy másfélszáz  államából  tíz  rendelkezik Alkotmány Bírósággal, létszámuk  pedig  öt fő körül mozog, mégsem  követelik ott az emberek a létrehozását vagy a bővítését...
            Végezetül:  jelen   kis tanulmány  célja nem a kormány  védelme vagy a tömegek jogos követeléseinek cáfolata, hanem a  múltból eredő nehézségek és feltárásuk  elmulasztásának bemutatása, a demokrácia pajzsa mögé bújó visszahúzó erők  tevékenységének (részleges) ismertetése. A tehetetlenségből fakadó határozott intézkedések elmaradása,  amelyeket (főként) most azok kérnek számon és azok  gerjesztik a közvélemény indulatát, akik miatt ez a helyzet  kialakult, akik   úgy vágynak vissza a hatalomba, mint a partra vetett   hal a vízbe.  A jobboldali médiák látványos nyitása az ellenzék  felé semmit sem segít a gondjainkon, a felkészületlen (vagy túlságosan jóindulatú)  riporterek a “hétpróbás”  ellenzékieknek  (hatalomra törekvőknek) nyújtanak segítséget, mert nem veszik észre, hogy a  radikális szószólóikat nem érdekli a békés hangvétel vagy a gyengén megfogalmazott  igazság  megpendítése. Emlékezzünk  Márai Sándor nyilatkozatára: “A kommunizmus megbukott  mindenféle értelemben, de a kommunistáktól  nehéz lesz megszabadulni, mert  senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott  eszme  haszonélvezője, aki már  nem az eszmét  védi, hanem  meztelen életét  és a zsákmányt”.
                                                                                                                                                                                                                                                             (Prof. Dr. Bokor Imre.)