Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 21., kedd

9.956 - Kétmillió forintnál is többet keres Kövér László

Kétmillió forintnál is többet keres Kövér László
2011. június 21., kedd, 08:17 • Utolsó frissítés: 2 órája
Szerző:
hvg.hu


Címkék: Kövér László; jövedelem; politikusi fizetések;

kinyomtatom

Kövér László házelnök minden hivatalos kiadását fedezi az állam, mégis jogszerűen felveheti a képviselőknek járó választókerületi pótléknak elkeresztelt költségtérítést - írja a Blikk.


A miniszteri vagy államtitkári tisztséget betöltő képviselők néhány éve már csak az alapilletményüket kaphatják meg a parlamenttől, a polgármestereknek, alpolgármestereknek vagy önkormányzati képviselőknek is tilos a kettős költségtérítés - emlékeztet a Blikk.

Az Országgyűlés elnökének miniszterelnöki fizetés jár, ami jelenleg valamivel több mint 1,5 millió forint, ehhez járul a 232 ezer forintos képviselői alapilletmény. A fideszes politikus havi 313 ezer forintos költségtérítést is felvesz, pedig állami vezetőként a jogszabályok szerint – egyéb juttatások mellett – két autót is biztosítanak számára, ezeket nemcsak hivatali, hanem magáncélokra is használhatja. A házelnök a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást is igénybe veszi, pedig jár neki állami rezidencia.

Az Országgyűlés sajtófőnöke a Blikk kérdésére elmondta, Kövér László a lakhatási támogatás felvehető összegét jótékony célokra fordítja. Kövér László őszkeresete (2 millió 168 ezer forint) meghaladja a kormány tavalyi 29 pontos akciótervében is megfogalmazott kétmilliós plafont.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd