Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. június 22., szerda

9.974 - Szervezhetnénk egy megemlékezést július 27-re a Földműves utca 7. szám elé!

From: Csonka László csonkalaszlo@t-online.hu

Date: 2011.július 22.
Subject: [Fwd: Felhívás]
To: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>


Kedves Szövetségesek!

Bene Gábor fölvetette, hogy szervezhetnénk egy megemlékezést a Földműves utcába, ahol 1919-ben az Alsóvárosi Népkör működött. Itt találkozott Horthy Miklós a szegedi gazdákkal, és Zadravecz páterrel itt beszélték meg, hogy mit lehet, és kell tenni a Hazáért. Utána néztem, és 1919 július 27-én beszélt itt Horthy, melynek emlékére 1937. május 30-án, a Hősök Napján a Földműves utca 7. számú házon emlékművet lepleztek le Horthy jelenlétében. Ezt az emléktáblát 1945-ben leszedték, de a helye még látható.


Szervezhetnénk egy megemlékezést
július 27-ére a Földműves utca 7. szám elé! A megemlékezés szervezéséhez kérek segítséget, ötletet, hogy minél színvonalasabb legyen.

A Himnusz, a Szózat és a Boldogasszony Anyánk eléneklésével kezdhetnénk. Arra gondoltam, hogy valamelyikünk (egy történész?) fél órában elmondhatná az egybegyűltek előtt, hogy mi is történt ebben a házban 1919 júliusában. Aztán valamelyikünk (Bene Gábor?) tarthatna egy félórás előadást a Történelmi Alkotmányunkról. Ezután valamelyikünk elmondaná kb. fél órában, hogy a Magyarok Szövetsége mit tett, és mit kíván tenni a Történelmi Alkotmányunk visszaállításáért. Más szervezeteket is meghívhatnánk, és az egész városban hírül adnánk, hogy minél többen jöjjenek. Vesztergám Miklóst megkérhetnénk, hogy tárogatója hangjával emelje a megemlékezés hangulatát. Ha valaki tud verset szavalni, kereshetnénk az alkalomhoz megfelelő verseket is. Sötétedéskor gyertyákat gyújtanánk, és elmondhatnánk közösen a Miatyánk-at. De fáklyás felvonulás is lehet.


Akinek van építő gondolata, kérem írja meg, és ha összeáll a műsor, akkor el tudjuk küldeni a meghívókat.


Szeretettel:  Erdélyi Villő