Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 3., hétfő

10.637 - VÉGRE: Budaházyékat kiengedik a börtönből, a bíró házi őrizetet rendelt el.

www.nemzetihirhalo.hu *************
VÉGRE: Budaházyékat kiengedik a börtönből, a bíró házi őrizetet rendelt el, órákon belül otthonában lehet a hazafi
2011-09-30. 18:49 Kuruc.info

A Kuruc.info értesülése szerint percekkel ezelőtt megszüntették Budaházy György és Szász Endre István közel 2 és fél éve tartó előzetes letartóztatását. A bíró házi őrizetet rendelt el, bővebb információkkal később jelentkezünk.


Hiába a díszlet, Budaházy volt az erősebb

Mint ismeretes, Budaházyt 2009. június 17-én vette őrizetbe a rendőrség, miközben a hazafi a Teve utcába ment gyanútlanul egy egyeztetésre, mit sem sejtve. A Kuruc.info úgy tudja, hogy Budaházyt a legszigorúbb körülmények között tartották fogva, egy évig még a napot sem láthatta, mert pusztán akkor vitték ki mindig rabszíjon a szabad levegőre, amikor már besötétedett. Hírportálunk úgy tudja, hogy a hazafi cellájával szomszédos zárkában a Cozma-ügy egyik gyanúsítottja, Sztojka Iván volt, Budaházy tehát ilyen cigánybűnözőkkel került egy körletbe.

A hazafit 2 és fél éven át próbálták megtörni, nem sikerült. Most végre hazakerülhet családjához, feleségéhez és gyermekeihez. Komoly bizonyítékot egyelőre nem láttunk Budaházy ellen, és a két és fél év alatt a sünök még odáig sem jutottak el, hogy kínjában Budaházy magára vállaljon ezt-azt egy szabadlábra helyezésért cserébe.
Szabadságot Budaházynak!

Friss #1: A Kuruc.info az interneten elsőként írta meg a jó hírt. Időközben az MTI és a HVG is megerősítette értesülésünket: "Szabadlábra helyezték Budaházy Györgyöt a terrorcselekmények vádjával folyó perben a Fővárosi Bíróságon.

Az ügyészség szerint Budaházy 2007 folyamán az Ír Köztársasági Hadsereg mintájára létrehozta a Hunnia mozgalom elnevezésű szervezetet annak érdekében, hogy 2007-2009-ben terrorcselekményekkel, főként Molotov-koktélos támadásokkal az akkori szocialista-szabad demokrata kormánytöbbség politikusait és a lakosság velük rokonszenvező csoportjait megfélemlítse, és így befolyásoljon parlamenti döntéseket.

A politikai motivációjú támadások célpontjai javarészt az akkori kormánypárti politikusok otthonai, illetve az MSZP és az SZDSZ székházai voltak." (HVG)

Friss #2: Szász Endre Istvánt azzal vádolják, tagja volt a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek, s ő készítette a robbantásokhoz használt bombákat. Ajánljuk a korábbi videót, kiváltképp 12:50-től, hátborzongató az a lelki erő, ami Szaszkából árad. "Egy székely ember gerincét akarják ezek a férgek meghajlítani? Velem nem köt alkut senki!"

http://www.youtube.com/watch?v=U55hx1NjWdk

Friss #3: A bíróság a védelem indítványának helyt adva nem jogerősen megszüntette a legsúlyosabb kényszerintézkedést, és házi őrizetet rendelt el, így a több mint két éve fogva tartott Budaházy órákon belül diósdi otthonában lehet. Budaházy hívei tapssal, örömujjongással fogadta a döntést. Az ügyész fellebbezett, így a Fővárosi Ítélőtábla határoz majd jogerősen. A pénteki elsőfokú döntés viszont azonnal végrehajtható. A Budaházy-per november végén folytatódik. (Index nyomán)