Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 13., csütörtök

10.752 - Kutasi Daniel: Minden a Magyar Köztársaság szerverein tevékenykedő internetező és E-mail-ező figyelmébe ajánlom az 1999. évi LXXVI. törvényt:

From: Daniel Kutasi

Date: 2011. október 13.
Subject: Szerzői jog, 1999. évi LXXVI. törvény
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Minden a Magyar Köztársaság szerverein tevékenykedő internetező és E-mail-ező  figyelmébe ajánlom az 1999. évi LXXVI. törvényt:

18. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, és hogy erre másnak engedélyt adjon. Többszörözés:

a) a mű anyagi hordozón való - közvetlen vagy közvetett - rögzítése, bármilyen módon, akár véglegesen, akár időlegesen, valamint

b) egy vagy több másolat készítése a rögzítésről.

(2) A mű többszörözésének minősül különösen a nyomtatással megvalósuló mechanikai, filmes vagy mágneses rögzítés és másolatkészítés, a hang- vagy képfelvétel előállítása, a sugárzás vagy a vezeték útján a nyilvánossághoz történő közvetítés céljára való rögzítés, a mű tárolása digitális formában elektronikus eszközön, valamint a számítógépes hálózaton átvitt művek anyagi formában való előállítása. Az építészeti alkotások esetében többszörözés a tervben rögzített alkotás kivitelezése és utánépítése is.


Forrás: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900076.TV

Figyelem: Ez az E-mail és a jogszabály, melyet tartalmaz, tekintettel az 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (4) bekezdésére, szabadon terjeszthető:

(4) Nem tartoznak e törvény védelme alá a jogszabályok, az állami irányítás egyéb jogi eszközei, a bírósági vagy hatósági határozatok, a hatósági vagy más hivatalos közlemények és az ügyiratok, valamint a jogszabállyal kötelezővé tett szabványok és más hasonló rendelkezések.
 
Szeretettel,

Kutasi Daniel