Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 13., csütörtök

10.753 - Kutasi Daniel: Nem szabad mindennek hinni, amit szemünk lát, vagy amit olvasunk.

From: Daniel Kutasi

Date: 2011. október 13.
Subject: Kikapcsolódásul egy vicc (Figyelem, én nem vagyok kisebbségellenes)
To: Kovács Endre
Cc: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Azért még itt egy kis szórakoztató. Vigyázat: Nem az én véleményemet tükrözi, és az internetről másoltam!

Jó napot Mindenkinek!

Ha éjszaka vezettek és azt tapasztaljátok, hogy tojásokat dobnak a szélvédőtökre..NE!!! indítsátok el az ablaktörlő-lapátokat és ne is spricceljetek vizet a szélvédőre; a tojások ha a vízzel összekeverednek tejes állagúvá válnak és abszolút semmit nem fogtok látni, így kényszerítve lesztek megállni az út szélen, és egy kvalifikált lopás áldozataivá válhattok!
Ez a kisebbségi lopástechnika legújabb változata. Terjesszétek a lehető legszélesebb körben!


Daniel

2011/10/13 Daniel Kutasi
Kedves Endre bácsi!
Nem szabad mindennek hinni, amit szemünk lát, vagy amit olvasunk. Mielőtt ilyen hírt terjesztünk E-mailben (ami sok embert megzavar és EU jog sajnos bünteti), először felül kell vizsgálni, hogy ez a hír hamis e vagy sem. Ennek céljából beadunk egy keresőgépbe (pl. Google-ba) olyan kapcsolatos kulcsszavakat, mint pl. "Százdi Balázs" vagy "Belügyminisztérium közleménye". A sok keresési eredményekből idézek:

Kutasi József Antal: 8.259 - Belügyminisztériumi közlemény ...  kutasi.blogspot.com/.../8259-belugyminiszteriu...
2011. jan. 29. – 8.259 - Belügyminisztériumi közlemény > Lánclevélről van tehát szó, senki ne továbbítsa ezeket a levélszemeteket! ...

Ősrégi átverés a mobilosokat figyelmeztető BM-es körlevél

Egy tíz évvel ezelőtt útnak indult francia kamu-körlevél tükörfordítása terjed a magyar netten, ami a Belügyminisztérium nevében figyelmezteti a mobilosokat többfajta veszélyre, például arra, nehogy visszahívjanak egy telefonszámot.
Tovább: http://www.origo.hu/techbazis/mobil/20100909-osregi-francia-atveres-a-mobilosokat-figyelmezteto-belugyminiszteriumi-korlevel.html

Hamis hírek, üzenetek gyűjteménye
NE KÜLDJÜK TOVÁBB!!!

Az alábbi felsorolás olyan leveleket tartalmaz, amelyeknek nincs valóságtartalma, így csak az az értelmetlen céljuk, hogy körbejárják a világhálót. Ami legtöbb esetben igaz ezen hamis levelekre, hogy sürgetve kér arra, hogy küldjük tovább Általában ha belegondolunk a levél tartalmába könnyen belátható, hogy a jól meghatározott problémát mások erre hivatott szervek, cégek, stb. könnyebben el tudják hárítani. Bár a levélnek jól meghatározott személy, cég, szerv az írója érdekes módon mégsem tőle kapjuk a levelet. Az ilyen levelek célja, hogy terheljék a hálózatot, a levél tartalmi szerzőjének a lejáratása bosszúból, vagy gyerekes csínyből.

Szöveg forrása (a szöveget szellemi jog védi): http://www.globula.hu/hu/spam/index.php
Baráti üdvözlettel, és megértésedet köszönve,
Daniel