Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 6., kedd

11.217 - Lázár János vasárnap nyújtotta be az Országgyűlésnek az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvényjavaslatot,

www.nemzetihirhalo.hu *************
IMF: most Lázár folytatja a ködösítést egy virágszállal
2011. november 22. 08:07 168 Óra Online

A kormány szeretné az elmúlt másfél évhez hasonlóan a piacról finanszírozni az országot a bankok és a multinacionális vállalatok bevonásával a közteherviselésbe, ezért "nem számolunk hitel-megállapodással, vagy olyan pénzügyi lehetőséggel, hogy lehívjunk pénzeket; egy biztonsági védőhálóról van szó" - nyilatkozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötendő új típusú együttműködéssel kapcsolatban hétfőn az m1 Az Este című műsorában

A közoktatási törvénnyel kapcsolatban a kormánypárti frakcióvezető úgy fogalmazott: senkinek nem közömbös az oktatás, ezért a Fidesz arra törekszik, hogy a lehető legjobb törvény szülessék meg, "ehhez a jelenlegi tervezeten még lehet csiszolni".

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP-frakció háromnapos ülése utáni sajtótájékoztatón, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Solban.

Lázár János vasárnap nyújtotta be az Országgyűlésnek az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvényjavaslatot, amelyben kimondanák, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető. A Fidesz frakcióvezetője szerint ezzel kapcsolatban ki kell mondani, hogy a kommunizmus 1956 után is egy bűnös rendszer volt, meg kell nevezni a bűnösöket és a felelősöket, meg kell követni az áldozatokat és ezután tovább kell lépni.

Az MSZP-vel kapcsolatban leszögezte: "tisztázni kellene, hogy az MSZP Kádár János oldalán, vagy az általa kivégeztetett Nagy Imre oldalán áll?" Szerinte az MSZP egyetlen megnyilvánulása sem hiteles ennek az alapvető kérdésnek a tisztázása nélkül. Lázár János szerint világos különbséget kell tenni 1990. május 2. - az első szabadon választott Országgyűlés megalakulása - előtti és utáni időszak között: aki demokráciában gondolkodik, az "nem fogadhatja el a kádári diktatúrát".

Az MSZP-nek kell kimondania, hogy melyik oldalon áll, ezzel a kérdéssel képesnek kell szembenéznie. Mesterházy Attilának ezt a felelősséget vállalnia kell: "nem őszinte az az elejtett virágszál, amit Nagy Imre szobránál letesz, miközben a Kádár-rendszerrel kapcsolatban nincs véleménye" - fogalmazott Lázár János. Szerinte a rendszerváltás utáni átmenet azért nem volt sikeres, mert "1990-ben nem volt elég bátorsága a magyar társadalomnak ahhoz, hogy megnevezze a felelősöket és számon kérje őket".

Lázár magától nem beszélt, az Este műsorvezetője pedig "elfelejtette" megkérdezni azokról a volt MSZMP-tagokról, akik jelenleg a Fidesz és a kormány felső vezetésében töltenek be fontos pozíciókat.

LE FIGARO - Barikád

A konzervatív francia lap az AFP francia hírügynökségre támaszkodva tudósít arról, hogy Magyarország 2016-ra halasztotta adósságcsökkentési lépését, amelynek most januárban kellett volna életbe lépnie. Ez ismét fordulatot jelent azon politikájában, amellyel drasztikusan csökkenteni akarta az ország adósságát. Tegnap Matolcsy György gazdasági miniszter javasolta azt a törvényt, amely ideiglenesen felfüggeszti a 2012 első napján életbe lépő új alkotmányban rögzített szabályt, amely szerint az államadósság összege nem haladhatja meg a bruttó nemzeti termék (GDP) 50%-át. A lépés - idézi az AFP Török Gábor politológust - a kormány azonnali kapitulálását jelenti. A jelentés hozzáteszi: a magyar kormány a múlt hónapban már végrehajtott egy 180 fokos fordulatot, amikor ismét a Nemzetközi Valutaalap felé fordult, noha hatalomra jutásakor elutasította ennek a nemzetközi szervezetnek a segítségét.