Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 15., csütörtök

11.301 - Pótlékot kaphatnak a képviselők a 750 ezres illetmény mellé!

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Pótlékot kaphatnak a képviselők a 750 ezres illetmény mellé
Megszavazzák maguknak? A fideszes képviselő javaslata alapján a pótlék az illetmény 25%-a is lehet.
MTI 2011.12.15. femina.hu

Választókerületi pótlék is járna az egyéni parlamenti képviselőknek a csaknem 750 ezer forintos illetmény mellé az új javadalmazási rendszerben, ha a Parlament elfogadja a fideszes Tasó László módosító indítványát.

A kormánypárti politikusnak a képviselők javadalmazásáról szóló javaslathoz benyújtott indítványa szerint a képviselő munkatársa is használhatná az Országgyűlés Hivatala által biztosított üzemanyagkártyát.

Az ingyenes tömegközlekedésről lemondanának - plusz üzemanyagért

Tasó László kezdeményezése alapján az egyéni képviselők választókerületi pótlékát az alapján állapítanák meg, hogy hány önálló közigazgatási területet érint az adott kerület. Eszerint a fővárosban, a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban, ha a választókerület legfeljebb két önálló közigazgatási területet érint, a pótlék mértéke a tiszteletdíj öt százaléka lenne.

Öt településig 10%, tíz településig 15, 25 településig pedig 20% lenne a pótlék mértéke. A több mint 25 önálló közigazgatási területet érintő választókerületek esetében a tiszteletdíja 25%-os pótlékára lenne jogosult a képviselő.

Az üzemanyagkártya-használat tervezett szabályozását Tasó László úgy módosítaná, hogy a kártya nemcsak a képviselő, hanem munkatársa nevére, és nem egy, hanem két gépkocsi rendszámára is kiállítható lenne.

Magyar politikusok egykor és most2011 őszének legizgalmasabb közéleti pillanatai képekbenNői képviselők a parlamentbenVezető államtitkáraink! Stohl az ítélethirdetés előtt, közben és utánaAkiknek az élet maga a pokolVezető politikusaink - Tarlóstól VonáigÍme, a 6,8 milliárd forintból felújított Szent Imre Kórház belülrőlElkészült a mintaház Kolontáron.

A kártyát nem évente, hanem félévente töltetné fel a fideszes politikus, a felhasználható összeg kiszámításánál pedig egységesen egy kétezer köbcentiméteres Skoda SuperB fogyasztását tenné irányadóvá.

A kormánypárti politikus javasolja azt is, hogy az országgyűlési egyéni választókerületek területi, földrajzi és településszerkezeti eltérései miatt az egyéni képviselőknek járjon pótkeret az üzemanyagkártyán, attól függően, hogy hány település tartozik a kerületükhöz. A pótkeret igénybevétele ugyanakkor kizárná az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét.

Kapcsolódó:
   Lázár: akinek nincs semmije, az annyit is ér (Hír24)