Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 15., csütörtök

11.302 - ''Ha ennyit érek, ezt teszem'' - mondta, majd szíven szúrta magát a rokkantnyugdíjas

www.nemzetihirhalo.hu *************
''Ha ennyit érek, ezt teszem'' - mondta, majd szíven szúrta magát a rokkantnyugdíjas
2011-12-14. 19:56 Kuruc.info

Drámai esemény helyszíne volt szerdán délelőtt a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóság. Egy 55 éves férfi az ügyintézőnek bemutatta azt a határozatot, amely szerint rokkantsági nyugdíját jelentősen csökkentették.

Néhány kérdést tett fel ezzel kapcsolatban, majd a zsebéből elővett késével szívtájékon szúrta magát a nyugdíjbiztosítási igazgatóság ügyfélvárójában. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a megyei kórházba, ahol azonnal elkezdték az életmentő műtétet - közölte a Csolnoky Ferenc megyei kórház főigazgatója, dr. Rácz Jenő.

Dr. Réfi Jenő, a Veszprém Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság vezetője elmondta, hogy az egészségkárosodott férfi rokkantsági nyugdíja november elsején megszűnt, ugyanis az időszakos felülvizsgálatot végző orvosi bizottság az egészségi állapotában javulást tapasztalt. Megjegyezte, hogy a döntés ellen a férfi fellebbezhetett volna, akkor a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértő mond az állapotáról véleményt, de ezzel a lehetőséggel nem élt a férfi.

Másik ellátásra, rendszeres szociális járulékra viszont jogosult, ezzel az ügyfelük tisztában volt. A férfi a tragikus tett előtt olyat mondott, hogy "ha ennyit érek, akkor ezt teszem"; majd szíven szúrta magát. Az egész esemény olyan gyorsan történt, hogy senkinek nem volt ideje közbelépni, megakadályozni.

Réfi Jenő szólt arról is, hogy nagyon ritkán előfordulnak olyan ügyfelek, akik hangosabban nyilvánítják ki nemtetszésüket egy-egy határozattal kapcsolatban, de azon a szinten maradnak, nem durvulnak el. Az igazgatóság épületében egyébként van biztonsági szolgálat is. (Napló-online nyomán)