Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 15., csütörtök

11.303 - Miért keres ennyit Havas Szófia?


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Igazgatói fizetést kap a szocialista képviselő a János kórháztól
Miért keres ennyit Havas Szófia?
2011-10-14 08:00:00 mindennapi.hu

Majdnem 800 ezer forintot keres Havas Szófia fővárosi szocialista képviselő szakorvosként a fővárosi Szent János Kórházban. Orvos kollégái ugyanitt 150-300 ezer forint közötti fizetést kapnak.

Idén március 19. óta dolgozik Havas Szófia fővárosi képviselő a Szent János Kórház III. Belgyógyászati Kardiológiai Osztályán. A képviselő azt követően került erre az osztályra, hogy a kórház visszavonta megbízott orvos-igazgatói beosztását. Noha Havas hivatalosan március óta szakorvos beosztásban dolgozik, munkatársai idén november 5-ig nem is tudtak arról, hogy van egy új kollégájuk.

Az osztályon dolgozó, nevük elhallgatását kérő orvosok portálunknak elmondták: véletlenül tudták meg, hogy a képviselő munkatársuk lett, amikor nevét feltüntették a kórház honlapján. Arról, hogy a képviselő közel egy évig nem vett részt a III. belgyógyászat működésében, az osztályos orvos beosztás is tanúskodik. Ebből egyértelműen kiderül: Havas neve egyáltalán nem szerepel az idei osztályos beosztásokban.

Kép: Az osztályon dolgozó orvosok (www.janoskorhaz.hu)

Betegállománya alatt is dolgozott

E különös, hónapokon át tartó munkahelyi hiányzással kapcsolatban kerestük kérdéseinkkel a Szent János Kórházat, arról érdeklődve, hogyan lehet, hogy a képviselőnő neve nem szerepel az idei beosztásokban, és az osztályon dolgozó munkatársai sem tudtak róla. A kórház a következő tájékoztatást adta portálunknak:

"Dr. Havas Szófia 2011. március 18. napig megbízott orvosigazgatói beosztásban dolgozott kórházunkban. Az orvosigazgatói megbízás visszavonásával 2011. március 19. napjától kezdődően került a III. Belgyógyászati Osztály állományába. 2011. március 21. napjától kezdődően egészen 2011. szeptember 18. napjáig táppénzes állományban volt. Ennek lejárta után 2011. szeptember 19-étől 2011. november 05-ig szabadságon volt. 2011. november 06. napjával kezdte meg szakorvosi feladatainak ellátását a III. Belgyógyászati Osztályon. (...) feltételezhető, hogy az orvos kollégák azért nem voltak tájékozottak ebben az ügyben, mivel ténylegesen munkába csak 2011. november hónapban állt be dolgozni, értelemszerűen eddig az időszakig az osztályos beosztásokban sem szerepelt".

Noha a kórház tájékoztatása szerint Havas Szófia közel fél évig volt táppénzen, a képviselő ezalatt az időszak alatt is aktívan részt vett a fővárosi képviselők munkájában, bejárt a Fővárosi Közgyűlésbe, interjúkat adott az újságíróknak, televíziókban szerepelt. Szerkesztőségünk bejelentést tett az ügyben Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP), ahol arról érdeklődtünk, hogy indítanak-e vizsgálatot a képviselő betegszabadságának ügyében.

Indokolatlanul magas fizetés?
(...)