Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 1., szerda

11.879 - Bangó Zoltán: Interjú a Magyar Demokratában: a pénzvilág túlhatalma

Feladó: Bagó Zoltán 

Dátum: 2012. január 31. 12:01
Tárgy: Interjú a Magyar Demokratában: a pénzvilág túlhatalma
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Kedves Barátom, Tisztelt Címzett!

A Magyar Demokratában megjelent interjú mat ajánlom figyelmedbe, melyet teljes terjedelmében az aláb bi linkre kattintva érhetsz el:

http://www.box.com/s/zy5v4nqjyq0doxqfv0ny
< /span>

Részletek az interj úból:

"Utálom az összeesküvéselmà ©leteket, de lassan már nekem is az az érzésem, hogy valam i általam sem ismert bennfentes csoport a hivatalos intézmén yek feje felett dönt a legfontosabb kérdésekben. Err e gondolok a lopakodó föderalizmus kifejezéssel. A pénz világ ötödik hatalmi ágként kezd viselkedni."

(...)

"Az első Orbán-kormány 2002-ben úgy adta át Magyarországot a szocialista-liberális veze tésnek, hogy az Európai Unióhoz újonnan csatlakozni k ívánó országok között éllovas volt, telj esítményére irigykedve néztek a volt kelet-európai országok. Magyarország GDP-hez viszonyított ál lamadóssága 2002-ben 53 százalék volt és csök kenő tendenciát mutatott; a költségvetési hiány stabil, kiszámítható pályán, a gazdasági növekedés 4-5 százalékos sávban mo zgott, a munkanélküliség pedig 6 százalék alá csökkent.


Ezzel szemben mit hagytak a szocialistà ¡k maguk után 2010-ben? A GDP több mint 80 százal ékára rugó, súlyosan eladósított országo t, romokban heverő gazdaságot, széteső közigazgat ást, kivéreztetett állami ellátórendszere ket, súlyos devizaadósságot görgető lakosságo t, 11 százalék fölötti munkanélkülis éget, átláthatatlan költségvetési viszonyokat . Regnálásuk nyolc éve alatt pedig a környez ő országok Magyarországot nemcsak megelőzték, de s zámos mutatóban többszörösen leköröztà ©k.

A második Orbán-kormány m ásfél éve rendíthetetlenül dolgozik a szocialist ák által hátrahagyott romok eltakarításán, az államadósság csökkentésén, a kà ¶ltségvetési hiány leszorításán, a vál lalkozások és a devizában eladósodott családok ter heinek könnyítésén, a gazdasági növekedé s serkentésén. A szocialista kormányok miatt azonban az Eur ópai Bizottság már 2004-ben túlzottdeficit-eljár ást indított Magyarország ellen.

A szocialisták hat éve n keresztül képtelenek voltak az ország költségvet ési hiányát csökkenő pályára állà ­tani. Magyarországot eladósodott, kiszolgáltatott , a világgazdasági viharoknak ellenállni képtelen orsz ággá tették. És ekkor jött az összt űz Brüsszelből Magyarországra. Az, hogy ennyire egyszer re jelentkeztek a támadások, nem véletlen. A bankadó és a multiadó után véletlenek nincsenek."

(...)

"A sajtóból értesültem a demo nstrációról. Helyes, hogy azok is felemelték a hangjukat, akik egyetértenek a kormány politikájával. Ne legyen az a látszat, hogy csak a kormányellenes tà ¼ntetők nyilvánítják ki a véleményüket .

Én is elmentem, mert nem a nyugat által hivatkozott értékek elfogadtatásáról van most sz ó, hanem a pénz hatalmáról, terjeszkedésérÅ 'l, földünk, vizünk, nyugdíjkasszánk megszerzà ©séről, a munkabérek csökkentéséről.

Minden kellene nekik, ami még kiszoríth ató belőlünk. Meg kellett mutatnunk, hogy sokan vagy unk és kiállunk a függetlenségünk mellett ."

Szencz Dóra interjúja a Magyar Demokrat ában, 2012. január 21.

A teljes interjú az alábbi linken elolv asható és le is tölthető:

http://www.box.com/s/zy5v4nqjyq0doxqfv0ny