Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 21., kedd

12.047 - Magyarország Kormánya > 2012. február 20. 17:29 > Reagálás az étkezési utalványokkal kapcsolatos Bizottsági megkeresésre

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. február 20. 17:29
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának hírlevele 2012-02-20
Szijjártó Péter: lesznek azonnali módosítások

A három, Európai Bizottság által kifogásolt törvény kapcsán a miniszterelnök szóvivője elmondta, azokban a kérdésekben módosít a kormány, amelyek nem számítanak nemzeti érdeknek.

Reagálás az étkezési utalványokkal kapcsolatos Bizottsági megkeresésre

Az Európai Bizottság ún. EU Pilot program keretében megkereséssel fordult a magyar hatóságokhoz az étkezési utalványok rendszerének egyes kérdéseivel kapcsolatban. A Bizottság azt vizsgálja, hogy az új rendszer megfelel-e a vonatkozó, különösen a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságára irányuló EU-s jogszabályoknak, és a változások részletes indoklását kérte a magyar hatóságoktól.

Szászfalvi László: Kiemelt szerep jut a civil szférának a társadalmi párbeszédben

A civil szervezeteknek kiemelten fontos közvetítő szerepe van az állam és a társadalom között, a decemberben elfogadott civil törvény is ezt fejezi ki - jelentette ki Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár egy nyíregyházi fórumon február 17-én.

A nap képe

Márciustól indul a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) „Mindenki gyalogosnak születik” elnevezésű kampánya, amely az autóvezetők, a gyalogosok és a kerékpárosok közötti partnerséget igyekszik erősíteni (Fotó: Botár Gergely, kormany.hu)