Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 28., kedd

12.115 - Honvédelmi Minisztérium > Ami fölösleges, egy fillérért is drága! > 2012. február 28. 9:15

Feladó: Honvédelmi Minisztérium

Dátum: 2012. február 28. 9:15
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM heti hírlevél 2012-02-28
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.


„Mert a legnagyobb örökség, amit adni lehet az utódnak, az otthon. Egy ház, akármilyen ház. De amelyiknek falát aggódás, szeretet, gondoskodás s a jövendők bizakodó hite emelte föl. És fák. Amiket nem azért ültetett valaki, hogy hasznukat lássa. Nem is azért, hogy önmagát mulattassa velük. Hanem azért, mert szépségre és jövendőre gondolt, békességre gondolt és a lelke tele volt derűvel. És ültette, egyszerűen azért, mert szerette a fát és a fákon keresztül akarta elmondani mindazt, ami az otthonban kapcsolatban felgyűlt benne s amiket szavakba önteni nem tudott.”

/Wass Albert/

Eredményes, derűs hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Ami fölösleges, egy fillérért is drága!

Magas színvonalú szolgálatot, elkötelezett munkát és takarékosságot vár el a Magyar Honvédség vezetőitől a honvédelmi miniszter 2012-ben is. Hende Csaba évértékelő és feladatszabó vezetői értekezleten fogalmazta meg elvárásait a katonákkal szemben február 23-án.

Mindannyiunk közös szabadsága szülhet jólétet

Szabad, félelemtől, gyűlölettől mentes életet kell élnünk, és ezért kell emlékeznünk is – hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter a kommunizmus áldozatainak emléknapja és a Terror Háza Múzeum tízéves jubileuma alkalmából rendezett megemlékezésen február 25-én, Budapesten.

A legelső vonalban a nemzeti érdekekért

A Katonai Felderítő Hivatal és a Katonai Biztonsági Hivatal integrációjának fő célja a katonai nemzetbiztonsági tevékenység hatékonyabb ellátása – hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat állománygyűlésén.

Az elmúlt húsz év legnagyobb szabású haderőfejlesztése

Eltökélt, határozott szándékunk a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszerének hosszú távú, stabil, hatékony kiépítése; ez kiemelt feladat, az elmúlt húsz év legnagyobb szabású haderőfejlesztése – hangsúlyozta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Honvéd Kulturális Központban rendezett vitafórumon február 23-án.

Világi pokol, zsarnoki rendszer volt a kommunizmus

A kommunizmus bűneit soha nem lehet megbocsátani, az áldozatokat pedig soha nem szabad elfelejteni – mondta Fodor Lajos február 25-én, szombaton Esztergomban. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen vett részt.

Számos területen mélyíthető az együttműködés

Továbbképzési együttműködési megállapodást írt alá február 22-én dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. A közös tanácskozáson a két szervezet együttműködésének elmélyítéséről cseréltek eszmét a szakemberek.

Afganisztán: helyreállt a rend a tegnapi incidenst követően

A helyi biztonsági erők, valamint a magyar katonák felkészültségének köszönhetően személyi sérülés nem történt akkor, amikor a magyar parancsnokság alatt álló tábor előtt az afganisztáni Baglán tartományban tüntetés történt február 24-én. A nap végére helyreállt a rend a tábor falain kívül, s a szükséges rendszabályok megtartása mellett a tábor falain belül is. Helyzetjelentés Afganisztánból.

Amennyiben a jövőben nem szeretne több hírlevelet kapni, ide kattintva iratkozhat le. Technikai ajánlások
Honlaptérkép
GYIK
impresszum
További hírek



--

 
 

Tisztelt / Kedves %USERNAME%!



(ide kattintani!)


Itt található KUTASI JÓZSEF ANTAL (5,2 MB):
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf

Magyaros tisztelettel és szeretettel,

 Kutasi József Antal / Jóska bácsi / Jóska
(ki ahogy kívánja!)
 
Ha ezt a küldeményt tőlem már kapta, akkor elnézést kérek.
Ha tájékoztatásaimat nem kívánja, kérem küldjön egy
%USEREMAIL% lemondó levelet.