Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 1., szombat

16.053 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: A jövő évtől új szabályok mentén működik az uniós emisszió-kereskedelem


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2012. november 30. 10:55
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-11-30
A helyi önkormányzatok adósságainak átvállalásáról tárgyalt Németh Lászlóné Tatabányán

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Tatabánya és Komárom-Esztergom megye vezetőivel tárgyalt 2012. november 29-én, a megyeszékhelyi Polgármesteri Hivatalban. A találkozóval kezdődtek meg az egyeztetések a helyi önkormányzatok adósságának átvállalásáról. A tárcavezető a megbeszélésen elmondta: a kérdésben érintett 47 Komárom-Esztergom megyei település múlt év végén nyilvántartott összes adósságállománya mintegy 48 milliárd forint. Az 5000 főnél kisebb lélekszámú helységek teljes adósságállományát még idén átveszi az állam. A nagyobbak esetében a megkezdett egyeztetések eredményeként 2013 késő tavaszáig születhet döntés az átvállalás mértékéről.

1 milliárd forintot meghaladó mellékút felújítás valósult meg Baranya megye déli részén

Az Új Széchenyi Terv keretében összesen 12 kilométernyi mellékút újult meg Baranya megyében. A három útszakaszt érintő projekt felújításai munkálatai sikeresen befejeződtek, így a terveknek megfelelően már európai színvonalú úton autózhatnak a Szentlőrinc–Nagycsány és a Garé–Bogádmindszent összekötő úton, valamint az ózdfalui bekötő úton a közlekedők.

Magyar kibocsátási egységeket értékesíthet az Európai Energiatőzsde

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megállapodást kötött a lipcsei székhelyű Európai Energiatőzsdével (EEX) 2012. november 28-án. Az egyezség alapján decemberben megindulhat az Európai Unió emisszió-kereskedelmi rendszere (EU ETS) második kereskedési időszakában nyilvántartott magyar EUA kibocsátási egységek aukciója.

Hulladékhasznosítót épített az Alcufer Kft. Fehérvárcsurgón

Hulladékhasznosítót épített az Alcufer Kft. a Fejér megyei Fehérvárcsurgón, amelynek segítségével a roncsautók és elektronikai hulladékok újrahasznosítása már 95 százalékban lehetséges – hangzott el az uniós támogatású kutatás-fejlesztési projekt csütörtöki zárórendezvényén.

A jövő évtől új szabályok mentén működik az uniós emisszió-kereskedelem

Új mérföldkőhöz érkezett az Európai Unió emisszió-kereskedelmi rendszere. A 2013. január 1-jétől kezdődő harmadik kereskedési időszak új szabályok mentén alakítja át 2020-ig Európa kibocsátás-csökkentési politikáját.