Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. május 23., csütörtök

17.001 - Csángó mise Csíksomlyón- 2013. május 18.- án szombaton


Csíksomlyó, a kegyhely 

A legnagyobb magyar katolikus búcsújáróhely a Székelyföld szívében, a legismertebb magyar ferences kolostor és ferencrendi bazilika. A csíksomlyói kegyhely közelében magasodik fel a Kissomlyó-hegy. Szent hegynek tartja a néphagyomány, mivel évszázadok óta imádkozva járja körös-körül a zarándokok serege. Oldalában keresztek vannak felállítva, keresztúti állomások, és a hegytetőn három kápolna, amelyeknél ugyancsak ájtatoskodnak a búcsújáró keresztények. 
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=brWj7t_F5bU 

Csángó mise Csíksomlyón- 2013. május 18.- án szombaton 


Moldvai Csángó Magyar testvéreink viseletének színei, mintha direkt piros Pünkösd szép ünnepére lettek volna tervezve, olyan szépek, és ők annyi méltósággal tudják viselni!! Jó volt Csíksomlyón a Csángó misén velük együtt imádkozni, megcsodálni azt a hatalmas életerőt, mely oly sok nehézség ellenére énekeikből, viseleteikből, egész mivoltukból árad. Oly sok megaláztatás, gyötrelem ellenére is ragyogó színekbe öltöznek, és kristálytiszta hangon, 
felemelt fővel éneklik csodálatos archaikus énekeiket. Nagy nagy alázattal meghajtom fejemet Csángó Magyar testvéreim előtt és buzgalommal imádkozom, hogy Isten őrizze meg népünknek, e Lelket hordozó ősi családját!! 
Szeretettel, Csaba t. 
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=Mv4Bp7vkIrc 

"Ha lesz egymillió imádkozó magyar, nem félek a jövőtől!" (Mindszenty bíboros)