Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. május 24., péntek

17.015 - Maffiaháború a magyar belpolitikában 2013, május 19 - 19:22 NT - alfahir.hu


Maffiaháború a magyar belpolitikában 
2013, május 19 - 19:22 NT - alfahir.hu 

Maffiabaloldal és Fidesz-maffia. Kampányháború dúl, vagyis inkább démonizálás, ki tudja hatékonyabban a bűnözéssel és a gátlástalan korrupcióval azonosítani az ellenségét a 2014-es választásokig. Ez a háború azonban - bármennyire is ezt szeretné bizonyítani az úgynevezett jobboldal vagy baloldal - korántsem arról szól, hogy ki a nagyobb gazember, sokkal inkább a rendszerváltás idején bebetonozott politikai pártok romlottságát igazolja. Ez a kampányháború nem arról szól, hogy kinek van igaza, hanem arról, hogy ki a hangosabb. Politikai irányultságtól függ, hogy az egyes választók kinek a hangját hallják meg és kit látnak sárosabbnak, pedig a tények ott vannak mindenki orra előtt: maffiák uralják a magyar belpolitikát. 

Bajban van a káoszbaloldal (a kommunista utódpárt MSZP, a külföldi hátszelű Együtt 2014 és a szélsőséges gyurcsányista Demokratikus Koalíció), amelynek szilánkjai nemcsak egymással vetekszenek az irányító pozícióért, de kétségbeesetten próbálják alkalmazni a "legjobb védekezés a támadás" elvét. A Portik-ügy, ha nem is rántja le a leplet teljes egészében a politika és a szervezett bűnözés kapcsolatáról (talán sosem fog kiderülni, hogy a 90-es években milyen bűnözői érdekcsoportok kerültek kapcsolatba a politikai elittel), de megvilágítja a magyar belpolitikai viszonyok legsötétebb oldalát. Egyre nagyobb bizonyossággal állítható, hogy a baloldal nem csupán gazdasági és társadalmi mélypontra juttatta az országot 2010-ig, de az alvilággal is szövetségre lépett hatalmának megőrzése érdekében. Ezután érthető, ha taktikai okokból mindent megpróbálnak azért, hogy eltereljék saját bűnükről a figyelmet és Fidesz-maffiát kiáltanak a trafikmutyi kapcsán. Érthető, de nem hiteles, inkább cinikus, hiszen bagoly mondja verébnek. Ez persze a Fidesz esetében is igaz. 

Hetek óta azon dolgozik a narancsos sajtó, hogy elbagatellizálja a trafikmutyit és minden erejével a baloldal bűnözői kapcsolataira hívja fel a figyelmet. Ez is egy taktika, csakhogy nehezen manipulálhatóak és vehetőek hülyére az emberek, ha naponta kerülnek napvilágra olyan ügyek, amelyek ismét egy fideszes rokon, ismerős, haver pályázati győzelméről számolnak be, miközben olyan családi vállalkozások buktak el, akik évekig, évtizedekig dohánytermékekkel kereskedtek. A narancsos sajtó persze rögtön igyekezett más politikai pártokkal kötődő nyerteseket is felmutatni, illetve kiemelni, hogy a 2010-es részvételi arány okán kétharmados többséghez jutott Orbán-kormány támogatottságának tekintetében, nyilvánvaló, hogy a nyertesek között több kormánypárti szimpatizáns is lehet. Fontos azonban leszögezni: nem a nyertes pártszimpátiájától mutyi az egész trafiktörvény, hanem attól, hogy már bizonyítékok tömkelege árasztotta el a netet, amelyek azt igazolják: a kormánypárti kötődés szerint zsírozták le, ki nyerje a pályázatokat. Sőt, Szekszárdon a fideszes képviselő, Hadházy Ákos egyértelműen elismerte a mutyit. 

Bár úgy tűnik, hogy a trafikmutyi az Orbán-kormány legnagyobb botránya, nem a legnagyobb bűne, vagy legalábbis nem az egyetlen. A földpályázatok ügye (amit a fideszes Ángyán József robbantott ki, kormányközeli oligarchákról, zöldbárókról és maffiaszerű földszerzésekről beszélve), a milliárdos közbeszerzések (sorra nyeri a Fidesz gazdasági hátországának egyik központi vállalata, a Közgép Zrt. a pályázatokat) és az offshore-botrány (állami milliárdok kijátszása offshore cégeknek) mind azt igazolják, hogy a kormány a Fidesz-család pénzelésére, javadalmazására, illetve pozícionálására használta fel a kétharmadot. 
Valójában maffiaháború dúl Magyarországon, melynek tétje - az úgynevezett baloldal és jobboldal számára -, hogy ki tudja 2014-től sokadjára újraosztani (vagy a jelenlegi Orbán-kormány esetében megtartani) az ország javait. De az igazi kérdés Magyarország számára az, hogy mikor vet véget a szemfényvesztésnek, ennek a kizsákmányoló körforgásnak és mond nemet a jobb- és baloldali maffiák gátlástalan vagyonszerzési ambícióira?