Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. december 19., csütörtök

18.241 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Az új menetrenddel az autóbuszos kínálat is bővül


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. december 19. 18:34
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-12-19
Jövőre is folytatódnak a felújítások a hazai közutakon

A fejlesztési tárca jóváhagyásával idén és a jövő év első felében összesen mintegy 1200 kilométeren végez el a közútkezelő az útállapotok tartós javulását eredményező beavatkozásokat az országos közúthálózaton. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hazai és uniós forrásokból 122 milliárd forintot fordíthat a legrosszabb állapotú, legforgalmasabb szakaszok rendbetételére – mondta el Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár az idei országos útfelújítási projekteket bemutató évzáró sajtóeseményen 2013. december 19-én, Móron.

Kollektív szerződést kötöttek a víziközmű-szolgáltatók

Huszonhárom év után egységes foglalkoztatási rendszert magába foglaló megállapodás született a víziközmű-szolgáltatás területén 2013. december 18-án, Budapesten. A többmunkáltatós kollektív szerződést az öt teljesen állami tulajdonú szolgáltató mellett két, nagyobbrészt önkormányzati tulajdonban lévő társaság is aláírta.

Újabb állami vagyonelemek kerülnek ingyenesen az önkormányzatok tulajdonába

A Kormány döntése alapján tizenhat önkormányzat jut ingyenesen negyvenegy ingatlanhoz, összesen 1,6 milliárd forint értékben. Gyula híres várfürdőjét üzemeltető gazdasági társaság állami tulajdonban lévő kisebbségi társasági részesedésével válik gazdagabbá. Közlemény.

Közlekedésfejlesztés a munkahelyteremtés szolgálatában

A projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. teljes egészében hazai költségvetési forrásból létesített új körforgalmú csomópontot az 5-ös számú főúton. A munkaterület átadása és a kivitelezés befejezése között kevesebb, mint két hónap telt el. A körforgalomnak köszönhetően megszűnnek a torlódások a Mercedes-Benz gyárának személyportájához vezető főútszakaszon.

Módosult az „EU 7. keretprogramba és egyéb kezdeményezésekbe való bekapcsolódás támogatása” NEMZ_12 című program beadási határideje

„EU 7. keretprogramba és egyéb kezdeményezésekbe való bekapcsolódás támogatása” NEMZ_12 című program beadási határideje módosult.

Megjelent a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló nyilvános koncessziós pályázati kiírás szövege

A magyar állam nevében a nemzeti fejlesztési miniszter (a továbbiakban: miniszter) a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, a koncesszióról szóló 1991. évi XVI. törvény és a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény alapján a 2013. december 3-án megjelent pályázati felhívással nyilvános pályázatot írt ki a magyar állam dohánytermék-kiskereskedelmi monopóliumának koncessziós szerződéssel történő átengedésére.

Sikeres volt az idősek tiszteletére rendezett nagyszabású jótékonysági est

Az idősek tiszteletére adott Karácsony! címmel adventi jótékonysági koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar a Liszt Ferenc Zeneakadémián 2013. december 17-én. Az esemény fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter volt, a rendezvényen beszédet mondott Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára.

75 milliárd forint felett az e-útdíjból származó bevétel

A megtett úttal arányos elektronikus útdíjrendszer júliusi bevezetése óta megszolgált útdíj mértéke december 15-én éjfélig túllépte a 75 milliárd forintot.

Három év alatt 5 milliárd forint pénzügyi ösztönzés a vasutasoknak

Még karácsony előtt fejenként nettó 33 700 forint többletjuttatást kap 30 ezer vasúti dolgozó. Ezzel maradéktalanul teljesül a kormány korábbi vállalása: a vasutasok példás helytállását és az ágazat kiemelt fontosságát három év alatt összesen bruttó 5 milliárd forinttal ismerik el.

A rezsicsökkentés nyertesei az emberek

A lakosság anyagi helyzetén érdemben javított a rezsicsökkentés – jelentette ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a rezsicsökkentés első évének eredményeit értékelő sajtótájékoztatón 2013. december 15-én, Budapesten. 2012. december 15-én jelent meg a villamos energia, a földgáz és a távhő végfogyasztói árak 10 százalékos mérsékléséről szóló kormányhatározat.

Az új menetrenddel az autóbuszos kínálat is bővül

A kívánatos közösségi közlekedési munkamegosztás irányába tesz lépéseket az autóbuszos szolgáltatóknál 2013. december 15-én életbe lépő új menetrend. A kismértékű teljesítménybővítést a Volánok regionális és ráhordó szolgáltatásainak megerősítése eredményezi. A Budapest–Székesfehérvár vonalon ugrásszerűen javuló vasúti kínálathoz igazodva a környező településeken közlekedő számos viszonylat menetrendje módosul. Közlemény.

Megindult a termelés a Forest-Papír lábatlani üzemében

Az Új Széchenyi Terv által támogatott beruházásban 2,5 milliárd forintból épített háztartáshigiéniai papírfeldolgozó üzemet a Forest-Papír Kft. Lábatlanban. A létesítményt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adta át 2013. december 13-án.

4,4 milliárd forintos újabb adósságátvállalás Győrben

A Kormány a tavalyi 3,4 milliárd forintos konszolidáció után a megyeszékhely fennmaradó adósságát is rendezi – jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter 2013. december 13-án, Győrben. A város így február végéig összesen 7,8 milliárd forintnyi tartozása terhei alól mentesül.