Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 1., vasárnap

20.034 - Tomasz Rybarczyk: Orbán Viktor > Tisztelt Miniszterelnök > Szanowny Panie Premierze,


Do: Orbán Viktor

Zapowiadana wersja węgierska. Moja znajomość języka naszych przyjaciół jest bliska/równa zero - więc jeśli znajdziecie jakiekolwiek błędy proszę o niezwłoczne zameldowanie o nich.

Tisztelt Miniszterelnök

Úr, mély sajnálattal olvastam az újságban, hogy milyen diadalmasan mutatták be, hogyan kezelte Önt a "mi" miniszterelnökünk Ewa Kopacz, és Jaroslaw Kaczynski - a vezető (látszólag) ellenzéki párt első embere. 
Érdekeink különbözők lehetek egy adott történelmi pillanatban (bár nem kellett volna!), de a történet kedvéért, ezekben az a legnehezebb időkben mindkét testvéri nép megmutatta a legteljesebb támogatást egymás iránt - nem szabad teret engedni az ilyen bánásmódot a Barátainkkal kapcsolatban és az ő képviselőjükkel szemben – Önnel – Miniszterelnök Úr!

Mi nem ítéljük meg az Ön politikáját, de tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy Ön mint egy igaz hazafi dolgozik egy jobb Magyarországért és a Magyar Nemzetért. Tudjuk hogy Önnek fontosabbak a nemzet érdekeit az európai véleményeknél.

Roman Dmowski - nagy lengyel, egy hasonlóan nagy politikus azt mondta: "Én lengyel vagyok - ezért felelősséggel tartozom lengyelekért: és minél nagyobb egy ember annál jobban érzi ezt a felelősséget és annál jobban érzi ezek súlyát". Sajnáljuk, hogy már nem rendelkezünk, ilyen a politikai képviselőkkel.

Kérem vegye figyelembe, hogy a magyar nemzet mindig számíthat a támogatásunkra, mert mi lengyelek is mindig tudtunk számítani az Önök nemzetére. Lengyel, magyar - Két jó barát, együtt harcol, s issza borát!!

Mély tisztelettel,

Tomasz Rybarczyk

Tłumaczenie:

Szanowny Panie Premierze,

z głębokim żalem czytałem gazety triumfatorsko ukazujące jak został Pan potraktowany przez zarówno „naszą" premier Ewę Kopacz jak i Jarosława Kaczyńskiego – lidera partii ponoć opozycyjnej. 
Nasze interesy mogą być różne w danym momencie historii(choć nie powinny!), ale przez wzgląd na historię, gdy oba nasze braterskie narody wykazywały się pełnią poparcia nawet w tych najtrudniejszych czasach – nie ma miejsca na takie traktowanie naszych Przyjaciół i ich reprezentantów – Pana – Panie Premierze!

Nie oceniamy słuszności Pańskiej polityki, ale doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że jako patriota działa Pan dla dobra Węgier i Narodu Węgierskiego. Stawia Pan dobro i interes swojego Narodu ponad europejską opinię.

Roman Dmowski – wielki Polak i równie wielki polityk powiedział: „Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka." Żałujemy, że nie mamy już takich reprezentantów politycznych jak on.

Proszę pamiętać, że Naród Węgierski zawsze będzie miał nasze wsparcie, bo i na ten Naród – my Polacy – zawsze mogliśmy liczyć. 
Lengyel, Magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát!!

Z wyrazami szacunku

Tomasz Rybarczyk

„Do: @[298090296092:274:Orbán Viktor]    Zapowiadana wersja węgierska. Moja znajomość języka naszych przyjaciół jest bliska/równa zero - więc jeśli znajdziecie jakiekolwiek błędy proszę o niezwłoczne zameldowanie o nich.     Tisztelt Miniszterelnök     Úr, mély sajnálattal olvastam az újságban, hogy milyen diadalmasan mutatták be, hogyan kezelte Önt a "mi" miniszterelnökünk Ewa Kopacz, és Jaroslaw Kaczynski - a vezető (látszólag) ellenzéki párt első embere.   Érdekeink különbözők lehetek egy adott történelmi pillanatban (bár nem kellett volna!), de a történet kedvéért, ezekben az a legnehezebb időkben mindkét testvéri nép megmutatta a legteljesebb támogatást egymás iránt - nem szabad teret engedni az ilyen bánásmódot a Barátainkkal kapcsolatban és az ő képviselőjükkel szemben – Önnel – Miniszterelnök Úr!     Mi nem ítéljük meg az Ön politikáját, de tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy Ön mint egy igaz hazafi dolgozik egy jobb Magyarországért és a Magyar Nemzetért. Tudjuk hogy Önnek fontosabbak a nemzet érdekeit az európai véleményeknél.     Roman Dmowski - nagy lengyel, egy hasonlóan nagy politikus azt mondta: "Én lengyel vagyok - ezért felelősséggel tartozom lengyelekért: és minél nagyobb egy ember annál jobban érzi ezt a felelősséget és annál jobban érzi ezek súlyát". Sajnáljuk, hogy már nem rendelkezünk, ilyen a politikai képviselőkkel.     Kérem vegye figyelembe, hogy a magyar nemzet mindig számíthat a támogatásunkra, mert mi lengyelek is mindig tudtunk számítani az Önök nemzetére. Lengyel, magyar - Két jó barát, együtt harcol, s issza borát!!     Mély tisztelettel,     Tomasz Rybarczyk    Tłumaczenie:    Szanowny Panie Premierze,    z głębokim żalem czytałem gazety triumfatorsko ukazujące jak został Pan potraktowany przez zarówno „naszą