Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 2., hétfő

20.040 - Nyemcov-gyilkosság: Orbán Viktor együttérzését fejezte ki > 2015.02.28. propeller.huNyemcov-gyilkosság: Orbán Viktor együttérzését fejezte ki 
2015.02.28. propeller.hu 

Magyarország és kormánya nevében együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a meggyilkolt orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov családjának. 

"Elvárjuk, hogy az orosz kormány teremtse meg a gyilkosság teljes körű kivizsgálásának feltételeit" - olvasható a kormányfő nyilatkozatában, amelyet szombat este juttatott el az MTI-hez Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. 

Orbán Viktor utasította Magyarország moszkvai nagykövetét arra, hogy "hazánk nevében rója le kegyeletét a megemlékező eseményen". 

Az 55 éves Borisz Nyemcovot - aki Vlagyimir Putyin orosz államfő egyik legkeményebb bírálója volt - szombatra virradóra lőtték le Moszkva központjában. Az ellenzéki politikus egy ukrán nővel sétált a Kreml tövénél kezdődő Bolsoj Zamoszkvoreckij-hídon (Nagy Moszkva-folyó-híd), amikor az ismeretlen támadó egy fehér gépkocsiból tüzet nyitott rá, és 7-9 golyót eresztett belé. Vlagyimir Putyin szerint Borisz Nyemcov megölése "minden jellemzőjében bérgyilkosság, és kizárólag provokatív jellegű volt". 

Kapcsolódó: 
   Putyin: provokatív jellegű bérgyilkosságra utal Nyemcov megölése 
   Libsi ajvékkórus és virágeső a pesti orosz nagykövetség előtt 
   Soros György: Ukrajnának további 50 milliárd dollár támogatásra van szüksége 
Erről miért hallgat a lakáj média? Mihail Csehetov volt ukránparlamenti képviselő, a mostani kijevi kormány kritikusa "túl erősen kihajolt" a 17. emeleti lakása ablakából és lezuhant.Most egy francia generális, Vincent Desportes beszélt a szenátusban az ISIS-ről, melyet, mint tudjuk már máshonnan cionusa hozott létre és továbbra is finanszíroz gyilkos szövetségeseivel együtt...