Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. március 2., hétfő

20.039 - Budapesten Székelyföldért > 2015. február 28., szombat 3szék


Budapesten Székelyföldért 
2015. február 28., szombat 3szék 

A román tiltások ellenére is megemlékezést szervez Budapesten a Székelyföldért Társaság a szabadság napján, 2015. március 10-én az 1854-ben kivégzett és várfogságra ítélt Habsburgellenes szabadságharcosok, székely vértanúk tiszteletére. 


Tavaly is felvonultak a Hősök terén

A Székelyföldért Társaság tavaly és tavalyelőtt is utcai megmozduláson szolidarizált a marosvásárhelyi rendezvényen felvonulókkal, idén akciójukat tiltakozásnak is szánják. Amint közleményükben írják, rá kívánják irányítani a figyelmet, hogy "Románia hatóságai, immár nem is burkoltan, betiltva a Székely Nemzeti Tanács által tervezett marosvásárhelyi felvonulást, lábbal tiporják a romániai magyarokat, székelyeket is megillető demokratikus jogokat" és "a román kormány Székelyföldet felosztani szándékozó régiósítási terveire". 

A budapesti megemlékezést a Hősök terén - az előző évhez hasonlóan - a tér Szépművészeti Múzeum felőli oldalán felállítandó színpad körül tartják kedden 18 órakor. A rendezvényt 60-75 percesre tervezik. A megemlékezés szervezé­sében és lebonyolításában részt vesz a Magyarországon bejegyzett székely társegyesületek többsége is.