Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. június 18., csütörtök

20.284 - ​Gazdatanácsok Szövetsége: ​Nyílt Levél a Parlamenti Mezőgazdasági Bizottság tagjainak,


Feladó:
​​
Gazdatanácsok Szövetsége

Dátum: 2015. június 18. 16:09
Tárgy: Nyílt levél az illetékeseknek Hortobágyról
Címzett:

Nyílt levél az illetékeseknek Hortobágyról

A Rákóczi-szabadságharc zászlóbontásának 312. évfordulós napján bontott zászlót három hortobágyi Gazdatanács

Tisztelt Gazdatanács képviselők!
http://youtu.be/RAnpCVjBmdE
A HÍRTV Híradó21 műsorának beszámolója
a képre kattintva megtekinthető
Tisztelt Szerkesztőségek! 
Tisztelt Döntéshozók!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a 2015. június 16-án, a Rákóczi Szabadságharc zászlóbontásának 312. évfordulós napján Mezőpeterden rendezett gazdagyűlésen megalakultak Hortobágy település, Mezőpeterd-Váncsod és Furta-Zsáka települések (szerződéses) Feles Gazdatanácsai.



52. Mezőpeterd-Váncsod
Feles Gazdatanács

2015.06.16.
53. Furta-Zsáka
Feles Gazdatanács

2015.06.16.
54. Hortobágyi Gazdatanács

2015.06.16.










A gazdagyűlést a hortobágyi gazdák kérésére összehívó Gazdatanácsok Szövetsége titkársága az alábbi Nyílt levéllel fordult a gyűlésre személyesen és levélben is meghívott, de azóta is megmagyarázatlanul távol maradt illetékesekhez.

Tisztelettel:
Gazdatanácsok Szövetsége titkársága


​​
Nyílt Levél a Parlamenti Mezőgazdasági Bizottság tagjainak
,
a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet tisztségviselőinek és minden a mezőgazdasági területek hasznosításában döntéshozóként illetékesnek

Tisztelt Képviselő és Tisztviselő Urak!

Korábbi személyes és írásbeli meghívó levelünkben a hortobágyi gazdák kérésére, azokkal közösen lehetőséget teremtettünk Önöknek arra, hogy rendezzék azt az áldatlan és tarthatatlan állapotot, amelyet a természetvédelmi terület hasznosításában hozott legutóbb állami döntések teremtettek, s melynek kivizsgálására már uniós kezdeményezés is született.

Mezőpeterden, június 16-án sajnálattal vettük tudomásul, hogy az érdekelt gazdák kérésére kiküldött meghívásnak Önök közül senki sem tett eleget, azaz senki sem jelent meg azon az egyeztetésen, melyet a gazdák, a vidék és az állatok tönkretétele ügyében hívtunk össze utolsó lehetőségként az uniós vizsgálat előtt.

Évek óta elkerüli figyelmüket az NFA törvényellenes tevékenysége, mely részben a rossz törvények, részben a nemtörődömség okoz mely a hivatalok, hatóságok munkájában – pontosabban kötelezettség kerülésében – is megnyilvánul.

Fenti helyzet az egész országra jellemző: sorban jelentkeznek a Kiskunsági nemzeti parkból, a Mezőségből, Vértesből, a Balaton felvidékről kizárt, állattartásból hosszú évtizedek óta élő gazdák.

Azt reméltük, hogy a párbeszéd megindítása a törvényhozók és az érintettek között eredményre vezethet – de ehhez két oldal szükséges.

Ha az egyeztetést egy hirtelen (meggondolatlanul, vagy éppen meggondoltan) előre hozott parlamenti bizottsági ülés meg tudja hiúsítani, akkor nagy baj van a demokratikus berendezkedéssel.

Ha a történtekről bármit meg kívánnak tudni, keressék a Gazdatanácsok Szövetségénél annak a három, helyben megalakult és folyamatosan bővülő létszámú gazdatanácsoknak a képviselőit, akiket a gazdák meghatalmaztak ügyük képviseletére.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy szíveskedjenek közreműködni abban, hogy törvényesen rendezhessük a Gazdatanácsok jogállását és az egyre sürgetőbb földbizottságok megalakítását, ahol a helyiek döntő szavazattal rendelkezhetnek a helyi legelők, földek bérletének igazságos és tisztességes /újra/elosztásában.


Székesfehérvár, 2015. június 18.

             Tamási Béláné                                                          Dr. Boór Ferenc
Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület      Gazdatanácsok Szövetsége